שאלות

shani115

New member
שאלות

אתם לא עונים לי אף פעם ואין לי למי לפנות אז ככה החג יצא גם ביום שישי ולא ידעתי מתי צריך לשמור שבת עד מתי,מתי יוצאת השבת מה עושים כשהחג יוצא ביום שישי?אני מאוד רוצה לשמור שבת אבל לא ידעתי מה לעשות היום ומתי להדליק נרות ואם אפשר בגלל שהיום היה ערב חג מחכה לתשובה זה חשוב לי מאוד!

אופירA

New member
מנהל
שני,

אני ממליצה לך לפנות בשאלות מסוג זה לפורום "לשאול את הרב", וכמובן מבעוד יום (ולא במהלך החג או השבת). את שואלת שאלות שמבררות מה אומרת ההלכה היהודית, והמקום היותר זמין והיותר אמין לתשובות כאלה הוא הפורום שציינתי. כאן מסתובבים מעט מאוד יודעי הלכה, ולא לעיתים קרובות, ובנוסף מסתובבים כאן גם כמה שאינם יודעים את ההלכה, אך הם מעוניינים לתת תשובות עפ"י דעתם החופשית. לגבי קידוש - אני ממליצה לך לקנות בהזדמנות סידור בכל חנות ספרי קודש. וכן מחזורים לכל חג וחג (ראה"ש, כיפור, סוכות, פסח, שבועות) - שם מובאים כל הברכות והמנהגים היהודיים כסדרם. איסור המלאכה היה השנה מיום רביעי בלילה, כשנכנס ראה"ש, ועד מוצאי שבת, לפני כשעה. בפורום "לשאול את הרב" פירטנו עבור כל השואלים וגם לאלו שלא ידעו לשאול - באילו שעות להדליק בכל יום את הנרות, וכיצד לבשל ביום שישי, שהוא חג, את מאכלי השבת. טוב וחשוב ללמוד גם בדיעבד, על מנת לדעת בפעם הבאה.

למעלה