שאלות

שאלות

כמה מילים יש בשפה העברית? האם ישנן שפות שאורבת להן סכנה מצד השפה האנגלית?, או האם השפה האנגלית ששולטת כרגע בעולם מאיימת על השפות השונות?, איך ניתן לשמור על השפה מפני סכנת הכחדה?,למה השפה האנגלית היא השולטת כיום בעולם?. בשפה הערבית כידוע לי יש יותר ממיליון מילה,האם זה נכון?

masorti

New member
תשובה לאחת השאלות..

הסיבה שהאנגלית שולטת בעולם היא שהמעצמה החזקה בעולם (=ארה"ב) גם מבחינה פוליטית וגם מבחינה טכנולוגית היא מדינה דוברת אנגלית. לזה תוסיף את העובדה שהרבה מדינות בעולם נשלטו בעבר ע"י בריטניה, ונשארה שם מורשת של שימוש שוטף באנגלית.

Uranium

New member
זאת תשובה לא קשה... אבל יש שפות...

שמאויימות ע"י האנגלית?

בוודאי!

העברית התקנית, למשל, כבר מזמן אינה בשימוש במדינת ישראל. נראָה לך עכשיו שיש לנו או אין לנו את הפיתָרון הזה?

ayulli

New member
אבל העניין הוא...

שאין דבר כזה "עברית תקנית" כמו שאין ממש "צרפתית תקנית" או "גרמנית תקנית" - כל אלו הן פיקציות, הפשטות פוליטיוית שקשורות בהיווצרותה של מדינת הלאום בצורתה המוכרת לנו. העברית חיה ומתפתחת ובועטת (תמיד היו ותמיד יהיו משלבים גבוהים ונמוכים) - וטוב שכך; זה מה שאומר שהיא חיה. בקשר לאיום מצד האנגלית - דווקא האנגלית היא ההוכחה הטובה ביותר לכך ששאילת לקסמות ואפילו אלמנטים דקדוקיים דווקא תורמת לחיוניותה של שפה, ולא למותה.

דווקא יש (עד כמה שאני מסוגל לזהות

כאשר אני רחוק מלהיות מומחה): בחדשות (הנקראות מהנייר), ברוב מדורי עיתון 'הארץ', בספרים שונים (א.ב. יהושע ועוד), ברוב ההודעות שראיתי בפורום זה. הקשר לאנגלית: "יש את". ברור ששפות אמורות להתפתח ולא לקפוא על שמריהן, אבל אמור להישמר בהן היגיון כלשהו. לא כך? מה ההיגיון ב"מכיוון ש" עם כ' רפה? או ב"בַּפֹעַל" עם פ' רפה? מה הנושא ומה הנשוא ב"יש לי את הספר"?

L e s t a t

New member
זה לא קשור לאנגלית

יש מספיק ישראלים שחורקים את השיניים כשהם מנסים להוציא "Hello" פשוט ובכל זאת מדברים עברית כאילו בפעם הראשונה

אולי אני טועה, אך נדמה לי שקיים

קשר עקיף: העברית לא הספיקה להתגבש, הרוב, בין אם הם יודעים אנגלית ובין אם לא, פשוט חסרים סביבה דוברת עברית! בעצם אני יכול להשוות רק עם סביבה דוברת רוסית. אם, למשל, בצוות של מהנדסים או מתכנתים מישהו ידבר ברוסית משובשת, הוא יגרום להרמת גבה מצד כל עמיתיו; ואם פרשן או מנחה תכנית בטלוויזיה ידבר בשגיאות - יעיפו אותו בשנייה. ונא לא לערבב עם סלנג! הסלנג אינו סותר את השפה התקנית.

אריק ל

New member
אכן

אם מחשבים את כמות האזרחים שאמורים לדעת אנגלית, יוצא שכל אזרח שלישי על פני כדור הארץ הוא אזרח של חבר העמים הבריטי, כלומר אנגלית היא שפה רשמית במדינתו, וסביר להניח שהוא עצמו יודע אנגלית. בנוסף, תוסיפו לזה 300 מליון אמריקנים דוברי אנגלית, ויוצא שיש פוטנציאל לכ-2.3 מיליארד בניאדם בעולם לדעת את השפה האנגלית. כמובן שזה לא המצב כי לא מעט מהמדינות החברות בחבר העמים הבריטי הן מדינות עולם שלישי, מה שאומר שרוב האזרחים שם לא יודעים קרוא וכתוב, וכיוון ששפת האם שלהם היא לא אנגלית, אז הם אינם יודעים אנגלית וגם לא מסוגלים ללמוד אנגלית (כי בשביל זה הם צריכים לדעת קרוא וכתוב וללמוד בביה"ס).

Uranium

New member
אהההה אנגלית אנגלית! להזהר!!חחחח|זה

חחחח ת'אמת שגם אני חושב שאנגלית זאת שפה במשטלטת יותר מדי על העולם ואני לא אוהב אותה.... חחחחחח, אותי אישית הצחיק ההודעה שלך....

למעלה