שאלות
!?!?!?!?!?!?

שאלות../images/Emo53.gif../images/Emo35.gif../images/Emo63.gif!?!?!?!?!?!?

1. אני צריך למצוא תזונאי באזור רמת השרון הרצליה שיגיד שלהיות צמחוני זה בריא גם בגיל ההתבגרות. 2. שאלה קשה ללא תשובה: תעשיית הבשר פוגעת בבני אדם (מגדילה רעב), האם אפשר בעזרת כל מני ממוצעים להגיד שאדם שאוכל בשר גרם למות של X אנשים מרעב, או משהו כזה? 3. אני צריך מתכון של עוגה טבעונית (לא זאת עם החומץ) טעימה. תודה
 

Neta558

New member
בקשר למתכונים לעוגות

יש כמה עוגות במאמרים. בנוסף אפשר לקחת מתכון רגיל ולהחליף את הביצים עם התחליפים שכתובים גם הם במאמרים. ואני בטוחה שלhaleth יש כמה עוגות טובות שהיא מחביאה בתנור
 

aradori

New member
וואי../images/Emo70.gif עוגות של הכושים העבריים!

קצת
, אבל אכלתי פעם עוגות נורא-נורא טובות שהם מכינים!!
 

EaTit442

New member
רק שתדע לך,

שלמרות המיקום הלא מי יודע מה אטרקטיבי של אזור המגורים הנוכחי שלי, יש לנו כאן, במרחק לא גדול מדי, מסעדה טבעונית מופלאה של הכושים העבריים. נסו ותהנו, באמת מומלץ. יש הכל, ובזול וטעים כל כך. לו רק הייתה לי אמא כושית עברית. -יעל-
(שהאח הקטן שלה תהה פעם איך הם מצליחים לבשל אם הם עיוורים. למרות שאם הוא היה שואל את נטע היא בטח הייתה מפנה אותו לעסקים משפחתיים עתידיים)
 

Neta558

New member
מסעדה טבעונית? אולי אני אבוא מתישהו

גררר. גרררר. גררררררררר. גררררררררר. ואפילו משאית. האמת, המסעדה לא נראית משהו
יכולה לחשוב על אפשרויות מוצלחות יותר (כמו לא להיות רעבה). אגב, אותו יום בו ויתרתי על אכילה במסעדה הטבעונית, אכן היה יום עיוור במקצת, לפחות עד שיעל נכנסה לתמונה... אך כמובן שהדברים השתנו וכעת אני סומכת עליך בעיניים עצומות! מוכנה אפילו להפקיר בידיך עסק בעיניים עצומות! (שלך וגם שלי, ומה עם גוגי?)
 

vegan

New member
פאי קרם חרובים של הכושים העבריים

לבצק: 6 כוסות קמח מלא 1/2 כוס שמן 400 גרם מרגרינה למלית: 1.5 כוסות חלב סויה 1.5 חבילות טופו 1.5 כוסות שמן 2.5 כוסות סוכר חום 1 כפית תמצית וניל 2/3 כוס אבקת חרובים מערבבים היטב את הקמח והמרגרינה. מוסיפים 1/2 כוס שמן וממשיכים לערבב. לשים, מרדדים ולוחצים אל תבנית פאי עגולה 23 ס"מ. אופים 30 דקות ב 180 מעלות (פאי רדיאנים). שמים בממחה (בלנדר) חלב סויה וסוכר. מערבבים היטב. ממשיכים בערבוב ונוצר חור במרכז התערובת. יוצקים באיטיות שמן לתוך התערובת, במרכז, עד לסגירת החור. מערבבים פנימה, תוך כדי פעולת הממחה, אבקת חרובים, תמצית וניל וטופו. יוצקים את התערובת לפאי האפוי, מצננים ומגישים. הערות: 1. במתכון המקורי מופיע 3 sticks מרגרינה. איני יודע באילו כמויות המרגרינה נמכרת בארה"ב, המרתי לפי מתכונים דומים. תרגישו חופשי לשנות. 2. המתכון המקורי עם דבש. טבענתי לפי ההמלצה של הכושים העברים (כוס דבש=כוס ורבע סוכר חום + רבע כוס נוזל). 3. הכמויות לבצק מתוכננות כך שיישאר קצת לכיסוי. מתכון זה לא נראה לי מתאים לפאי עם כיסוי, כי זה דורש לאפות את הבצק עם המלית. אפשר להפחית קצת את כמות הבצק, לעשות בצק עבה יותר, או לאפות בכלי נפרד פירורי בצק ולפזר מעל המילוי. 4. לא ניסיתי את המתכון - אין אחריות. מי שמנסה שיספר ויכתוב מסקנות.
 

Neta558

New member
אני שוקלת לנסות...

עדיין מחפשת דברים מענינים לעשות עם אבקת החרובים המדהימה שלי. (haleth - מוזמנת לעזור
) הזכירו לי, אני אנסה ואספר איך זה יוצא. (אבל לא לסמוך יותר מדי על כישורי במטבח, הם מאד...ביזארים)
 

haleth

New member
../images/Emo4.gif

הלת´ לא אוכלת הרבה מתוקים שהם לא אנשים
טוב, יש לי שני מתכונים שלא ניסיתי בעצמי. תנסו ותדווחו לי: ספרה - עוגת סולת חומרים: 1 ק"ג סולת 1 כוס סוכר 1 כוס שמן 1 חבילת קוקוס 1.5-2 כוסות מים 1 כפית אבקת אפיה רוטב: 2 כוסות סוכר 2 כוסות מים וניל פלח תפוז עם קליפה הכנה: לערבב הכל, לרפד תבנית, לסמן חתכים ולאפות. ניתן להוסיף שקדים או תמרים- ללא גרעינים- +קינמון (שטוגנו מעט ביחד). את התמרים יש לדחוף בין שתי שכבות של תערובת. את השקדים אפשר לשים בתוך התערובת- או מעל כקישוט. לאפות את העוגה- בתבנית עם שוליים גבוהים (אחרת הכל ישפך!!!)- בחום בינוני. להוציא כשמקבלת צבע חום-זהוב. הרוטב: לבשל את הרוטב- להכין ממנו "דבש". לשפוך את הרוטב, ולתת לו להיספג. עוגיות טופו פיקנטיות: החומרים: 200 גר´ טופו מעוך 3/4 כוס סוכר חום 1/2 כוס שמן סויה 1/2 כפית מהתבלינים הבאים: ג´ינג´ר, קינמון, אגוז מוסקט, תמצית וניל מלח 1 שקית קמח תופח מאליו 1 כוס תערובת פירות יבשים קצוצים: צימוקים, שזיפים, דבלים, אגוזים וכו´ חצאי שקדים לעיטור העוגיות הכנה : מכניסים את כל החומרים לקערה, פרט לשקדים, ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד דביק למדי. בידיים לחות יוצרים כדורים קטנים ומשטחים על תבנית אפיה משומנת ונועצים שקד אחד בכל עוגיה אופים בתנור בטמפרטורה בינונית-גבוהה במשך 15-20 דקות .
 

CowLover

New member
קצת נתונים...

36 מתוך 40 המדינות העניות בעולם מייצאות יבול לארצות הברית, שמרביתו הוא למטרות האכלת בקר. כל שנה 15,000,000 ילדים מתים ברעב במדינות העולם השלישי. המזון שפרה יחידה צריכה לאכול על מנת להפיק ממנה המבורגר אחד שווה ערך לכמות המזון שיכול להאכיל 40 ילדים רעבים. בשביל לייצר מספיק בקר בשביל להאכיל 2 אנשים צריך מרחב של 5 מגרשי כדורגל. על אותו מקום אפשר להאכיל 10 אנשים עם גידולי תירס, 24 אנשים עם גידולי חיטה ו- 61(!) אנשים עם גידולי סויה. בנוסף לצרות של הצד האנושי, כל שנה נכרת עוד שטח שווה בגודלו לשטח של בריטניה בתוך יערות הגשם, על מנת ליצור עוד מקום לגדל את כל התבואה שנדרשת על מנת להאכיל את כל הבקר. העצים שנכרתים משמשים בחלקם הקטן לאריזות של המבורגרים וכיוצא בזה ואת השאר פשוט זורקים. מקווה שעזרתי.... (הנתונים נלקחו מתוך הסרט "מזון למחשבה")
 
יש לי הרבה יותר נתונים

במחשב. יש לי המון נתונים מהמון אתרים. השאלה שלי היא האם אני יכול ללכת לבן אדם שאוכל בשר ולהגיד לו שאם הוא יפסיק לאכול בשר הוא יציל X אנשים? אני חושב שיהיה אפשר לחשב את זה אם נדע כמה אנשים בתת תזונה וכמה אנשים אוכלים בשר (במספרים לא אחוזים). ומאחר ואני יודע שאם כולם יהיו צמחונים יהיה אוכל בדיוק לכולם, נוכל לחלק ולקבל תוצאה. אבל כמה אנשים בתת תזונה? וכמה אוכלים בשר?
 

aradori

New member
יש בנתניה.

אבל הוא ממש טוב ומתמחה בטבעונים. יצחק בן-אורי. אמא שלי לקחה אותי אליו ממש כשהתחלתי עם הצמחונות (בחודשים הראשונים עוד אכלתי חלב). זה היה בגיל 15-16. היא קיוותה שתזונאי יסביר לי כמה זה לא בריא לא לאכול בשר/דגים/ביצים בגילי. אז כל מה שהיה לו להגיד לנו אחרי הבדיקה זה: "למה שלא תפסיק גם עם החלב?". קטעים.
 

rastotman

New member
למישהו יש תזונאי מחיפה?

כי שלי קצת לא יודעת כלום על טיבעונות ולא ניראה לי בטוח שהיא תהייה זאת שתיגמול אותי ממולטי ויטמין ותישמור לי על בדיקות דם יפות.
.
 
למעלה