שאלות

• פותח הנושא nsr
  • פורסם בתאריך

nsr

New member
שאלות

שלום לכולם. חג שמח. מה נשמע? הכל טוב אני מקווה. השאלות: 1.) נניח שיש לנו חבל באורך של 500 קילומטר. החבל קצת רפוי. אם יעמידו שני אנשים בשני צידי החבל ואחד מהם ימשוך בחבל השני יראה זאת מיד? ואותו מקרה כאשר החבל מתוח. 2.) בלון שמלא בהליום מרחף כי ההליום קל מהאויר, נכון? מה יקרה אם ניקח כזה בלון ונשים אותו בריק? לדעתי, הוא לא ירחף כלל כי אין אויר. אשמח לקבל תשובות בתודה מראש
שלכם NSR

MerlinTheWizard

New member
ברוך הבא ../images/Emo24.gif

הכל טוב כמובן! תשובות: 1)כאשר החבל לא מתוח אני חושב שהאדם השני לא ירגיש את המשיכה מיד כי מסתו של החבל שאורכו 500 קילומטר בהחלט לא זניחה לכן זה מה שקורה שהוא לא מתוח. כשהוא מתוח הוא (אני חושב) ירגיש זאת לאחר זמן מסוים שבו תעבור הויברציה מן הצד של האיש הראשון עד שתגיע לאיש השני זה יקח זמן במרחק הזה! 2)אה בקשר לתשובה זו אני לא בטוח... אני חושב שאתה צודק והוא יפול כמובן אם הריק הוא על כדור הארץ אם אני טועה תקנו אותי. מקווה שעזרתי! ------------------------------ מרלין ראש מסדר המכשפים

הבלון יצפוצץ

הלחץ על הבלון הוא הפרש הלחצים בין הלחץ שבפנים ללחץ שבחוץ, עם בפנים יש לחץ אוויר ומבחוץ אין בכלל לחץ, הבלון יתפוצץ!

Deathatred

New member
תשובות

1. עפ"י היחסות השדה של הכוח מתפשט במהירות האור. לכן תהיה השעייה במעבר של הכוח, למרות שבמקרה הזה היא תהיה זניחה (אלפית שניה בערך). 2. כמו שזמן-מחצית-האמר, הבלון יתפוצץ. הפרש הלחצים בין ההליום שבפנים לריק שבחוץ חזק יותר ממתח-הפנים של הבלון. אבל נתעלם מזה ונתרכז בבעיה העקרונית יותר: השאלה שלך היא בעקרון שאלה של ציפה בתוך נוזל (אויר לצורך העניין הוא נוזל) בתוך שדה כבידה. כאשר אין נוזל (אוויר) ואין שדה כבידה לשאלה התשובה מתקבלת עפ"י החוק הראשון של ניוטון - הבלון יתמיד במצבו (מנוחה או תנועה במהירות קבועה בקו-ישר). אם פועל רק שדה כבידה ואין אוויר - אז הוא פשוט יפול, כי האוויר לא יפעיל עליו כוח עילוי כנגד כוח הכובד.

vizini

New member
מהירות האור? לדעתי ההתפשטות בחבל

תהיה במהירות קטנה הרבה יותר ממהירות האור.

voguemaster

New member
הרבה יותר קטנה, אכן ../images/Emo13.gif

אפשר לקבל אפילו סדר גודל ע"י פתירת מקרה של מיתר אינסופי וקבלת אופני התנודה (יותר חשוב, תדירויות אופני התנודה). מהם אפשר לקבל מהירויות...

2_be

New member
ואכן...

הוצאת לי את המילים מהפה... זה בדיוק מה שרציתי להגיד מרגע שהתחלתי לקרוא את השרשור

Deathatred

New member
צודקים

הייתי צריך לרשום "מתפשט מקסימום במהירות האור". כלומר, מהירות האור היא חסם עליון של התפשטות השדה של כוח מסוים.

למעלה