שאלות

YoniChicago

New member
שאלות

1. שאני קונה נעל, חגורה, וכו' - איך יודעים בוודאות שהפריט לא כולל עור אמיתי של חיה? 2. חלב וביצים (בארה"ב) - האם אתם יכולים להמליץ לי על חברות שידועות ככאלה שנותנים תנאים אנושיים לבעלי החיים? ואם לא חברות, אז איזה CERTIFICATE לחפש? TODA

d a p h n a

New member
לגבי מוצרי עור

בעקרון העובדה שמשהו עשוי מעור אמיתי הוא בדרך כלל "נקודת מכירה" עבורו, כלומר רוב האנשים (שאינם צמחונים) רואים בעור מוצר יוקרתי יותר מאשר עור מזוייף. לכן מוצר מעור אמיתי בדרך כלל יעלה יותר, וגם יהיה כתוב עליו במקום כלשהו genuine leather. על ארנקים, נעליים וכד' בדרך כלל כתוב במקום כלשהו ממה הם מיוצרים (יש תווית), ואם יש חלק שעשוי מעור, זה יופיע שם. שוב, עור הוא יותר יקר ונחשב יותר יוקרתי מאשר חיקויי עור, כך שאין שום סיבה עקרונית שבגללה יצרנים ימנעו מציון העור כאשר הוא לא קיים. אם כבר אז להפך. לגבי השאלה השנייה, אני לא יכולה להגיד לך על חברות ספציפיות שבדקתי את הטענות שלהן ואני יודעת שהן משתמשות בתנאים הומאניים יותר, אבל לפחות לגבי ביצים אפשר למצוא סוגים רבים של ביצים שמוגדרים cage free. האם זה באמת נכון או לא, אני לא יודעת. אבל הן מצויינות ככאלה.

C H 4

New member
לגבי המחיר

אמנם כאשר מדובר באותו עיצוב ברוב המקרים עור יהיה יקר מתחליף, אך למשל נעליים שנמכרות בשווקים במחירים שואפים ל-0 הם בדרך כלל מעור (לא סתם עור, לפעמים אפילו של גמל וכו') לכן לסמוך על המחיר כאינדיקציה זה מסוכן

d a p h n a

New member
לא כדאי לסמוך רק על המחיר

ובאמת מעולם לא קניתי נעליים בשוק אז לא עלה בדעתי לבדוק את העניין, כך שבהחלט כדאי לבדוק גם בצורות אחרות. אבל מאחר והשואל מתגורר בארה"ב, וכאן אין ממש את תופעת ה"שוק", בחנויות המסודרות בדרך כלל מוצרי עור עולים יותר ממוצרים סינתטיים, והם גם לרוב מסומנים.

eietmo

New member
אם אתה בארה"ב

תלך לpayless, שם כמעט כל הנעלים שלהם בליי עור, ועל אלה עם עור מצוין שיש עליהם עור.

למעלה