שאלות

שאלות

יונה אחת החליטה לבנות קן במרפסת שלי, ולפני 3 ימים היא הטילה שם 2 ביצים. א. תוך כמה זמן יבקעו גוזלים מהביצים? ב. כמה זמן יקח לגוזלים לגדול ולעזוב את הקן? ג. האם הם יכולים להביא מחלות? ד. למה? ה. מדוע? ו. איך? ז. נימוקים

איזה יונה?

אם זאת צוצלת הדגירה נימשכת כ-14 יום והזחר מחליף את הנקבה ליפעמים בשעות הצהריים המוקדמות עד שעות אחר הצהריים המוקדמות. הם אולי יעבירו כינים אבל הם לא יעבירו אם תשאיר את הרשת של החלון סגורה.

אני לא יודע את שמה, אבל

אני בדרך כלל רואה 2 סוגי יונים בארץ. סוג של יונות עפורות שמנמנות כמו בתמונה, ויונות בעלות מבנה גוף קטן יותר ובצבעים חומים, בעלות מקור מחודד קצת יותר [לא מצאתי תמונה שלה]. היונה שנמצאת אצלי היא היונה מהסוג השני שלא מצאתי תמונה שלה [איך קוראים לה דרך אגב?]. אז יש לכם תשובות?

netbird

New member
צוצלת

היונים האפורות הן יוני בית. אין יוני בר בארץ (ראי תגובתי בפורום). היונה שאת מדברת עליה, היא בעצם לא יונה אלא תור. שמה הקודם היה תור העיר ושמה כיום הוא צוצלת. צבעיה הם באמת חומים בעיקר (יש תמונה שלה בגלריה).

netbird

New member
מידע רבייתי על הצוצלת

שני הזוויגים דוגרים במשך 14 יום. ההאכלה בגן נמשכת כ- 16 יום ומספר ימים נוסף מחוץ לקן. תטולה מכילה לרב שתי ביצים. צוצלת משלימה בדרך כלל 3-4 מחזורי קינון. חודשי דגירה עיקריים: תחילת אפריל עד סוף יוני. בנוגע למחלות, כל ציפור יכולה להעביר מחלות, ובעיקר ציפור בר (לעומת ציפור מחמד), אבל מדובר בצוצלת ולא ביונה שמעבירה הרבה יותר מחלות. מקווה שעניתי.

טוב אז ככה

הסוג השני (זה שאת מדברת עליו) הוא צוצלת. והיונה הזאת היא מין הסתם יונת בתים (שניראת כמו יונת סלעים. זאת כניראה אכלאה) אז היונה שאת מדברת עליהה היא צוצלת (תור הצוצלת) וכבר כתבתי לך עליה. אם אני מבין נכון יש לה נקודות שחורות על הצוואר נכון?

למעלה