שאלות

ויימס

New member
שאלות

אני וחברה שלי חדנו אחת לשניה חידות על עולם הדיסק, וכנראה שאני טיפשה משחשבתי או סנילית, כי לא זכרתי את התשובות ל: 1. מי ההורים של הליצן ב'אחיות'? 2. מה קורה כשהורגים מכשף שיודע את אחד משמונת הלחשים הגדולים? (מה כולם חושבים שקורה ומה באמת קורה)? התשובות הן: 1. המלכה וליצן החצר שהיה אבא שלו (ועזב את הבית או משהו כזה... רב עם אמא שלו... לא זוכרת), ולא המלך ואשתו של הליצן כפי שאנו אמורים לחשוב... 2. הלחש נכתב שוב באוקטבו, אבל גלדר חושב שהוא עובר למוח הפנוי בסביבה, וטרימון חושב שהלחש אומר ת'עצמו. אתם זכרתם את זה?

Fingertip

New member
2 לא מדוייק...

כולם חושבים שהלחש אומר את עצמו למעט גלדר, שלפי מה שהוא קרא באחד הספרים סובר שהלחש עובר למוח הפנוי הראשון בסביבה. והוא מספר את זה לטרימון. בפועל הלחשים חוזרים לתוך הספר (כפי שרואים אחרי שטרימון מת) אהד.

ויימס

New member
מנצלת ת'שרשור לעוד שאלות:

1. אני היחידה שדמיינה את סתמרוח בין 20-40 (בהתאם לזמן שעובר עליו), ולא 7000 כמו כל המכשפים האחרים וכמו שהוא מצוייר על הכריכה? בבקשה תגידו שלא כי זה מאוד חורה לי. 2. אני היחידה שמדמיינת מכשפים רזים וגבוהים ושהתיאורים של פראצ'ט על כך שהם נראים כמו הרים בגלימה גורמים לה לאי נוחות רבה? 3. כמה אנשים יש בפורום הזה? בכל יום זה נראה כאילו מת עוד מישהו... אולי יש כאן 50 אנשים והם פשוט לא כותבים כלום אלא רק קוראים, הטפילים על גב החברה! 4. לאיזה דמות אתם חושבים שאתם הכי דומים? (מבחינת האופי) אני מזדהה עם העץ המדבר מ'אור מופלא'! לא, סתם. אני אחשוב ואחזיר לכם תשובה. 5. מה השעה? 6. ולמה אף אחד לא מביא לי גבינה צהובה?

dino_din

New member
תשובות :

1. בערך, אני דימיינתי אותו בסביבות המאה. 2. תלוי. חלק מהם אני דווקא רואה כרזים וצנומים אבל רוב הזקנים והבכירים דווקא מתאים להם להיות שמנים ואיטיים עם כתמי טבק על הזקן. הרי חוץ מלישון ולאכול 6 ארוחות ביום הם לא עושים כלום. 3. 13 (אבל יכול להיות שאני טועה). 4. הגמל מפרמידות. 5. 20:48 6. נגמר, צפתית מתאים במקום ? יום טוב, דינו. >7. אוף, הולכים לעבוד :( <

ויימס

New member
למה...?

סתמרוח, כזה איש קטן מסכן וחמוד. לא בן 100. לא-לא. למה הגמל,גם אתה פותר בעיות מתמטיות מתוך שעמום (ואוכל דשא ומרביצים לך עם מקל?)

dino_din

New member
למה ממש

שונא מטמתיקה בצורה כפייתית, אוכל רק בשר ואם מישהו ירביץ לי אני אשבור לו ת'עצמות! סתם נראה לי נחמד לשבת בזולה כל היום, לעלות גירה ולירוק על אנשים :) דינו. >סכום הזויות במשולש שווה 180 ! סתם שתדעו!<

The Mad Hatter

New member
התשובות שלי--->

1) את לא היחידה. גם אני דמיינתי אותו בסביבות 30. היה על זה מיני-דיון פעם שהסתכם, אם אני לא טועה, בזה שמאחר וסתמרוח כל הזמן עובר בכל מיני מקומות לא-ברורים וזמנים וכו' וכו', אין לו גיל ברור במיוחד, או משהו כזה. וזה באמת הפריע לי שעל העטיפות של הספרים הוא נראה עתיק במיוחד. לא נכתב פעם שיש לו שיער ג'ינג'י או משהו כזה? או שאני סתם ממציאה? P: 2)דווקא את המכשפים דמיינתי כמו שפול קידבי מצייר אותם. וגם את סתמרוח. בכלל, הציורים של פול קידבי דומים מאד לאיך שאני מדמיינת את רוב הדמויות. חוץ מסוזאן, אולי. אני מדמיינת את השיער שלה נורמלי יותר. 3) אני בפורום הזה כל יום ומספיק שעות. הבעיה היא שאין ממש מה לכתוב. 4) מבחינת אופי, גראני. ואולי סוזאן, טיפה. אין לי סבלנות לחשוב למה. אני פשוט מרגישה הזדהות איתן. ובמראה, גם סוזאן, אני חושבת. אבל רק בגלל תאורי השיער מעוררי ההזדהות שלה.

ארר... תגובה..?../images/Emo4.gif

דינו, איך תהיה גמל אם אתה שונא מתמטיקה??? אבל אתה יכול להיות קריאוסוט. או נערת הרמון. הציורים של פול קידבי אכן נודעים בכך שהם דומים לאיך שרוב האנשים מדמיינים את הדמויות. בעיני זה חשוד, ז'תומרת- לא הגיוני שכל כך הרבה אנשים מדמיינים את אותו הדבר... אבל זה אכן כך. הסתמרוח של פול קידבי יותר קרוב לסתמרוח שלי מאשר הסתמרוח של ג'וש קירבי. אני דמיינתי אותו די דומה לכהן אליקום מ'חצי המנשה', רק יותר קטן ורזה. אם מישהו מכיר. מותק של סדרה. הוא גם שיחק את האבא ב'קופיקו'. (שתיקה נבוכה) לא שראיתי אי פעם קופיקו. אה... מה...?... בכולופן, מה נסגר עם ג'וש קירבי? הבנאדם גורם לאנשים להיראות כמו רפרפת. עכשיו יש לי את פירמידות גם בגירסה שלו וגם באמריקאית, אז אני יכולה להשוות בין הציורים. סוזאן של פול קידבי- למה היא נראית כמו הגירסה הלבנה של הסופרימס??? זה מאוד מפחיד! דמיינתי ת'שיער שלה מפחיד,אבל לא אפרו! ו... אני הגזבר. אתם מכירים אותי בגרסה היותר רגועה שלי, אבל זה אכן כך. כפי שאומרת אחותי הקטנה: "נטע- בית משוגעים של איש אחד!" ...הוא ג'ינג'י???

The Mad Hatter

New member
קופיקו...*_*

אני מספיק זקנה (16. אני מניחה שזה הכי צעיר כאן, למען האמת *_*)בשביל להגיד שאהבתי את סדרת הספרים ומספיק צעירה בשביל להגיד שאהבתי את התכנית. אבל אל תשפטו מישהי כשהיא בגיל 6-10 ככה. בכל מקרה, אני זוכרת שהייתי דלוקה על האבא מקופיקו בזמנו. כנראה שזה אומר משהו על איך שיצאתי בסופו של דבר, אבל...*מנסה לחשוב עליו בתור סתמרוח* לא, לא מסתדר. (קופיקו בתור הספרן, אולי?) ואני לא יודעת בבירור אם סתמרוח ג'ינג'י. אני מניחה שזה היה כתוב איפשהו, אבל כבר שנים שלא נגעתי בספר מהמיני-סדרה של סתמרוח, כך שאני לא יודעת. מי שיודע-להגיב. זה מתחיל להטריד אותי. (מה יש לסופרים בריטיים משיער ג'ינג'י?) סוזאן של פול קידבי יפה ויש לה הבעה מצוינת ובגדים מתאימים ביותר, אבל השיער שלה...למרות שככל שחשבתי על זה, הבנתי שלזה טרי פראצ'ט התכוון (אני מניחה) בתיאור השיער שלה בהוגפאת'ר. בסול מיוזיק זה כנראה היה יותר רגוע (כמו השיער של מדוזה, או משהו) ובגנב הזמן זה היה אסוף בפקעת, או משהו כזה.

למעלה