שאלות

שאלות

האם יש לכם סוסים בחווה שאף פעם לא רכבתם עליהם? אם כן מיהם... האם אתם רוכבים על כל הסוסים או שלכל אחד יש סוס קבוע משלו? האם אתם חושבים שטוב לרכב על כל הסוסים או שטוב להתרכז בסוס אחד?

Shai Felton

New member
אמממ../images/Emo175.gif

כן יש סוסים בחווה שאף פעם לא רכבתי עליהם, אפילו לא עליתי עליהם. יש את ברבר - שהיא סוסה שמאלפים אותה עכשיו, היא ממש גדולה ומופרעת ויש מעט אנשים שנותנים להם לרכב עליה. ויש את בייליס שגם עליה אפ'פם לא עליתי שהיא אחות של ברבר והיא יותר צעירה ממנה והיא גם בשלבים של אילוף.
לרוב לכל אחד יש סוס קבוע, אבל פה ושם יש גם שינויים ומעברים, כל תקופה מסויימת עוברים סוס, זה תלוי בכל אחד....
לדעתי כדי להתרכז על סוס אחד למשך תקופה מסויימת, להרגיש שאת כבר יודעת כל דבר בסיסי שאת צריכה לדעת עליו, שאת לא פוחדת ממנו, שאת מצליחה עליו, ואז לעבור לסוס אחר.....

אוקיי

אז אני רכבתי על כל הסוסים בחווה שלנו (חוץ מהפונים!) אני מתרכזת במיסי וזה טוב לשתינו כמובן! לפני תחרויות אני לוקחת איזה 4-5 שיעורים על הסוס שאני מתחרה עליו... אני חושבת שזה לא כל כך טוב להתרגל לסוס אחד ושזה טוב להכיר ולנסות את כל הסבוסים שאפשר אצלינו מי שמבקש לעשות שיעור על סוס מסויים מקבל את זה אלא אם כן יש שיעור מסויים שהמדריכים תיכננו

אממ...

רכבתי כבר על כל הסוסי בצפר... כל אחד מה שבא לו אותו שיעור אבל בעקרון על כולם... אסור בשום אופן לרכב רק על סוס אחד! אם אתה מתרגל לסוס מסוים אחר כך יהיה לך קשה לרכב על סוסים אחרים! צריך לרכב על כמה שיותר סוסים כדי ללמוד הכל ולהתרגל להכל ולא רק לסוס אחד! ובמיוחד אסור לרכב רק על סוסים טובים ונוחים למה אם תעלה אחר כך על אחד שהוא לא אז כמעט ולא תצליח כלום!

Shai Felton

New member
תראי....../images/Emo175.gif

לפעמים זה לטובה.... אני למשל רוכבת על סוס מסוים תקופה מסויימת עד שאני מרגישה שמיציתי, שאין לי כבר בעיות משמעותיות על אותו סוס, שאני לא פוחדת ממנו, שאני מצליחה להשתלט עליו. אני חושבת שאם אני יעבור תקופה כזאת על כל סוס בחווה זה יהיה רק לטובה, כי אני אוכל לרכב על כל הסוסים בלי לפחד מאפ'חד מהם, ברור שיהיו ל יהעדפות אבל אני עדיין אוכל לרכב ולהצליח על כל אחד מהם...

TauraMan

New member
מתוך ה11 סוסים שיש לנו../images/Emo20.gif../images/Emo176.gif

לא רכבתי רק על מונטיר והוא פנסיון. ועל בליידי כי הוא תינוקי! בעקרון לכל אחד או 2 או שלושה יש סוס משלהם, הם אחראים לנקיון ולבריאות הסוס ולנקיון הציוד שלו ולתת לו תשומת לב. דיזל הוא הסוס הקבוע שלי אבל בנוסף לדיזל אני רוכבת על סוסים ארחים כדי לקדם את הרכיבה שלי כי זה לא טוב לרכב כל הזמן רק על סוס אחד, צריך לדעת איך להשתמש באילו עזרים על איזה סוס ולדעת להתמודד עם סוסים אחרים למרות שלטווח הקצר רכיבה על סוס אחד בלבד היא יותר טובה כי היא עוזרת בתחרויות. אני רוכבת כמה שאפשר, אין ימים שאני מגיעה לארוווה ולא רוכבת למרות שיש המון אנשים שבאים לאורווה עושים עבודות אבל לא רוכבים. טוב אני זזה לרכב

niko girl

New member
תשובות!!!!

היו לי סוסים בחווה שלא רכבתי עליהם וזה היה רק מג'יק. בגלל שהוא היה סייח ולא ידע הרבה. ואנחנו אמורים לרכב כל אחד על סוס אחר אבל לכלכ אחד יש את הסוס המועדף עליו אז רב הפעמים הוא פשוט עליו. אבל לפעמים זה לא ככה! אני חושבת שהכי טוב זה לרכב על כמה סוסים. בגלל שאם אתה רוכב רק על סוס אחד כל הזמן אז אתה לא רגיל לצעד של סוס אחר או את הצורה של הסוס ואיך להתמודד איתו ואז את הכאילו פשוט חסר אונים מול הסוס כיא תה לא יודע מה לעשות איתו.

GrEeNwOmAn

New member
תשובות.../images/Emo179.gif

כן. ורדה, כרמל, איקס, קוזט, לנסלוט. הם פשוט פרטיים או שהמדריכות רוכבות עליהם. כל פעם משהו אחר כלומר סוס אחר. אם אני צריכה לעבוד עם אותו הסוס אז אני מבקשת וגם המדריכה יודעת שכדאי לה לתת לי אותו, כדי שאני יתמודד. צריך לגוון. סוס אחד לא מלמד הכל. לכל סוס היתרונות, החסרונות והאתגרים שלו, מהם צריך להתמודד וללמוד! איזו חכמה אני...

חחח יש לי כמה...../images/Emo13.gif

עד היום לא עליתי על....: 1.ניו- אפ'חד לא רוכב עליו....
2.שינינג- פשוט לא אוהבת אותו...
3.טיאמו- אפ'חד לא רוכב עליו חוץ מרחינה ואמיר
4.בל דז'ור- פרטית... 5.קארין- סייחה
6.פרדי- הוא תפוס 20 שעות ביום... רק ליסה רוכבת עליו. 7.וויספר- פרטי. 8. שרי- פונית אבל בכוונתי לעלות עליה בקרוב...
וזה מתוך כל ה30 סוסים שלנו..
לפי דעתי זה נורא חשוב שלכל אחד יהיה סוס "מועדף" ועם זאת ידע כללי ונסיון עם סוסים אחרים. אם יש לך סוס וזה לתווך ארוך: אחלה! תהנה מהסוס ותרכב רק עליו, אבל אם אין לך סוס פרטי אין שום סיבה שתרכב על סוס 1. אני פח הזבל של החווה, על זורקים את כל המופרעים...

גם אני, גם אני!!!!! ../images/Emo6.gif

טוב בעקרון מאז שקניתי את אפולו אז הגיעו המון סוסי בית ספר חדשים ולא רכבתי עליהם כי אין לי מה..... חוץ מזה לפני שקניתי את אפולו אני חושבת שרכבתי כמעט על כל הסוסים... אולי חוץ מאיזה 3... אבל כי הם ממש על הפנים.. והסתדרתי עם כל הסוסים בחווה... ואי אפשר להתקדם ברכיבה מלרכב כל הזמן רק על סוסי בית ספר... מי שרוצה להשקיע בענף ולהתפתח חייב סוס פרטי.. ולהשקיע רק בו בשביל להגיע לרמות הגבוהות ביותר... אממממ על הסוסים שבחווה כולל פרטיים לא רכבתי על: בית ספר: קלייד בוני ארגו סימבה אני לא בטוחה.. חח
נראה לי שכן... צ'יקיטה שאנטי פגס שוקו.. פחחח הוא פוני... פרטיים: גרניט-פרטי מאי- פרטית אוריקה- פרטית זאוס עשיתי איתו רק הליכה וממש טיפה טרוט.. אני לא יודעת אם זה נחשב.. והוא גם פרטי.. דה-גול שהוא פרטי.. אוניקס-פרטי וצעיר.. ספיריט- סייחה
והיא גם פרטית.. בלק סטאר- הציעו לי אבל אני מפחדת!! סוס מפחיידד והוא פרטי... וזהו... זה די הרבה סוסים אבל רובם חדשים ופרטיים... וזה מתוך 40+ סוסים בחווה שלי..

Shai Felton

New member
דרור../images/Emo175.gif

לא רק עם סוס פרטי אפשר להתקדם זה ממש לא נכון.....

לא אמרתי שרק עם סוס בית ספר...

אפשר להתקדם.. אמרתי שאפשר עם סוסי בית ספר להתקדם עד רמה מסויימת.. ומאז צריכים סוס פרטי... ותאמיני לי שבארץ לא תמצאי סוס בית ספר שיקפוץ לך מסלולים של 1.10 או 1.20 ומעלה... אבל בחו"ל ברור שתמצאי כי הרמה שם הרבה הרבה יותר גבוהה.. ואני מבטיחה לך שבשביל להגיע לרמות שבחו"ל בחיים לא תוכלי להגיע בלרכב על סוסי בית ספר שרוכבים עליהם מלא אנשים מדי יום והסוסים נהרסים בקצב.. אצלכם אין הרבה אנשים שרוכבים אבל אצלנו יש 600 תלמידים ואני מבטיחה לך שהסוסים שלנו יש כאלו שיכולים להגיע למסלול של מטר אם לא טוחנים אותם ואולי מעטים מאוד 1.10 אבל ממש קשה להם אבל הבעייה שאצלנו טוחנים אותם ועם סוס פרטי לא תגיע לשום רמה..

Sweet SuGaR

New member
אמממ אני לא אדבר../images/Emo9.gif

אני אגיד את הסוסים שכן רכבתי בחווה שלי: צ'יקו(
מלך
), בארט הקווטר החביב, פליפר הפוני השובב ואונסלו שזה היה מזמן אבל כיףף!!! ובעיקרון זה טוב להחליף סוסים לכל סוס יש אופי אחר ואתה צריך להכיר אותו עד שיש לך סוס פרטי ואיתו אתה מתקדם... אבל לי בעיקרון די נמאס להחליף סוסים (6 חוות... 10000 סוסים) אבל עכשיו אני שוב מתחילה להחליף
וואטאבר... כל הסוסים אצלנו חביבים.

למעלה