שאלות..

cracked

New member
שאלות..

אלו יעדים בדרום אמריקה מומלצים לחודש ספטמבר(מבחינת מזג אוויר)? האם איגואסו וברילוצ'ה נכללים? ושאלה נוספת- בהערכה גסה- לאיזה סכום יכולה להגיע הוצאה חודשית סבירה ביבשת עצמה(אוכל, לינה וכו'.. מבלי לחשב טיסות)? ברור שזה מאוד אינדיבידואלי.. אבל מספיק לי לשמוע הוצאה של אדם או שניים כדי לדעת טווח מחירים כללי. תודה.

natyh

New member
קרא את מאמרי הפורום

אם לא תמצא שם תשובה תחזור לשאול. למיטב הבנתי ננתי שם את התשובה לשאלה הזו בדיוק עבור גם על השאלות הנפוצות. בהצלחה. נתי

cracked

New member
אין..

עוד לפני פרסום השאלות שלי הסתכלתי במאמרי הפורום. יש שם התייחסות לתקופות אחרות בשנה(או לסופת אל ניניו), ולא לחודש ספטמבר. שאלות נפוצות- מישהו שאל על טיול בין אפריל לספטמבר, וקיבל תשובה על מה עושים עד יולי. לגבי הכסף.. חפרתי קצת באינטרנט והגעתי לתשובה. אם אוכל לקבל מעט עזרה בנושא מזג האוויר: האם ארגנטינה(כולל גבול ברזיל ומפלי איגואסו) אפשריים לתקופת חודש ספטמבר.. ואם לא, היכן האלטרנטיבות שלי(מקסיקו/פרו/אקוואדור). תודה רבה.

natyh

New member
פותחים ספר

זו בדיוק המשמעות של ספר מטילים העמודה הראשונה בכל מקום מצינת מתי להגיע , אם הסתכלת באינדקס הגעת למפלי האיגוסו ושם כתוב כן או לא . ספטמבר אוקטובר זו התקופה בה מגיעים לויתנים לחצי האי ואלדז דרום ארגנטינה אין בעיה לטייל שם בתקופה זו , החלקים של ברילוצה עדיין מושלגים מה שיוצר טיול סקי טוב , אין בעיה לטייל בצפון ארגנטינה ובברזיל בתקופה זןו בכלל החלוקה לעונות לא נכונה בכל זמן יש מה לראות ביבשת , אך טרקים לא מומלצים בתקופה זו בדרום היבשת קר וגשום מדי. בפרו בהמלט ניתן לטייל בתקופה זו , מקסיקו היא בעונת ההוריקנים בזמן זה ולכן לא מומלצת בכלל ! טיול מדהים בתקופה זו יכול להיות פרו בקו החוף עד אמצע ארגנטינה תיהנה ..

Lior G3

New member
ממליץ בחום על האתר הזה

הנה אתר עם טבלה של איפה מומלץ או לא מומלץ להיות מתי. בנוסף מתואר בפירוט סיפור מסע של הבחור שהיה שם עם הרבה טיפים שאולי יעשו לך קצת סדר. כמובן לא להתייחס לטבלה כאילו היא הגיע מסיני אבל היא בהחלט יכולה לתת כיוון, וגם יש שם יעוץ לגבי "גל עולה/יורד" ושאר ירקות. הקישור למטה.

cracked

New member
המידע הסותר מקשה..

באתר שהבאת.. כתוב שספטמבר אינה תקופה מומלצת ארגנטינה(גם לא לצפון). לעומת זאת natyh כתב שכן.. השאלה שהפניתי לא נובעת מעצלנות, אלא כי חודש ספטמבר מסתמן כבעייתי, ומספר מדריכים מצביעים על מידע שונה. לכן חשבתי שהכי נוח יהיה לשאול אנשים שטיילו כבר באיזור כמו בפורום הזה..

Lior G3

New member
אני להסביר...

דבר ראשון נתי בעל נסיון רב ובעל ידע לא מבוטל, הטבלה או כל המלצה אחרת שתקרא בכל ספר או שתשמע ממישהו היא בגדר הכוונה בלבד. יכול להיות שאתה תגיע למקום מסויים ולמרות שאתה בתקופה שנחשבת קיץ לאותו איזור, יהיה יום גשום או מאד קר ותאלץ לוותר על טרק שתיכננת. הרי כמו שאתה יודע כל עונות השנה לא תמיד נגמרות או מתחילות בדיוק באותו זמן כאשתקד ולכן כל שנה יכולה להיות שונה באורך כל עונה ועונה וב"חוזקה". הכל בערבון מוגבל, וכל תיכנון הוא בסיס לשינוי. מה שכן כל התחלה וסוף עונה עלול להיות זמן יותר הפכפך מבחינת מזג אויר מאשר באמצע העונה.

natyh

New member
באופן אישי

את הבחור אני מכיר מהתקופה בה כתב בפורום תרמילאים וזהו האתר האחרון שאפנה אליו אם בכלל... ספטמבר לא תקופה מומלצת למה .... ארגנטינה מדינה ענקית השניה בגודלה באמריקה הלטינית 2.8 מליון ק"מ רבועים חלק בסביבות ה 30000 ותקבל שהיא גדולה ממדינת ישראל כמעט בפי 100 בענין ואלדז כתבתי לך בענין סקי כתבתי לך, יש לאנשים מסוימים שטיילו מעט מאד , כמו הבחור שכתב באתר הזה לחלק את העולם לתקופה מומלצת ולא. מומלצת . התקופה המומלצת היא תקופת התיירות לדוגמא סע ליוון או רומא ביולי אוגוסט חם צפוף מחניק יקר ועוד 100 מליון אירופאים ואנגלים על הראש שלך... לעומת זאת בארגנטינה קורה דבר דומה אך הרבה פחות המווני בדצמבר ימואר פברואר אותה נשימה לגבי צילה. הקייץ שלהם בחצי הדרומי ההפוך .. אך בתקופה זו אין לויתנים בואלדז ואין שלג בברילוצה היא עדיין מהממת לכל דבר וענין וכן יהיו בתקופה הזו אוטובוסים ותחבורה ציבורית לכל מקום מהפרקים הלאומיים אין תחבורה ציבורית בספטמבר אך לא תראה את אותם הדברים, ולמרות המחסור בתחבורה יש מקומות שניתן להגיע אליהם . ספטמבר זו תקופה בעיתית יחסית ומומלץ לא להימצא בתקופה זו בהרים בפרו למשל לי דוקא יצא בדיוק בתקופה זו לטפס לאלפא מאיו בייס קמפ לפסגה כבר לא ניתן היה לטפס מחוץ לעטנה פשוט, ועדיין במזג אויר לא קל הכגענו ראינו הסרטנו . חברים שניסו לטפס חודש קודם לכן למעשה משלחת שאני הקמתי אך מאחר והייתי בתקופה זו חולה מאד לא נתנו לי להצטרף אפילו לא לחלק ההכנות אותם החברים נתקלו בשלג עד עומק המתניים ונחלצו בעור שיניהם . הגיבור של המשלחת היה שבדי בשם טוני שהציל ישראלי אחד על טוני כתב בבלי גבי בבלי מטיל ידוע האיש שעבר באופנועו באיראן וסוריה שהוא טוני היה המשוגע בין אלו שטייל איתם... הם לא הצליחו אנחנו כן .... וכשטוני שמע ממני את הסיפור כשפגשנו בו שוב בנובמבר בלה פאס ... כנראה קילל את הרגע שנפנף אותי מהמשלחת שהקמתי .... בעיקרון יש החלטות שצריך להחליט זו אומנם לא העונה בארגנטינה זו סוף עונה בפרו לטיול קצר זה לא כל כך משנה, בקו החוף בפרו תמיד ניתן להיות ועדיין ניתן לטעום קצת מההרים . בברזיל ניתן לבקר תמיד. .

למעלה