שאלות

הוליסטי

New member
שאלות

אהלן לכולם. משחקים מדהימים. לגבי משחקי הפלייאוף: הווילד קארד הם משחק אחד (ואני מניח שבבית של הטובה יותר). האם שאר משחקי הפלייאוף הם גם משחק אחד או בית וחוץ (חוץ מהסופרבול כמובן) ? כיצד מתבצעת מדידת מרחקים לסטטיסטיקות ? ואתן דוגמה: נניח הכדור נמצא על קו ה40 יארד. הQB הולך אחרוה כ5 יארד (הגענו לקו 45), הWR תפס בקו ה30. זה יספר כ10 או 15 יארד ? ובאותה צורה - ריצה. האם כמות היארדים שרצו הם מקבלת הכדור ועד לתיקול ? (תוך כדי שאלות אני חושב שהבנתי אבל אשמח לשמוע בכל זאת) תודה

Reshefgarcia

New member
תשובות....

בפוטבול,מספר היארדים בכל מהלך נספר מה LINE OF SCRIMMAGE או קו תחילת המהלך. כלומר,אם הרסיבר תפס את הכדור על קו ה 30,ממהלך מסירה שהתחיל בקו ה 40 אזי,התוצאה תהיה רווח של 10 יארד (למרות שהקווטרבק הגיע אחורה עד קו ה 45). כנ"ל לגבי מהלכי ריצה... יארדים חיוביים,ושליליים כאחד,נספרים מהנקודה בה התחיל המהלך,ועד הנקודה בה הסתיים,בלי כל קשר לכמה יארדים בסה"כ עבר הכדור בסה"כ... בפשטות,נקודת התחלה + צבירת יארדים (חיובית או שלילית) = נקודת סיום... (יש גם יוצאים מהכלל,אבל הם נדירים,ולא ממש רצוי לסבך אותך כרגע) מקווה שההסבר מספק.. אם לא...אנחנו פה...

אכן , + תשובה לשאלה שלא נענתה

כל השלבים בפלייאוף משוחקים על ידי משחק 1 , בביתה של הקבוצה עם המאזן הטוב יותר .

melad11

New member
שלום גם אני חדש פה

רציתי לדעת איך סופרים את היארדים במקרה שמתבצעת מסירת לטרל אחרי שעברו את הליין ואם בסוף המהלך יש td על שם מי הוא נחשב? ומאיזה סוג? (אם המהלק התחיל כמסירה של הק"ב לרסיבר שנתן את הכדור לשחקן אחר שעשה טאצ'דאון) מקווה שהבנת את השאלה... תודה

Reshefgarcia

New member
שלום גם לך +תשובות

במקרה של לטראל,אין שינוי בספירת היארדים,כיוון שלטראל זה חלק "רגיל" (אך לא נפוץ) מהמהלך עצמו,ולכן יספר כמו מהלך שבו לא היה לטראל... לדוגמא : הקווטרבק מסר לרסיבר למרחק של 22 יארד,הרסיבר רץ עוד 3 יארד,ואז נתן לאטרל לרנינג-בק שרץ עוד 15 יארד...סה"כ המהלך הוא 40 יארד. אין כל הבדל בין מדידה שכזאת לביו המקרה הפשוט שבו הקווטרבק מוסר לרסיבר למהלך "רגיל" של 40 יארד. וטאצ'דאון נרשם תמיד לזכות השחקן שחצה את קו האנדזון כאשר הוא נושא את הכדור... כלומר,אם במהלך שתיארנו קודם,בסופו,הראנינג-בק חצה את הקו,אז הטאצ'דאון ירשם לזכותו,ולא לזכות הרסיבר שהתחיל את המהלך. מקווה שזה ברור...

melad11

New member
איזה סוג טאצ'דאון?

איזה סוג של TD ירשם לזכותו של הRB מסירה או ריצה??? תודה על העזרה

Reshefgarcia

New member
למען האמת...

אני לא הכי בטוח,אבל לדעתי (ולמען האמת,גם מבחינת ההיגיון הכרוך בדבר) יהיה זה TD בריצה,כיוון שלאטרל,לפי ההגדרה,היא חלק ממשחק ריצה... כלומר,ברגע שהכדור מחליף ידיים,זה נהפך למהלך ריצה. כלומר ל RB ירשם טאצ'דאון (ריצה) ול QB ירשמו היארדים של התפיסה עד לרגע בו הכדור החליף ידיים... למרות שאני לא סגור על זה ב 100% אם טעיתי,אני מזמין את חברי הפורום לתקן אותי...

royfr

New member
lateral play - מסירה

דןגמה: הכדור על קו מרכז המגרש, QB מוסר ל-P1 שמגיע לקו ה-20 של היריב, והוא מבצע lateral ל-P2 שמבצע TD. סטטיסטיקה: QB - רשום 1 ATT (נסיון מסירה), 1 COMP (מסירה מוצלחת), 50 יארד, 1 TD. P1 - רשום 1 Rec (תפיסת מסירה), 30 יארד במסירה. P2 - רשום 20 יארד במסירה, TD בתפיסת מסירות - אל תרשום תפיסת מסירה. מבחינת פנטזי: הסטנדרד בפנטסי - 6 נקודות ל-TD, נקודה ל-25 יארד מסירה, נקדוה ל-10 יארד תפיסת מסירה. ה-QB יקבל במקרה זה 8 נקודות (6 ל-TD, 2 ל-50 יארד). P1 יקבל 3 נקודות P2 יקבל 8 נקודות (20 יארד ו-TD). אני מקווה שזה יבהיר.

NastyAngel

New member
לאטרל

לפי דעתי אם הQB עבר את קו ההתחלה זה חא יחשב לו כמסירה אם הוא לא עבר את הקו זה יחשב לו כמסירה (כמו שאבל פס) אין מה לעשות מזה יותר מדי סיפור - אם ראית את המשחק במחזור הלפני האחרון של העונה, דרו בריס ומאנינג עשו שאבל פס פעמיים וזה נרשם להם כמסירה. אבל זה בגלל שהם לא עברו את הסקרימאג' ליין

למעלה