שאלות.....

loren30

New member
שאלות.....

עברתי השבוע את טראומת חיי- עשיתי מעשה שקשה לי לסלוח לעצמי עליו. אני לא יכולה לפרט בפורום את מה שעשיתי- כי קשה לי עדיין לקבל תגובות על זה. ואני לא רוצה שאנשים ישפטו את מעשיי- מבלי לעמוד בצד שלי ולהבין את מה שעברתי. רציתי לדעת אם דברים קורים בגלל שהם צריכים לקרות גם אם הם רעים או טובים? רציתי לדעת אם בידנו זכות הבחירה? ורציתי לדעת אם האל הוא רחום וחנון ולא מעניש אותנו על חטאינו. הבעיה אצלי שחייתי על היום תחת "כפייה דתית" וכל החוקים וההלכות וכו וכו פשוט גמרו לי על הנשמה ולכן שעשיתי את מה שעשיתי פשוט ישבתי ובכיתי ללא הפסקה- אין לי יום ואין לי לילה אני פשוט כמו סמרטוט מהלך- אני מלאה בחרדות בקושי ישנה ולא מוצאת את הדרך להתמודד....

שרiןבן

New member
אין למי לסלוח

"לא תראו את האלוהי שבכם עד שתסלחו לזה שאתם מאמינים שהוא לא. ולא תוכלו לראות את האלוהי בזולת עד שתעשו אותו הדבר." לא בידך זכות הבחירה אלה מעל לכך. בידך יכולת הבריאה. את, ביחד עם כולם נמצאת במצב בו את בוראת את עצמך מחדש בכל רגע ורגע. מה שעושה את ההבדל הוא המודעות לעניין. את יכולה לברוא מבלי להיות מודעת לכך ואז הדברים יראו לך כאילו דברים קורים. את יכולה לברוא מתוך מודעות ולהבין כי דברים אינם קורים אלה נקראים על ידך לצורך ההתנסות שלך במחזור חיים זה. דברים לא קורים בגלל שהם צריכים לקרות, הפרחים בשדה לא פורחים בגלל שהם צריכים לפרוח, הם פשוט פורחים. הגדרת הטוב או הרע תלויה בהשקפה שלך בלבד, אין אף אחד אחר - כולנו אחד. אלוהים לא שופט מאחר ולאלוהים אין צרכים. איך ייתכן כי לאלוהים הכל יכול יהיו צרכים, הרי הוא יכול להגשים לעצמו כל שירצה ? האם ייתכן שהאושר של אלוהים תלוי במעשים שלך ? אם את מאמינה בכך, את יוצרת מולך אלוהים עלוב למדי.

loren30

New member
שרון

רשמת לי משהו באמת יפה, למרות שיקח לי זמן להבין את זה. אני כרגע נמצאת בתוך הבועה שלי- בתוך הפחד שלי- בבדידות שלי. לא קל לי- אבל אני מנסה להבין שאני זו שכרגע גורמת לאי נעימות בחיי ובי הכח לשנות את זה. לכן ברגע זה אני אוספת את עצמי ויוצאת קצת מהבית(משהו שלא עשיתי כבר שבוע וחצי) אור ואהבה

seeyou

New member
האם דברים קורים בגלל גורל?

אני אישית מאמין גדול ב"גורל" ולא מאמין ב-" זכות הבחירה". כתבתי בעבר את הגירסה שלי,גם בפורום הזה-למרות שסותר דעה של רבים. עשית מה שעשית,ברור שאחרים לא יכולים להיכנס לנעלים שלך ולכן "ישפטו "אותך על פי הבנתם. את חייבת להשלים עם הנעשה-לבדוק אם לא נגרם נזק עתידי,לנסות ללמוד מהטעות ולנסות להקטין את הנזק,אחרת הדיבוק תשתלת עליך. אם האל הוא רחום וחנון ולא מעניש אותנו על חטאינו? זאת שאלה תמימה,מבחינתי מאחר ואני חילוני אשר מאמין בגורם על-לא חשוב בשמו-אך חשוב במעשיו. אנו מעוד קטנים על מנת שהוא יבזבז את זמנו עם כול אחד. הרי הוא ברא אותנו, הוא קבע את גורלינו בחיים ויש כאלו שמאמינים שגם מעבר לזה. הפילוסוף הצרפתי,מונטין,דגל בסיסמא -אין אדם נפגע כל כך ע"י מה שמתרחש כמו שהוא נפגע ע"י מה שהוא חושב על מה שמתרחש. אני ממליץ לך,לא לבזבז יותר את החיים עם מחשבות והרהורים סרק! יוסי

seeyou

New member
הוספתי לך תגובה קצת באיחור בפורום

איך הרגשתך? יש שיפור? יוסי

loren30

New member
יוסי

היי תודה- אכן יש שיפור קטן בהרגשתי- כי למדתי שכל דבר שקורה לי כאן הייקום בא לתת לי שיעור מסויים. וכמו שאתה אומר "גורל" ייתכן שזה היה הגורל שלי לעבור את זה ולעשות את מה שעשיתי למרות שאנשים יחשבו שזה דבר מאוד רע שעשיתי. אני שלמה אם ההחלטה למרות שזה לא קל נפשית

למעלה