שאלות

Hot Bang

New member
שאלות

בתור מישהו שמתלבט מאוד אם להתחיל קורס ברמנים יש לי כמה שאלות אינדבדאליות מאוד אבל עדיין אני חייב לשאול אותן אם אני מסיים את הקורס בהצלחה נגיד . גם אני אני יעבוד כמקום טוב מאיפה יבוא לי כסף טוב? הרי זה עבודה בלילות 3 ימים בשבוע אני יכול להגיע בכלל לסכומי כסף נורמליים בעבודה כברמן? נורמלי אצלי זה לפחות 4 וחצי (בתור בנאדם בן 21) אני פשוט לא מצליח להבין מאיפה ואין אני יגיע לסכום הזה וזה למרות שזה לא הרבה אני פשוט לא רוצה למצוא את עצמי עושה 200 שח בחודש כמו איזה מסכן... מה הממוצע שלככם? אני יודע שזה שאלה קשה אבל בכללי למי שיש נסיון ויודע ובטוח גם התלבט כמוני בעבר שיעזור... תודה

למרבה האבסורד...

המקומות שעושים בהם הכי הרבה כסף, הם המקומות עם הכי מעט ימי ושעות עבודה. מקסימום כסף זה במועדונים, פיק אפ ברים, ומסיבות. ולדאבוני, ככל שיש יותר ערסים, לרוב גם יש יותר כסף. מנגד, המקומות האלה פתוחים בעיקר בסופ"ש, ואלה שפתוחים גם באמצע השבוע, לרוב "מחוייבים" לתת עבודה ל700 ברמנים שהם מעסיקים (כי בסוף השבוע מטורף וחייבים מלא ברמנים בבר, אז יש להם מצבת ברמנים שמנה). ואז אתה מקבל משמרת שתיים באמצ"ש. מה גם שבאמצע השבוע, לרוב במקומות האלה רואים פחות רווח, גם כשיש מעט ברמנים. הסוג השני של הוא פאבים שכונתיים. מקומות רגועים, שאנשים יושבים ברגוע, לרוב גם לא "שופכים" כסף על הבר. מקומות כאלה בד"כ יחזיקו ברמנים בודדים אבל רציניים, ויתנו להם הרבה משמרות באמצע השבוע. מנגד, במקומות כאלה, למרות שהרבה פעמים מדובר בלקוחות קבועים, או סתם חברה טובים שמשאירים אחוז טיפים יפה, אין כמויות של לקוחות, והטיפים בסה"כ לא מרקיעי שחקים. כמה הסתייגויות: כתבתי לך כאן קווים כלליים. יש תמיד יוצאים מהכלל לכאן ולכאן. אין לי מושג מה קורה בתל אביב. וזהו. ועוד מילה כללית או שתיים... ברמן זה אמנם מקצוע, אבל אם אתה רוצה להרוויח באמת טוב, תשלב את זה עם עוד עבודות, או כמה עבודות כברמן. ממקום אחד אני מאמין שיהיה לך קצת קשה להגיע למשכורות יפות. ובעניין הכסף. כן. זה שווה. אם אתה רואה את עצמך משתלב במקום עבודה אחרי הקורס, תכסה את ההשקעה מהר מאוד. וכן, זה שווה בלי קשר. קורס ברמנים זו חוויה אדירה, שנותנת לך בעיטה ענקית בתחת קדימה אל עולם האלכוהול.(כמעט) כל מה שאתה רואה תמיד בתפריט, יזדמן לך לטעום, לדעת ולהכיר. לך על זה, שיהיה בכיף, ובהצלחה. (*הכותב היה בעבר [ועדיין, מנסה לעזור לפעמים] חלק מצוות המכירות של לימון, בית הספר לברמנים)

bungistus

New member
שלום שלום

בתור מי שסיימה קורס לפני פחות משנה אני אגיד לך מה יש לי: אני מהרגע הראשון עבדתי במה שחברנו מכנה "בר שכונתי" בשום שלב לא עבדתי במועדונים וכאלה ואני עובדת 3 פעמים בשבוע, זה כבר המקום השני ועושה 4-4.5 לחודש בכיף, מאיפה בא הכסף? פשוט מאד- מהעבודה! כשאתה עושה 300-400 ש"ח למשמרת ב3 משמרות לשבוע תחשב לבד! המון בהצלחה.

לופט77

New member
כסף, כסף, כסף...

שלום לך. אני מעוניין בעיקר לחזק את אלו שכתבו לפני, ואולי להוסיף זווית אחרת. אמרת שאתה רוצה להרוויח משהו כמו 4500 ש"ח בחודש. זה לא סכום גבוה כל כך, אך מצד שני זוהי משכורת יפה עבור בחור בן 21. נניח שעומדות בפניך 2 אופציות: לעשות קורס / או לא לעשות קורס. בחרת באופצייה השניה. נסה לחשוב על אילו עבודות יש בשוק לאנשים חסרי השכלה אקדמאית כלשהי, או עבודות שמוגדרות כמתאימות לחיילים משוחררים. (אני מרשה לעצמי להניח שאתה כזה). במבט מהיר בלוחות הדרושים תראה שזה לרוב מסתכם ב: שירות לקוחות של חברה סלולארית/כבלים/ויזה/בזק/יס/מענה טלפוני בבנק/אבטחה/תמיכה טכנית/אורנג'/סלקום/פלאפון/בלה בלה בלה וכו'... חבר. אלו עבודות בהן תדרש למשרה מלאה (או כמעט מלאה) על מנת להגיע לסכום הצנוע אליו אתה שואף. 5 ימים בשבוע, משמרות (במקרה הטוב) או 8 עד 17:00 במקרה הפחות טוב. מצד שני, יש את עבודות המלצרות.... או את עבודות הבר. מכיוון שלא על מלצרות באנו לדבר, אז נעבור לעבודות הבר... 4500 חלקיי 4 חלקיי 3 = 375 ש"ח למשמרת. 375 ש"ח במשמרת זה ממש לא הרבה כסף. אני אמשיך עם ההפשטה של עולם הברים ל-2 חלקים (כפי שעשו כאן קודמיי) - פיקאפים/מועדונים/מגה ברים לעומת ברים שכונתיים. (למרות שזו חלוקה מאוד גסה ולא הוגנת... אבל ניחא). בפיקאפ בר מצליח, ברמן מרוויח 80-120 ש"ח לשעה (בערך). אורך ממוצע של משמרת במקום כזה הוא 5-10 שעות. חשב לבד ותראה שלא בעיה להגיע לסכום אותו אתה מעוניין להרוויח. מה שכן, בדרך-כלל קשה לברמנים מתחילים להגיע למקומות כאלו, והם דורשים נסיון כלשהו. אבל, וזה אבל גדול, זה מאוד תלוי בברמן עצמו. ואני מכיר לא אחד ולא שניים (באופן אישי), שהתחילו את הקריירה שלהם מאחורי הבר במקומות כאלו. מן הצד השני... ברים שכונתיים. ברובם מקבלים בסיס כלשהו (סביב ה-150 ש"ח למשמרת), כך שזה כבר מותיר לך "לעשות" 225 ש"ח טיפ. יש בפורום הזה לא מעט ברמנים, חלקם וותיקים וחלקם מתחילים, ואני בטוח שכולם יסכימו איתי שזה ממש לא הרבה ולא קשה להגיע לסכומים כאלו. מסקנה מתבקשת.... אם אתה מאמין שיש לך את זה, ואתה יכול לראות את עצמך מאחורי בר, משקה אנשים, הופך להם סתם עוד ערב של בילוי - לחוויה, וחשוב מכל - אתה אוהב את העולם הזה (עולם חיי הלילה והברים) - אין לך מה לחשוש. אתה תגיע לאן שאתה רוצה. לדעתי, ורבים כאן יסכימו איתי, להיות ברמן זה מעבר למקצוע ולתעודה שאתה מחזיק ביד. זה קודם כל אופי. ולכן, בסופו של דבר, התשובה נמצאת אצלך... שיהיה בהצלחה בכל החלטה שתקבל! אנחנו כאן כדי לענות לך על עוד שאלות! למען הגילוי הנאות, אני מנהל את התוכנית החדשה להכשרת ברמנים של LOFT 77 אורי

אחי

בתכלס בתור ברמן מוכשר ועקבי לא כזה קל כמו שכולכם אומרים..... אני כבר שנה בתחום להיכנס באמת למקום מכובד שעושה כסף טוב זה ממש לא עניין של לעשות קורס ברמנים והופ - קסם צריך להתחיל מקטן, וקטן זה בד"כ אומר לא המון כסף, לצבור הרבה נסיון עם הרבה משמרות ויחסית ארוכות אפשר להגיע על ההתחלה ל4 אלף , אולי קצת יותר. אבל עם כל הכבוד לכמה אחדים שכן התקבלו לפיק אפ ברים על היום הראשון שלהם בתחום, בתכלס אני רואה ברמנים שיודע שהם יהיו טובים יום אחד, אבל יש המון ללמוד...בעבודת הבר שאי אפשר ללמוד באף קורס ולא יעזור כלום. כלומר אני מצדיק את זה שעדיף להתחיל בקטן ולטפס... אבל גם להתחיל בקטן, וגם לטפס זה ממש לא פשוט...ואני אומר לך בתור אחד שכבר בקשר עם רוב מנהלי הברים בת"א, קשה מאוד ליפול על מקום פנוי בבר, וגם כשיש כזה...מה לעשות - עולם חרא ובד"כ אחרים מגיעים לשם בפרוטקציות. אז רק לאחרונה התחלתי ללמוד עד כמה צריך מרפקים בתחום הזה... ונ.ב אני באמת ברמן באופי, אבל בוא נדבר דוגרי - בגדול בהכללה (וברור שיש יוצאים מן הכלל לכאן ולכאן) - מלצרים עושים יותר כסף.

בעניין המלצרים... בדיוק דיברתי על זה עם ידידה

מלצרים עובדים יותר קשה מברמנים. העבודה שלהם שוחקת הרבה יותר, פיזית ומנטלית. מלצרות זה משהו שאדם יכול או לא יכול לעשות. ממש לא כל אחד יכול להיות מלצר. גם ברמן, אבל במלצרות זה מובהק יותר. בעניין הכסף. סיכמנו את זה כך: ברמן מקצועי במקום טוב ירוויח יותר ממלצר מקצועי במקום טוב. הרבה יותר. אבל הדרך להיות ברמן מקצועי במקום טוב הרבה יותר ארוכה וקשה (גם מעניינת, ועשירה יותר) מאשל מלצר מקצועי. ובגלל זה נראה לך שמלצרים מרוויחים יותר. אין הרבה מלצרים שעוברים את ה60 ש"ח לשעה באופן יומיומי, וגם זה ממש לא בכל מקום. אבל ברמנים שמרוויחים הרבה יותר, יש בהחלט. ובלי שומקשר, ברמן יותר מקביל לאחראי משמרת (של המלצרים) + מארח\ת + חצי טבח. מאשר למלצר פשוט. אין מה להשוות.

moon light9

New member
לפני שהייתי אחת מאלה שבקסם

נכנסו לפיק אפ שכונתי ישר אחרי הקורס, הייתי מלצרית 5 שנים ותאמין לי מנסיון, בשביל ה300 ש"ח שאני עושה היום בבר בלי למצמץ, בתור מלצרית הייתי צריכה לקרוע את התחת, להתמודד עם יחס מזלזל מלקוחות ומבעלי עסקים (מה לעשות מלצריות יש כמו זבל... וככה מתייחסים אליהן). מלצרות זה מקצוע מאד מאד קשה, ואומנם עושים הרבה כסף אבל בחשבון פשוט, של השקעה מול רווח, מלצריות לא עושות חצי ממה שמגיע להן! ככה שכל העניין של מי עושה יותר כסף: חשפניות במועדון הבורסה עושות הרבה יותר ממלצרים וברמנים ביחד :) השאלה מה הן נותנות בתמורה.

למעלה