שאלות

יהוד

New member
שאלות

מדוע על הציבור הרחב לתמוך במאבק הנכים לקבלת עוד כסף על חשבון משלמי המיסים ? הרי הנכים מקבלים קצבאות נכות + קצבאות ניידות + קצבאות שרותים מיוחדים ובנוסף לכך אלו שעובדים מקבלים פטור ממס הכנסה - אז מדוע לתמוך באלו המבקשים עוד ועוד כסף ??? אני מניח שידוע לכם כי קצבאות הזקנה וקצבאות הבטחת ההכנסה נמוכות יותר ממה שמקבלים הנכים מכספי הציבור. אזי מדוע , לדעתכם, מקבלי קצבאות האבטלה והזקנה והבטחת ההכנסה צריכים לתמוך במאבקכם כאשר ידוע שככל שיצליחו הנכים לקבל יותר יהיה למדינה פחות כסף כדי לתת לאוכלוסיות עניות יותר מהנכים. אודה לכל מי שיחשוב על הנ"ל ויכתוב תגובה עיניינית. בברכה יהודה נ.ב. האם משהו חושב שיש קשר בן מאבק הנכים לבן הבחירות להסתדרות ???

שלמה.ל

New member
ליהוד

משאלותיך אני למד שאינך נכה וטוב שכך ואאחל לך בריאות ואריכות ימים. כעת לשאלותיך 1. מאבק הנכים אינו על כסף בלבד המאבק הוא על פני החברה בישראל בכלולתה. כמו שיראו הנכים שאינם אשמים בנכותם כך תראה פרצופה של המדינה כלפי השכבות החלשות במדינה בכללותם. 2. נכה המקבל קצבאות מסוגים שונים ואפרט בהמשך עובר סדרת השפלות בוועדות הביטוח הלאומי שאינני מאחל לאף אחד לעבור אותם ורק לאחר סדרת ההשפלות מאשרים לו קצבה וגם זה נמוך מהדרוש ברך כלל. על תתרשם מהנתונים שנותן משרד האוצר על מנת ליצור רושם כאילויש לנכים קצבאות גבוהות. 3.קצבת ניידות - נכה המקבל קצבת נכות הוא נכה שאין באפשרות את התענוג כמו לך להגידבוא נקפוץ לאכול גלידה במרכז נכה כזה עבור 50 מ´ הליכה צריך להזמין מונית או במידה וכסא גלגלים להכנס לרכב ולנסוע. ולשם כך צריך רכב , דבר הנראה בעניך פשוט כמו לעלות בעליה פשוטה במקום מגורך הינה מבצע מסובך לנכה כסא גלגלים הצריך לדחוף את העליה בידיו כשכל משקל גופו מונח על הכסא, נסה פעם ותבין. 4. קצבת נכות - נכה המקבל קצבת נכות (רעב) הינו נכה שאינו יכול לעבוד מסיבות רפואיות ,נכה שמתפרנס מתקזזת לו קצבת הנכות ברגע שמשכורתו מגיעה לגובה קצבת הנכות נכון להיום 1768 ש"ח לחודש (האם אפשר לחיות מסכום כזה?)אכן נכון לנכה שמרויח יותר יש פטור ממס הכנסה אולם לצערי אין הרבה כאלה. 5.קצבת שרותים מיוחדים- קצבה זאת ניתנת לנכים אשר אינם יכולים לתפקד בכוחות עצמם ולא כדאי שאכנס לפרוט מה זה אומר אני מניח שתתאר לעצמך משכרת למטפלת כיום נעה בסדר גודל של 4000 ש"ח + הקצבה הניתנת הינה כ-1800 ש"ח בלבד, תשאל את עצמך מאיפה לוקחים את ההפרש. 6.להלן עלות טיפולים רפואיים שבועיתלנכה: פזיוטרפיה שני טיפולים לפחות 350 ש"ח (כמה עולה לך שני אימוני כושר במכון כושר שאינם הכרח אלא רצון שניתן לחיות בלעדיהם והנכה לא יכול ללא הפזיוטרפיה. תרופות 500 ש"ח דבר שאינך מכיר. מסז´ מתיחות נגד התכוצויות הגוף וכאבים אין סופיים משינוי מזג האויר לחות וכדומה 300 ש"ח. 7. בנוסף יש עלויות נוספות כמו זוג נעליים מיוחדות שעולה במקרה הזול ביותר 2500 ש"ח כמה נעליים אתה יכול לקנות בסכום הזה. ביטוח רכב נכה- הידעת שביטוח מקיף עולה לנכה 2000 ש"ח יותר מלכל אדם בגלל המתקנים המיוחדים לנכה הנמצאים ברכב וזאת על פי דרישת הביטוח הלאומי. אני מקווה שעניתי על שאלותיך בהתיחסות רצינית וזאת בכדי שתבין שנכות אינה תענוג ואינה נבחרת.

רפאל 46

New member
ליהוד

ראשית כל מקבל קצבת נכות הוא אדם שהיה בריא ושילם ביטוח לאומי ולאחר שהפך נכה יש פה אלמנט של ביטוח הוא זכאי לכסף כדין משום שהיה מבוטח בדיוק כמו רכב בתאונת דרכים שאם הוא נפגע הוא מקבל פיצוי כספי עבור הנזק כך שזה לא לחם חסד. לגבי הבטחת הכנסה אילו אנשים שיכולים לעבוד ולכן אין להשוואת בין המקרים. גם לגבי קשישים עד שהגיעו לגיל פרישה רובם התפרנסו וחסכו כסף וכן גם בדר"כ מקבלים פנסייה ואילו הנכים שאינם עובדים מסיבות רפואיות ואף אחד גם לא מעוניין להסיק אותם לא יכולים לצבור שום חסכונות ולכן לדעתי בגלל האלמנט הביטוחי חייבת המדינה לדאוג לצרכיהם הכלכלים מקווה שהסיבות שהעלתי פה עונים על שאלותיך בכבוד רב רפאל

יהוד

New member
תחשוב ותמצא ...

שלום ראשית מהיכן הקביעה המוזרה שכל נכה היה קודם בריא שילם דמי ביטוח לאומי וכעת הוש זכאי כמבוטח ??? ובנוסף אם "היה מבוטח וכו" מהיכן הזכות כעת לבקש תוספת אם ב"חוזה הביטוח" היה כתוב סכום מסויים ? תנסה מעט לחשוב לפני כתיבת טיעונים.

יהוד

New member
תתיחס לנושא עצמו

שלום לעצם שאלתי מדוע לתת תוספת לנכים (שמקבלים, לפחות חלקם) כמה קצבאות על חשבון הציבור ולא לתת תוספת למקבלי קצבאות זקנה הבטחת הכנסה ואבטלה - לא מצאתי התיחסות בתגובתך. האם רק משום שהנכים "נאבקים" כבר חמישים יום מצדיקה קבלת כספים מהציבור?? אול אולי משום שיש להם את גב ההסתדרות ? נסה לחשוב באופן רציני על הנושא ואז לנסות להגיב

טומי*

New member
על חשבון הציבור? האומנם?

נכה מקבל קצבה בזכות חוקים הקימים במדינה ובטח לא על חשבון הציבור גם אדם המקבל דמי אבטלה או תגמולי מילויים מקבל בזכות ולא ע"ח הציבור כדי שתחשוב קצת!

יהוד

New member
טומי

שלום טוב שהתחלתה לחשוב זה תמיד מעשה חיובי ולעצם העיניין העובדה שמקבלים קצבאות מכוחו של חוק לא אומר שהכסף אינו בא מכספי ציבור. בנוסף אתה ודאי יודע שקצבת הניידות אינה משולמת מכוחו של חוק שחוקק בכנסת אלא מכוח הסכם הניידות. מכאן שאתה מוזמן לקרא שנית (או אף שלישית) את שכתבתי ולחשוב...

טומי*

New member
יהוד

לשמחתי אני ממש לא בקיא בכל החוקים והסכמים שנכתבו בענין הנכים אני קטן כולה 60% 1100 ש"ח לחודש.אהה והנחה 33% בנסיעה עירונית באוטובוס. לכן אין לי ממש מושג מה נכים קשים מקבלים ואני חושב שזה גם לא עניני.

למעלה