שאלות

נ ע ה1

New member
שאלות

שלום יעל, בתי בת 7.5 חודשים. לפני כמה ימים התחילה לזחול קדימה אבל היא עושה זאת בצורה מוזרה (על הבטן, ותוך הפעלת הגפיים בצורה מוזרה). שאלותיי: 1. האם לעודד אותה לזחול, או שכדאי לחכות קצת ואז אולי היא תזחל על הידיים? (כלומר, אולי אם אעודד אותה לזחול, אני ארגיל אותה לזחול לא נכון) 2. האם הגימיני גן חיות עדיין טוב לה? היא יוצאת מהריבוע שלו, כך שלא ברור לי אם הוא עדיין מועיל? 3. היא מרביצה לעצמה בבטן, עם הידיים וכן עם הכוסות ממגדל הכוסות. נראה לי שזה אמור לכאוב לה, אבל היא ממשיכה בכך. למנוע ממנה? 4. ממתי אפשר להשתמש בבימבה+נדנדה של צ'יקו? תודה מראש!

יעל כץ

New member
תשובות. בת 7.5 חודשים

שלום נעה, 1. כן, תחילת הזחילה נעשית בדרכים שונות ומשונות. אל תדאגי. היא תגלה בהדרגה את הדרכים היותר יעילות לזחול. היא רק התחילה. תמשיכי לספק לה תנאים נוחים לזחילה - בגדים נוחים, משטח נוח, קצת צעצועים אטרקטיביים במרחקים שונים. וזהו. 2. לגבי הג'ימיני אלקטרוני - את יכולה להוריד את הקשתות ולהשאיר את השמיכה עם הפעילויות. תראי לה איך להפעיל את המשטח עם האורות ואת ההפעלות הנוספות. 3. אם יכאב לה - את תדעי. לכן תני לה לשחק בדרכה. היא תשתלט טוב יותר על תנועות היד שלה, או תעבור לחקירה בדרך שונה של הצעצועים. 4. את יכולה לשים לה כבר את הפעלולון האלקטרוני על הרצפה. לגבי ישיבה - אם היא יושבת כבר די יציב לבד - את יכולה לשים אותה בבימבה עם המסגרת למספר דקות. אבל עדיף לחכות עד שתתיישב בעצמה.

למעלה