שאלות

nlanxner

New member
שאלות

יש לי שאלה שמטרידה אותי. הבנתי שמבחינת ההתפתחות המוטורית לא צפויות בעיות מיוחדות, אבל השאלה מה קורה בעוד כמה שנים בתקופת גיל ההתגברות. יש כאבים? יכולות לצוץ בעיות נוספות? הבעיה יכולה לחזור? ועוד שאלה - הבנתי שבשלב הנעליים מפחיתים בהדרגה את מספר השעות ביממה שצריך לנעול אותן, אבל ממה שנאמר לנו ע"י פרופסור פורת, נועלים את הנעליים כל הזמן עד שהתינוק מתחיל לעמוד. אז איזו שיטה עדיפה?! ואיך בכלל התינוק יכול ללמוד לעמוד אם יש לו את הנעליים האלו?!

קשה לענות על זה

בארץ רוב המרכזים מטפלים בשיטת פונסטי או בשיטות דומות לה. אבל זה רק כמה שנים כך שאין בוגרים שעברו את הטיפול. פעם היו נהוגים ניתוחים מסובכים שאחריהם היו המון בעיות וכאבים. היום, לפי הידע שיש מארה"ב ששם מישמים את השיטה 50 שנה זה לא אמור להיות. הילדים גדלים רגילים לגמרי. ועידית תתקן אותי אם טעיתית (היא המומחית שלנו לפונסטי). לגבי השאלה השנייה - זה אותו הדבר. אצלנו זה בדיוק מה שקרה. 5 שבועות גבס. עד 4 חודשים סד. ואח"כ 3 חודשים נעליים לכל היום שזה עד גיל 7 חודשים שהוא בד"כ גיל שמתחילים לעמוד בו. והוא יכול להתהפך, להתיישב, לזחול ולעמוד עם זה. אפילו ללכת מסביב למיטה. כמו שכתבתי לך כבר- היכולות שלהם אדירות ודבר לא עוצר אותם.

כן כן ההתלבטות הזו

שוב תוכלי לקרא בפירוט על הנושא באתר. בקצרה אכתוב שפורת מאמין ששום דבר לא עוצר את הטבע והתינוק יעמו. הוא מאוד מנוסה ואני מאמינה לו. אבל, שאלנו עוד רופאים שעובדים לפי השיטה, בינהם את ד"ר הרצנברג והם יעצו לנו כן להוריד את הבר המכשיר לפי הפרוטוקול בגלל שהם טענו שהבר יכול לגרות לעיקוב בהתפתחות. הבת של אילן וחנה- שגם מטופלים אצל פורת, זוחלת עם המכשיר בגיל 7 חודשים ממש בלי בעיה. אושרי מתהפך לשני הכיוונים עם המכשיר כבר מלפני שבועיים-שלושה. (עוד שבוע הוא בן חצי שנה). באתר שלנו תוכלי למצא את הפרוטוקול. ראיתי תמונות של ילדים עומדים עם המכשיר, וגם וידאו של ילד שהולך איתו- אין לי מושג איך הם עושים את זה. אשמח גם לדבר בטלפון, יש בכל זאת פרטים שאנחנו לא כותבים... אם תרצי אשלח לך מסר עם הטלפון שלנו. לגבי כאבים וכו'. קראי את שרשור ההודעות שמתחיל ב- "בוקר יום רביעי" יש שם התיחסות לנושא. בגדול פונזטי כותב שאם נצמדים לשיטתו יש 6% שהבעיה תחזור. טיפול מוצלח נחשב כזה עם הרגל לא כואבת, גמישה והעיוות לא חוזר. שוב, ברוכים הבאים לפורום הנהדר הזה עידית

nlanxner

New member
תודה

תודה רבה על כל המידע. אני ובעלי נשמח לדבר איתכם בטלפון אז אם תוכלי לשלוח לי את המספר זה יהיה נפלא.

לא יודעת לענות לך

כי אנחנו מטופלים בשיטה המסורתית, מחכים שתמיר יתחיל ללכת כדי לראות מה יהיה אז, וכרגע אנחנו רק במעקבים. רק יכולה לומר לך שכל דבר בזמן שלו, אבל בסוף הם מצליחים לעשות ה כ ל ואף יותר טוב לעיתים מילדים אחרים. נ.ב אני הולכת לצרף את אוריה לתאריכי ימי ההולדת, את מוזמנת לצרף את תאריך הלידה של הקטנה השנייה, בת כמה היא? יום נעים אורית

nlanxner

New member
תשובה

לקטנה קוראים שירה והיא תהיה בת שנתיים עוד מעט. תאריך הלידה: 20.3.02

גווניבר

New member
ממה שאני יודעת...../images/Emo20.gif

אני הייתי בגבסים עד גיל 9 חודשים, וח"כ עוד 9 חודשים עם דניס בראון לכל היום. התחלתי ללכת לפני גיל שנה, עם הדניס בראון. התפתחתי מבחינה מוטורית יותר מהר מהאחים הגדולים שלי. הסירי דאגה מליבך!
בגיל ההתבגרות יש לעיתים כאבים. הדבר תלוי בחומרת הקלאב-פוט, ובטיפול במהלך החיים. צלקות מניתוחים נוטות להכאיב, וביחוד בשינויי מזג אויר. אני מכירה אחת עם ק"פ ברגל אחת שעברה ניתוח בתור תינוקת, הלכה מגיל שלוש לבלט, והיום היא בת 18 בערך, בלי כאבים. בקיצור- בעזרת טיפול נכון (פיזיוטרפיה, בלט, נעליים אורטופדיות וכו') המצב יכול להיות מאוד טוב לא תמיד המצב מגיע לנורמה, ולפעמים למרות הטיפולים צריך לעשות ניתוחים נוספים, או שמופיעים כאבים. אל תטרידי את עצמך עכשיו בזה. תתמקדי בגדילה ובהתפתחות של הפרח החדש.
הרפואה מתקדמת כל הזמן, ואחוזי ההצלחה הם לטובתך!!! ברוכה הבאה לפורום,

למעלה