שאלות..

יעל71

New member
שאלות.. ../images/Emo28.gif

איך קוראים לאותו שליח שמעביר בסירתו את נשמות האנשים מהעולם הזה לעולם שמעבר? באיזה מיתולוגיות אתם מכירים שליחים שכאלה? איך זה הולך במצרים העתיקה? מאד חשוב לי לקבל תשובות לשאלות האלה בתודה מראש

סקיפי

New member
הי לו...

במיתולוגיה היוונית - כירון הוא זה שמעביר את הנשמות מעבר לנהר הסטיקס. במצרים העתיקה - זה קצת יותר מסובך... אנוביס מדריך את ה"קא" דרך שעריו של העולם התחתון (עפ"י ספר המתים המצרי) ושם הם פוגשים כל מיני שדים - הדברים הרגילים. הנשמה מגיעה להיכל של אוסיריס, ושם היא עומדת למשפט מול אלי השאול, וליבה נשקל מול נוצת האמת. אם הלב קל יותר מהנוצה - סבבה. אם הלב כבד יותר - לייד המאזניים יש יצור חביב ונחמד, שישמח לאכול אותו. לא זוכרת את השם שלו (אם יש לו...) אבל יש לו ראש של תנין, גוף של היפופוטם וזנב של אריה. זה מספיק?

v i l y a

New member
../images/Emo13.gifתשובה...

במיתולוגיה היוונית כארון הוא זה שמעביר את נשמות החוטאים אל עולם המתים. כמה דוגמאות עם כארון: 1. בספרו " הקומדיה האלוהית " דנטה מתאר את מסעו אל התופת, אל המקום בו נמצאים החוטאים ע"פ הנצרות. כדי להגיע אל התופת הוא נאלץ לעבור את נהר האכירון. וכארון מעביר אותו את הנהר. דנטה מתאר את כארון כאיש זקן עם הרבה שיער לבן, כועס וזעפן. 2. אודיסאוס הגיע אל העולם שמעבר וגם הוא פגש את כארון שהעביר אותו..

יעל71

New member
יופי תודה רבה לכם..

חשבתי שזה באמת כירון ואנוביס, אבל לא הייתי בטוחה. האם יש לכם מושג איפה ניתן להשיג מידע, על המעבר בין העולמות?

שבז

New member
במיטולוגיה הנורדית\גרמאנית

יש את הוולקריות שלוקחות את הלוחמים המתים לוולהאלה

bebi vegeta1

New member
במצרים הka שלך עפה לבד(טוב לא בדיוק

יחד עם ספר המתים אם היית מליאנית בחיים:D) ואת לבד עוברת את מבחני השאול עד המבחן הסופי שזה השקילה של הלב מול מעת(אלת הצדק והיא תמיד מסומנת כנוצה של יען) וזהו אם יצא והלב כבד היצור ההוא ששכתי איך קוראים לו אבל הוא גוף אריה והיפופוטם וראש תנין שבולעת אותך או שהחליטו שאנוביס יטפל בך או שאת חיה לך בסבבה איפה שאוסיריס חי:p

יעל71

New member
תודה..

האם יש מקורות מדויקים, בהם מפורט התהליך? ספרות מיסטית כלשהי?

bebi vegeta1

New member
האמת שזה מצויין בהרבה ספרים

כל הסיפור יהיה כשור ל"ספר המתים" ותמיד נותנים את אותה דוגמה ככה שזה היה בכל ספר מיתולוגיות שיש לי שעוסק במצרים העתיקה

Esmerallda

New member
כדאי פשוט להפנות אותה לספר המתים:

ותודה לוואליס באדג', שתרגם:

Esmerallda

New member
על לא דבר,

את מוזמנת לבקש כל דבר אחר שתרצי, כל עוד זה בכוחנו לתת. -הצוענייה.

למעלה