שאלות working holoday visa NZ and Aus

11185

New member
שאלות working holoday visa NZ and Aus

שלום לכולם :)
טיילתי בניו זילנד ובאוסטרליה לפני כחמש שנים.3 חודשים אוסטרליה, 9 חודשים ניו זילנד.וכעת אני מתעניינת לעבוד שם באופן חוקי. אני בת 29 ולכן חשבתי להכנס עם הולידיי ויזה. שאלות:
1.בעוד חצי שנה אהיה בת 30- האם הויזה תקפה גם לשנת השלושים?
2. התעסקתי בארץ ואני מעוניינת להמשיך לעסוק בבנייה אקולוגית, וללמוד דרך עבודה גם על פרמקלצ'ר. האם יש לכם המלצות כיצד להתחיל?מעסיק שאתם מכירים?
3.האם נכון לצאת מנק' הנחה שאקבל שכר מינימום 14$ לשעה?כמה שעות עבודה בממוצע זאת משרה מלאה?ברצוני לעשות חישוב כללי, האם לעבוד בניו זילנד כולל הוצאות מחייה, עדיין יאפשרו לי לשים כסף בצד.ואם כן, כמה?(בהנחה שאני חייה בצניעות).
4.איך מבררים למעשה מתי נכנס לתוקף ההסכם עם אוסטרליה?עם מי כדאי ליצור קשר?והאם ידוע לכם אם זה יהיה אפשרי לעשות את הבירוקרטיה הנדרשת מניו זילנד?
קראתי באינטרנט, ולא מצאתי תשובות ברורות מספיק, חשבתי שהכי טוב יהיה לנסות כאן, תודה רבה!

11185

New member
אוף :( 200 המקומות נילקחו ואפשר רק שנה הבאה

השאלות עדיין רלוונטיות. בעיקר האם אפשר להוציא כשאהיה כבר בת 30 ולגבי אוסטרליה. תודה

zilby

New member
תשובה

אחד התנאים כדי לקבל ויזת working holiday לאוסטרליה ולניו זילנד זה שצריך להיות פחות מגיל 30.
בניו זילנד מועד הבקשה היה ב-11/11/14 וההקצאה כבר נגמרה ותיפתח שוב בעוד שנה; ועד שההסכם יכנס לתוקף עם אוסטרליה (אי אפשר לדעת מתי זה באמת יקרה, מניחים שבשנת מס הבאה ז"א יולי 2015) זה כנראה כבר לא יהיה רלוונטי אליך.

מצטערת שלא יכולתי לעזור עוד.

zilby

New member
אז בבקשה תפרט איפה אני טועה

ואם אכן טעיתי, אז אני לי בעיה להודות בכך.

ANZ1

New member
WHV

- כל עוד לא תהיי מעל גיל 30 (מתחת לגיל 31) את יכולה לקבל את הויזה, גם יום אחד לפני גיל 31, תקבלי את הויזה ותוכלי להיות שנה.
- כמו שהבנת, השנה ההרשמה נגמרה לניו זילנד, ההרשמה לאוסטרליה תפתח אחרי שהפקידים בשתי המדינות יגמרו את העבודה, אני מניח שזה יפורסם בעיתונים בישראל, אבל זה יכול לקחת חודשים או יותר.
אבל בכל מקרה, כנראה לא תוכלי להיות בשתיהן, רק באחת מהן
- קחי בחשבון שההרשמה נגמרת תוך כמה דקות מרגע הפתיחה, אלפי חיילים משוחררים מנסים להרשם
- הויזה היא ויזת טיול ועבודה, לא ויזת עבודה, את לא יכולה לעבוד אצל מעסיק מסוים מעל 3 חודשים,
את תקבלי שכר מינימום, שממנו תצטרכי להוריד על אוכל ולינה, אם ישאר לך קצת, תוציאי את מה שישאר בטיול, לחסוך זאת לא המטרה.

zilby

New member
וואלה צודק, טעיתי

בנוסף לדבריך, בתור מישהי שיש לה רק דרכון ישראלי לבנות תקוות לקבלת ויזת working holiday כשיש הקצאות כול כך קטנות (200 בניו זילנד ובערך [כנראה] אותה כמות באוסטרליה) לא יהיה כול כך ריאלי.

11185

New member
Essential Skills Policy visa

תודה רבה. כן מבאס להיות עם דרכון ישראלי ולנסות להתקיים באופן חוקי.זה נכון שהסיכוי להצליח לפני שייגמר תוך שנייה המקום לאוסטרליה הוא לא גבוה. חשבתי על Essential Skills Policy visa. מה דעתכם? יש לי שנתיים לימודים אקדמאים בפיסול, ובשנה האחרונה עסקתי בבנייה אקולוגית (יכולה להמציא גם המלצות אם צריך)- יש על מה לדבר ?

zaske

New member
שכר המינימום פה באוסטרליה גבוה יותר

וכן, יאפשר לך לגור בצניעות (אני מחשב לפי מה שידוע לי על מלבורן)
לדעתי יש סיכוי לא רע שתוכלי למצוא גם עבודה ב20 דולר בשעה.
בואי נניח וכן - 20 דולר בפול טיים זה 800 דולר בשבוע לפני מס, 695 אחרי.
נניח, 200 דולר ילך לשכירות במלבורן , תשארי עם 495 דולר, נניח עוד 150 דולר לאוכל - תשארי עם 345 דולר (אני מכיר שותפים גם שמשלמים 150 דולר לשבוע, בואי נניח שתשלמי 200)
נניח עוד 10 דולר לטלפון נייד - 335 דולר, עוד 50 דולר לתח"צ - 285.
כלומר, לדעתי את יכולה לחסוך כ200 דולר בשבוע, תכפילי ב4.5 (בערך) שבועות בחודש (ארגנתי לך גם תקציב יציאות של כ85 דולר לשבוע, זה מספיק לכמה וכמה בירות ).

Sweet Hereafter

New member
זה חשבון מאוד אופטימי

א. יש הרבה עבודות שמשלמים בהן פחות משכר מינימום, ובוודאי שפחות מ-20$ לשעה.

ב. הצירוף של שכר יחסית-גבוה בעבודה מזדמנת (נגיד 20 לשעה) ומשרה מלאה או קרוב לזה הוא די נדיר, ומן הסתם יש עליהן תחרות עם עוד הרבה אחרים באותו מצב.

ג. בכל חודש וחודש יש בממוצע 4.3 שבועות.

למעלה