שאלות

Senior Baron

New member
שאלות../images/Emo9.gif

שלום קניתי תליון בהזמנה אישית ויש לי שתי שאלות לגביו. האחת, עלה במוחי חשש קטן שהאבנים מזויפות... בלי סיבה מיוחדת... סתם חשש... האם יש דרך לבדוק? ומה דעתכם על השילוב שבחרתי - קריסטל קוורץ, גרנט, קרנליאן, קריסוקולה וסאנסטון? שתי שאלות נוספות: יש כמה אתרי קריסטלים המפרטים על תכונותיהם אבל לפעמים המידע שונה אז איזה אתר הכי אמין? מהי השפעתם של אבני סברובסקי? תודה רבה וחג שמח

RainBird

New member
לדעתי זה שילוב צבעים מזעזע. אדום דם עם כתום עם כחול-ירוק ושקוף? אם יש חשש שהאבנים מזוייפות יש לקחתן לגמולוג. סביר להניח שהידיעה לגבי טיב האבנים תאמר בו במקום. קריסטלים ועבודה עם קריסטלים זה משהו מאוד אינטואיטיבי. תכונה שעובדת לX לאו דווקא תעבוד לY. הרצון לחקור את משמעות הקריסטלים הוא לא רק כולל אינטואיציה- אלא גם היסטוריה. האמטיסט למשל הייתה אמורה להגן משכרות ולכן היום היא משמשת כאבן שעוזרת לגמילה. החומר האיכותי ביותר בעברית הוא של שני תודר- סוד הקריסטלים. אני מאוד מחבב גם את The crystal Bible של ג'ודי הול. קריסטל סברובסקי הוא סכ"ה זכוכית שעברה תהליך חיזוק עם עופרת ונחתכה יפה כדי שהאור ישתבר בה בצורה נאה. זו לא אבן טבעית. צריך להתחשב בצבע למשל- כחול רגיעה וכוח נפשי- אדום מיניות ופעלתנות. בגלל העופרת שקשורה לסטורן אנחנו מדברים עם בעצם תכונה מאוד מגוננת- מאוד מציבה גבולות.הזכוכית גם מייצגת גמישות ויחס מאוד נונשלנטי לחיים וראייה חיובית. ארדן

Senior Baron

New member
מבחינת המראה?

מבחינת המראה דווקא יצא נחמד אבל בחרתי באבנים הללו בגלל התכונות. אם אתה אומר את זה בגלל מה שציינת בסוף אז... כל הצבעים הללו לא משתלבים ביחד בכלל? איפה מוצאים גמולוג? ותודה לך לגבי ההברה בעניין הסברובסקי.

RainBird

New member
לדעתי לא. אבל זה טעם אישי ../images/Emo140.gif גמולוג אפשר למצוא בסטונאייג' החנות ממומקמת ברמת גן. אני לא מכיר עוד גמולוגים אישית- אבל האבנים שציינת הן יקרות למחצה ולא שווה מבחינת מחיר לזייף אותן. אין בעד מה.

stoneage

New member
רק עכשיו ראיתי את התליון.

בהחלט הייתי מראה לגמולוג (אדם תודר בסטונאייג' - בעל תואר GG בגמולוגיה ומומחה 03-5784506). שקראתי את השאלה ללא התמונה, סברתי שמדובר באבנים גלמיות , מוחלקות או בליטוש קבושון שאותם לא נהוג לזייף. אבל לאחר שראיתי את התמונה - וצורת הליטוש - עדיין אין סבירות לאבנים מזוייפות אבל ישנה סבירות שהן לא אבנים - צריך צילום טוב יותר או לראות את התליון. ניתן להגיע לסטונאייג' עם התליון בתאום עם אדם. בד"כ ניתן לאבחן די בקלות - לרוב די ברור אם טבעי או לא, לעיתים יש צורך בבדיקות מעמיקות יותר)

Senior Baron

New member
זה לא תצלום, זה ציור שציירתי

במטרה להראות את צורת התליון. התליון עצמו כרגע לא בידיי עקב הסיבות שציינתי במסר ששלחתי לך. אם וכאשר יחזור לידיי, אשמח לצלם ולהעלות תמונה לפורום
תודה

stoneage

New member
היי. קודם כל תתחדש. לגבי האבנים

היות ולא מדובר באבנים יקרות - אין סיבה שתהיינה מזוייפות. לא כדאי לזייף אותן היות והמקור זול. האפשרות היחידה היא שבמקום הסנסטון שמו גולדסטון - אפשר לדעת לפי הגוון: לגולדסטון שהיא סינטטית גוון נחושת והיא מאוד מבריקה. לסנסטון גוון בהיר יותר ונצנוצים עדינים בגוון כהה יותר. מבחינת השילוב - זה אישי. יש שהשילוב יתאים להם מאוד ויש שהשילוב יגרום להם לתחושה לא טובה. אישית - מבחינת שילוב צבעים הייתי מפרידה את הקריסוקולה - אבל זה עניין של שילובי צבעים לא קשור לאנרגיות. אנרגטית יש כאן שילוב של טיהור, אנרגיה וכוח, מרץ ושמחה, אינטואיציה, אופטמיות, ריפוי והרחקת רגשות אשם. היות ו"אבני" סברובסקי הן זכוכית - אין להם השפעה אנרגטית. חג שמח שני

Senior Baron

New member
תודה רבה על המענה../images/Emo140.gif

לא ענית לי לגבי אתרים... אשמח להמלצה על אתר המסביר על כל אבן בצורה הכי אמינה
תודה רבה שוב וחג שמח

Senior Baron

New member
את האתר הראשון אני כבר מכיר../images/Emo8.gif

והשני לא עולה
הגבתי למסר

Jusmine

New member
אתר אמא אדמה

ממליצה על האתר "אמא-אדמה", במדור קריסטלים יש המון מידע =) www.ima-adama.co.il

Senior Baron

New member
מכיר אותו...

באמת אתר מצוין אבל יש המון מידע סותר עם האתר השני שאני מכיר - הכוונה לאתר הזה. איזה מהם יותר אמין?

Jusmine

New member
אני מסתמכת בעיקר על האתר הזה

ובודקת פה בפורום...

Senior Baron

New member
עשית איזשהם השוואות?../images/Emo9.gif

יש סיבה שאת מסתמכת על האתר הזה?

Jusmine

New member
אין סיבה מיוחדת... ואם אני מוצאת

סתירה בין אתרים אני שואלת בפורום... אגב, שזה לא בא במקום המידע מהאתרים אלא בנוסף.

Senior Baron

New member
אבל אני מצאתי בין שני האתרים האלה

מידע כמעט סותר לחלוטין... זה גורם להרהר

stoneage

New member
לא התעמקתי במידע הרשום באתרים אבל

ברמה עקרונית וכללית לא אמורה להיות סתירה: תכונות האבנים "נקבעות" בהתאם לצבע, הרכב מינרלי ומבנה - כך שאצל כולם אמור להיות אותו הדבר פחות או יותר. אפשר לבדוק גם באתרים נוספים: www.stoneage.co.il www.crystals.co.il בהצלחה

RainBird

New member
זהו, שזה לא כ"כ נכון. הם נקבעים גם על ידי היסטוריה. הסגול של האמטיסט הוא לא הסגול של הסוג'ילייט למשל. ובזמן שאדם אחד חש משהו מאבן מסויימת אדם אחר יחוש משהו שונה. האינטואיציה- המיתולוגיה והדת משמשים כחלק נכבד בקביעת תכונות האבן.

stoneage

New member
כן ,אבל לאבנים באותו הצבע, לא אותו

הרכב מינרלי ולא אותו מבנה - לכן לא אותן תכונות. אגב, מישהי בדקה לעומק את התכונות של הקריסטלים לפי הרמב"ם: היא השוותה את התכונות שהוא כתב לכל אבן לתכונות של ההרכבים המינרלים של האבן - ותמיד היתה קורלציה. כלומר - שהתכונות גם אלו המוזכרות בעבר- בכל זאת קשורות להרכב - אולי הגיעו אליהם אינטואיטבית אבל זה בכל זאת התאים לכימיה.

למעלה