שאלות

שולה1234

New member
שאלות ../images/Emo35.gif

בוקר טוב, 1. האם אני יכולה להכין עוגה לדוגמא ביום ב' ולצפות אותה בבצק סוכר, אבל לצייר עליה רק למחרת? 2. האם הבצק לא מתייבש, האם ניתן לצייר ולצבוע אחרי 24 שעות שהבצק עומד בחוץ? 3. האם אני יכולה לצבוע את הבצק ושוב אותן שאלות ש"יעמוד" 24 שעות ורק אח"כ לצייר עליו? תודה וסופשבוע נעים

U n i q u e 1 8

New member
תשובות../images/Emo70.gif

בכדי לצייר על בצק סוכר את צריכה לחרוט את הדוגמא על הבצק, בעודו רך-ואז לצבוע. אם תתני לבצק להתייבש- לא תוכלי לחרוט עליו והוא יישבר. לצבוע אפשר תמיד. מה שאני מציע לך לעשות זה לחרוט ביום ב' ולצבוע אותה למחרת. לא הבנתי את השאלה השלישית.

nila77

New member
תשובה לשאלה 3

את יכולה לצבוע את הבצק, אבל רצוי לחרוט עליו את הציור לפני הייבוש המלא, בדיוק מהסיבה שהוסברה בתגובה שלפני. כשהבצק יבש לגמרי תהיה בעיה להעביר את הציור.

t a l talim

New member
לא חייבים לחרוט...

יש המון דרכים להעביר את הציור לעוגה. אני משתמשת בטכניקת העתקת הציור לנייר פרגמנט עם עפרון רך, ולאחר הציפוי הופכת את הנייר המצויר על העוגה- הגרפיט נצמד לבצק ומתקבל ציור עדין על פיו ניתן לצייר בטוש. המלצתי היא לצפות ולהעביר את הציור, ולמחרת לעבור בטוש ולצבוע- זה אפילו יותר נח. אם את רק מצפה ולא מעבירה את הציור, ניתן לקחת מטלית לחה מעט ונקיה, ללחלח (מהמילה לחות) בה את פני העוגה ולהצמיד את הנייר- שוב, הגרפיט של העפרון יצמדו ללחות והציור יעבור.

למעלה