שאלות

SicTransit

Active member
שאלות

1. לצ'יף:

לפני שאני מתחיל לשבור את הראש בנבכי המסמך "שימוש בנתב אלחוטי
כנקודת גישה אלחוטית"
אני רוצה לוודא שהמדריך הזה מעודכן.

2. לכל:

טרם החלטתי אם לנסות להשתמש בנתב של totolink במקום ה netbox שלי ולראות אם אות ה wifi השתפר מספיק כך שאני לא צריך עוד רכיב ברשת, או לפעול בהתאם לנסיון החיים שלי ולא לגעת במה שעובד, ולחבר את הנתב החדש כ- AP. מלבד בעיית אות wifi חלש מכדי לתת מהירות סבירה בכל הדירה אין לי שום טרוניות לנתב netbox כמחבר לאינטרנט. החיבור יציב ועוברים שבועות ואפילו חודשים בלי צורך ב reset כלשהו. אשמח לקבל עצה ישירה או הפניה למקומות בהם כבר דובר על זה (אני משער שאני לא הראשון שמתלבט).

SicTransit

Active member
חיבור נתב כנקודת גישה

אין לי מושג איך להתקין את הנתב A3002RU של TOTOLINK בתור Access point. הנתב הראשי שלי - ADB vv220 (netbox שקיבלתי מנטויז'ן) כנראה לא תומך ב WDS (או לפחות לא מצאתי שום התייחסות לזה במדריך), ובתצורה הסופית הנתבים לא אמורים להיות מחוברים ביניהם בכבל אם כי אני יכול לחבר אותם בכבל לצרכי ההתקנה אם יש צורך.
&nbsp
במדריך עליו שאלתי בהודעה הקודמת ההתייחסות היחידה שנראית רלוונטית היא :"יש להיכנס למסך הגדרות הרשת האלחוטית בתפריטי הנתב החדש ולהגדיר אותו כ-repeater שאינו עושה שימוש ב-WDS ולהמשיך משם על פי האמור במדריך למשתמש של הנתב." אלא שבמדריך למשתמש של הנתב לא כתוב שום דבר בעניין זה.
&nbsp

rafid1

Active member
מנהל
מציע שתחבר אותם בכבל (לפי המדריך בסוף)

תנתק את הWIFI בנטבוקס ואם הכיסוי יהיה מספיק - תחליף.

אגב, אפשר גם לבדוק עוצמת רשת אלחוטית גם מבלי לחבר את הנתב לשום דבר...

SicTransit

Active member
עוד לבנה בחומה...

הטווח של ה wifi מאכזב, למעשה הוא לא נראה חזק יותר ממה שה netbox מוציא בלי שום אנטנה חיצונית. מכל מקום, אני מנסה להמשיך ואם אצליח לחבר את הנתבים אולי אמשוך ביניהם כבל של כמה מטרים כך שאוכל לקרב את הנתב החדש אל החדר הבעייתי ואגב כך להוריד קיר אחד מהשניים שחוצצים כרגע.

עד שאני משיג כבל רשת מוצלב (או מחבר שהופך את הקוטביות - אני מקווה שאין עם זה בעיה) המשכתי לקרוא את המדריך, ושם כתוב :"שנה את כתובת הנתב האלחוטי החדש כך שתהיה בתחומי הסגמנט של הנתב הקווי אך מחוץ לתחום הכתובות ששרת ה-DHCP שלו מחלק". המצב אצלי (ראה תמונה) הוא שכל מרחב הכתובות מ-2 ועד 254 "תפוס" ע"י הנתב (1 הוא הכתובת שלו עצמו, 255 אני מנחש אינו מספר חוקי), והשאלה העכשווית שלי היא אם אני יכול פשוט לשנות לו את הטווח הזה למשהו כמו, נניח, 100-250 או שייתכן שיש שם הקצאות קבועות שאין לי כרגע מושג לגביהן ומשהו עלול להפסיק לעבוד אם אעשה שינוי כזה. למרות כפתור ה reset אני לא שש להכניס שינויים בנתב הראשי.
- - - - - - - - - -
(לפי ההתקדמות שלי עד כה יש לי הרגשה שאחת ההודעות הבאות שלי תהיה "למכירה נתב totolink עם 0 ק"מ בביטומטר..."). אולי יש כאן מישהו שכבר צלח את דרך החתחתים והצליח לחבר את הנתב הזה (totolink a3002ru) כמאריך טווח ל-netbox? אם יש, זה לא הזמן להיות ביישן!

rafid1

Active member
מנהל
שינוי טווח DHCP

הוא שרירותי לפי מה שתחליט , ולבדוק גם בתדר השני - 5G (אולי יש אצלך הפרעות ב2.4, תזכור לסגור WIFI בראשון)
אם שדרגת גרסה (אגב, מהי גרסת הקושחה?) - יש לרסט לתצורת יצרן אח"כ. לא יזיק לוודא שהעוצמה באלחוט על 100% (ADVANCED), ולשנות זווית בין זוגות האנטנות (לא כולם אנכי).
המהירות הקמת הלינק אמורה להתקרב ל400-500+ M ב5G, אפילו לאחר שני קירות.

למעלה