שאלות

Ohad18

New member
שאלות

א. ארגון מסד נתונים (נרמול) --------------------------- יש לי באתר מערכת פורומים, ואני רוצה להוסיף מערכת כתבות, האם כדאי שהטבלה של הכתבים תהיה חלק מהטבלה של ה-Users של הפורום, כלומר לא ליצור טבלה חדשה ולהוסיף עמודות נוספות שבהם יהו את הנתונים של הכתב, או ליצור טבל חדשה של כתבים? ב. התחברות למסד נתונים מרחוק ---------------------------- כיצד ניתן להתחבר למסד נתונים של SQL Server שנמצא על שרת אחר, דרך תוכנה למשל? והאם עדיף ליצור ממשק ניהול לאתר דרך תוכנה או דרך דפי ASP? ג. האם זה שימושי ליצור Connection ב-Global.asa? (לי לא נראה בכלל בכלל בכלל בכלל...) ד. כשיוצרים מסד נתונים חדש ב-SQL Server נוצרות טבלאות שונות, אם מישהו יכול להסביר בקצרה מה תפקידן זה יהי נחמד.

א ו ר ח ת

New member
וואי כמה שאלות ../images/Emo8.gif

א. כל USER יכול להוסיף כתבה? אם כן אז ברור אותה טבלה למה להחזיק במערכת שתי טבלאות עם אותן נתונים (חוק מספר אחד אי כפילות נתונים) ויש לי משהו בשבילך.... לינק שמצורף למעלה מכיל מלא סקריפטים של ניהול כתבות - יש גם בחינם וגם עם SQL SERVER (אני אומרת אם כתבו לפני אז? נתרגם
) ב. חלק ראשון לא יודעת... המומחים יענו חלק שני עדיף ממשק ASP מפני שכך תוכל לעדכן את האתר מכל מקום ולא תצטרך להסתובב עם דיסק התקנה של התוכנה
ולהתקין לאנשים תוכנות שהם יתעצבנו שמתקינים אצלהם (כמוני
) ג . אני לא יוצאת התחברות בglobal אני יוצרת התחברות בדף נקי נפרד ואז בראש כל דף שיש התחברות אני רושמת אינקלוד לדף הזה לדוגמא:
<!--#include file="conn.asp" -->​
את השורה הזו תרשום בראש הדף .... בכלל זה דבר נחמד אינקלודים לכל מיני קודים חוזרים (כמו ספריות של פונקציות ב C) ד. גם המומחים יענו בהצלחה!

Ohad18

New member
אההמממ...

לא כל User יכול להוסיף כתבה - רק כתבים של האתר, אני לא צריך להוריד סקריפטים התכוונתי מבחינת יעילות וגם נוחות - זה כולה איזה קובץ לא צריך להתקין או דיסק... <!--#include file="conn.asp" --> גם אני משתמש בזה - אבל חובב טניס אמר משהו על זה...

א ו ר ח ת

New member
אז...

לא יודעת מה יותר יעיל אבל אפשר לעשות את זה בשני דרכים . טבלת כתבים : קוד כתב (מספור אוטומטי) , קוד USER (מפתח מטבלת USER) או להוסיף לטבלת USER שדה כתב כן/לא (חובב או GFORCE או כל אחד אחר
מה יותר יעיל?) ובקשר לאינקלוד אם חובב טניס אמר אז הוא יודע מה הוא אומר (מהתרשמותי עד עכשיו) למרות שלא ראיתי מה הוא כתב , ואני אשמח לראות. בהצלחה!

Ohad18

New member
אהההממממ....

חובב טניס אמר שהוא לא ממש מבין בזה (ב-ASP) - את יכולה לראות בנושא שפתחתי על SQL Server ו-ASP. בעקרון אמורים להוסיף עמודות לטבלת Users, אבל צריך להוסיף שדה כתב, שדה של המדור, שדה של דרגה - ועוד כמה שטויות וזה נהיה מסורבל.

א ו ר ח ת

New member
אם כך...

טבלת מדורים טבלת כתבות טבלת כתבים (ככה תבדוק הרשאות גם) אבל משתמשים אחד . את השרשור הזה שלך ושל חובב טניס ראיתי חשבתי שהתכוונת למשהו אחר.... בדרך כלל אנחנו לא יוצרים בגלובל התקשרות יוצרים דף נפרד , למה זה טוב? תשאל בפורום ASP
(פורום מעולה) בהצלחה!

הבהרה + חלק מהתשובות

נתחיל בהבהרה. בהערה שלי לגבי הglobal asa אמרתי מראש, שזו לא ההתמחות שלי, וגם כתבתי שהכונה, היא לא לכתוב connection string בכל עמוד באפליקציית ASP, אלה לכתוב במקום אחד. בצורה כזו ביצוע שינויים בconnection string יהיה יותר קל, כי צריך לשנות רק במקום אחד ולא בכל האפליקציה. נמשיך עם חלק מהתשובות. מבחינת האפליקציה, אין הבדל בצורת ההתחברות לשרת מרוחק (אני מניח, שהכוונה היא שרת בתוך הרשת הפנימית של הארגון) או לשרת, שעליו האפליקציה יושבת. ב2 המקרים נהוג להשתמש בconnection string. ה"הנחה היחידה" שיש במקרה של שרת מקומי, היא שניתן לפעמים לכתוב local במקום שם שרת. הטבלאות, שאתה רואה בזמן יצירת בסיס נתונים חדש, הן טבלאות מערכת, שחייבות להיות בבסיס הנתונים. הטבלאות מכילות מידע לגבי בסיס הנתונים. לדוגמא הטבלה sysobjects מכילה פרטים על כל הטבלאות, stored procedure, views, user define functions וכד' שקיימים בבסיס הנתונים. אם אתה לא מעונין לראות אותם בEM, ניתן להסתיר אותן. תעמוד עם העכבר על שם השרת ותלחץ עכבר ימין. בתפריט, שמופיע תלחץ על "edit sql server regestration propertis" ובמסך שנפתח תמחוק את הסימון הcheckbox של show system databases and system objects

Ohad18

New member
אוקיי

אני יודע למה אתה מתכוון עם ה-Global. מה ה-connection string שאיתה ניתן להתחבר למסד נתונים מרוחק? הכוונה לדוגמא: מסד נתונים נמצא על שרת כלשהוא (שרת שנותן שירותי אחסון), ואני רוצה ליצור תוכנה שמתחברת אליו, ודרכה מעדכנים את האתר (כתבות וכד')

הconnection string צריך להיראות

בדיוק כמו הconnection string, שאתה משתמש בו כרגע, אבל במקום לכתוב בשם השרת OHAD, אתה צריך לרשום את השם של השרת החדש. אם אתה מתקשה לכתוב connection string, אתה יכול לפנות לאתר www.connectionstrings.com. יש שם דוגמאות וקצת הסברים על כתיבת connection strings

למעלה