שאלות..

תותי2312

New member
שאלות..

ערב טוב,
כמה זמן אחרי הניתוח אפשר כבר לאכול ולשתות בלי הכאבים שמדברים עליהם ותחושת התקיעות?
האם לרוב האנשים יש סיבוכים עם הטבעת אחרי כמה שנים או שרובם נשארים עם אותה הטבעת לנצח..?
מתוך קריאה בפורום הבנתי ש13 שנה עם הטבעת זה הישג יפה, שמעתי על הרבה שצריכים ניתוחים חוזרים, השאלה שלי האם מדובר במקרים חריגים או שמדובר על רוב מנותחי הטבעת?

תודה

קוביd1

New member
תשובות לתותי

אחרי ניתוח טבעת יש תקופה של כמה שבועות בהתחלה רק נוזלים אחרי זה כלכלה רכה ובהמשך דברים נוספים
תוכלי למצוא את זה באתר של אופירה שנמצא בחתימתה
ברגע שההתנהלות עם הטבעת נכונה ולא סוגרים עד כדי חנק ,לא צריך להגיע למצב של כאבים אחרי האוכל ותקיעות
יש דברים וזה שונה מאחד לאחד שלא עוברים בטבעת ,מנסים לא יעבור אפשר לוותר ,לא צריך להגיע למצב של הקאות.
טבעת לנצח האמת לא יודע ,אני רק יכול להעיד על עצמי שיש לי טבעת יותר מ12 שנה ומקווה שהיא תהיה איתי עוד הרבה שנים
יש בטבעת כל מיני תקלות כמו דליפה או החלקה של הטבעת שדורשים ניתוח נוסף ,שמעת על הרבה שצריכים ניתוח חוזר ,מה זה אצלך הרבה ,עשרות /מאות /אלפים ,יש הרבה מנותחי טבעת ואת רק שומעת על המקרים החריגים ,אין ביטוח בשום סוג של ניתוח ,אין מה לעשות ,
האם את חושבת לעשות ניתוח להגבלת /קיצור קיבה ?

גוד שבעס

קובי

תותי2312

New member
קובי

ערב טוב ותודה רבה על ההתייחסות,
לפני כחודשיים הייתי אמורה לעבור את הניתוח (עברתי את כל הבדיקות, את הועדה..)
בבוקר של הניתוח אימי הגיעה אליי הביתה ופשוט התחננה שלא אגש לניתוח, שאנסה בפעם האחרונה דיאטה מסודרת.
ופשוט ביטלתי. היום חודשיים אחרי, עם עוד כמה ניסיונות להתחלת דיאטה אשר אף אחד מהם לא צלח ( לא הדיאטה, אלא ההתמדה אשר לא נמשכה יותר משבוע ימים) ותוספת של 4 ק״ג למשקלי אני שוקלת מאוד ברצינות לעשות את הטבעת.
בשבוע האחרון היה לי קושי לנשום, ניגשתי למוקד של מכבי ופגשתי רופאה מקסימה שהכניסה לי שוב את הרעיון שכנראה שזהו הפתרון להשמנה שלי (ה bmi שלי הוא 42 ואני בת 29).
אז זהו. הפעם אני פשוט לא מתכוונת לספר חוץ מלבעלי אשר כן תומך בהחלטה.
אני כבר לא יודעת אם כדאי לי להכנס לפורום ולשמוע את כל הסיפורים המגוונים שחלקם מכניסים לי חרדות או שכן כדאי..
אני עדיין טיפה מבולבלת אבל מבינה בתוך תוכי שזוהי התשובה שלי- הטבעת.
מהן השעות שניתן להתקשר אל אופירה?
תודה וסליחה על החפירה..!
שבוע טוב

קוביd1

New member
תותית

ההחלטה לעבור ניתוח היא רק שלך ,את לא חייבת לספר לכל העולם ואשתו על הרצון שלך ,את כבר לא תינוקת אמנם צעירה 29 ,את הקשיים שלך בגלל עודף המשקל את מרגישה ,לא משהו אחר.
יש לך תמיכה מהבעל שאתו א נמצאת רוב הזמן ,וזה חשוב מאוד להצלחה
את לא חופרת ,תרגישי חופשי ,את יכולה להתקשר לאופירה לא בשבתות וחגים ,באם היא לא תענה תשאירי הודעה התא הקולי ,ככה היא כותבת כל פעם אל תתביישי
בדרך כלל בפורום שואלים שאלות למי שיש בעיה ,דעי לך שיש הרבה מאוד מנותחים ואני לא רוצה לזרוק סתם מספרים ,שירדו במשקל ונהנים מחיים טובים ונוחים ,ואחד מהם זה אני שמנותח מעל 12 שנה ,
אל תכנסי לחרדות עודף המשקל שלך מסוכן פי אלף ,מאשר הסיכונים בניתוח ,קחי את זה בחשבון ,את אומנם צעירה ,אבל דעי לך שעודף משקל מביא לכל מיני תחלואים שונים ומשונים ,שלא כדאי לפרט אותם עכשיו

קובי

אופירA

New member
מנהל
תשובות

אחרי הניתוח יש הוראות אכילה מיוחדות ל-3 שבועות ראשונים, ואסור לעבור עליהם.
כעיקרון מדובר בשבוע ראשון נוזלים בלבד, שבוע שני כלכלה רכה, שבוע שלישי כלכלה רכה + בשר ודגים טחונים, ומכאן והלאה עוברים לאכילת מוצק רגילה, בהדרגה.
אלו הוראות שחשובות להחלמה, בין אם יש לבן אדם כאבים ובין אם לאו.

ברוב המקרים אין שום תחושת תקיעות של האוכל ולא אמורים להיות כאבים בזמן אכילה ושתייה.
אם לא שומרים על ההוראות המיוחדות להחלמה - הכל יכול לקרות. החל בשום דבר וכלה באסון...

לגבי סיבוכים - תלוי מה זה סיבוכים. לרוב האנשים יש התמודדות עם הטבעת במשך השנים (בד"כ צריך לפתוח. יש כאלו שדווקא צריכים לסגור).
אין סיבה להוציא את הטבעת אם שומרים על התנהגות נכונה ובריאה (שאמורים להתרגל אליה בשנתיים הראשונות, בזכות המוטיבציה שנותנת הטבעת לעשות שינוי בהרגלים). יש אנשים עם 15 שנה ויותר של טבעת מתכווננת, ואני מכירה אנשים שכבר 30 שנה ויותר חיים עם טבעת קבועה ישנה, והכל בסדר. לא היו צריכים להוציא אותה.
עם זאת, רבים מאוד מאלו עם הטבעת הקבועה הישנה נאלצו לשדרג את הניתוח שלהם, וגם אחוז גבוה מאוד (עד 50%) ממנותחי טבעת מתכווננת יעברו ניתוח תיקון מיקום של הטבעת המתכווננת (שזזה) או ייאלצו להוציאה ולשים חדשה - וזאת עקב שאינם שומרים על התנהגות נכונה עם טבעת, ואינם מטפלים בבעיות כשהן נוצרות, אלא אחרי שהן מחמירות ויוצרות בלגן ונזק בלתי הפיך בגוף!
למשל רפלוקס ודלקות בוושט ייקרו במשך השנים לרוב האנשים עם הטבעת, גם אלו שמתנהגים התנהגות נכונה. אז אם מבינים את זה ומזהים את זה מיד בתחילתו (או שואלים מי שמבין!) פותרים את זה מיד ע"י התנהגות ופתיחת הטבעת במעט, ולא מסתבכים.
ואם לא מבינים ולא מזהים ולא מתייעצים - אז הכל יכול לקרות. החל בלילות קשים של חוסר שינה רצופה ופליטת נוזל מהפה, וכלה בדלקות ריאות כרוניות חריפות, קשיי נשימה, פצעים בוושט, פצעים בקיבה, אירוזיה (חדירת הטבעת לקיבה), חנק וביקור לזמן בלתי ידוע בעולם העליון...
כלומר הכל תלוי ברמת המאזוכיזם הפרטי של המנותח, ואולי גם ברמת האחריות האישית שלו לבריאותו.

גם אם מסתדרים היטב עם הטבעת, אבל פעם-פעמיים בחיים צריך תיקון או החלפה בניתוח של 20 דקות ואשפוז של 6 שעות - זה עדיף בעיני על השמנת יתר או על סיבוכים שעלולים להיות במשך השנים בחסימת מעיים, נזק בגלל אי ספיגת חומרי מזון חשובים וכו', שעלולים להיות בניתוחים אחרים.

למעלה