שאלות

FootballFan1

New member
שאלות

יש לי כמה שאלות שפתאום צצו .. אשמח אם תעזרו לי : 1) בליץ - מה זה בעצם , ואיך אפשר לזהות אותו אצל ההגנה ? 2) ראיתי במשחק ששחקן קיבל את הכדור תוך כדי נפילה , הוא היה על האדמה, ואז קם והמשיך לרוץ . איך זה יכול להיות ? 3) זה בקשר למשחקים שלכם בספורטק . אני יודע שאתם משחקים 7 על 7 , אבל מה ההרכב שלכם על המגרש ? כי צריך 11 שחקנים לכל קבוצה אז איך אתם משחקים ? ואתם חושבים שאפשר לשחק גם עם פחות אנשים ? מה המינימום , ואם ככה מה יהיה ההרכב אז (במינימום שחקנים) ? תודה מראש.

royassis

New member
הנה

1. בליץ זה ששחקן הגנה לא כולל lineman רץ אל הקורטבק ומנסה להוריד אותו. שאתה רואה שחקן הגנה רץ אל הקורטבק .... זה בליץ. 2. ששחקן נופל מכוחות עצמו ולא בגלל שחקן הגנה הוא יכול לקום ולהמשיך, זה רק ב bfl ולא ב college. 3. אנחנו משחקים לפעמים יותר מ 7-7 לפעמים פחות תלוי כמה שחקנים יש, ולא חייבים 11 על 11 אנחנו לא מקצוענים. וכן אפשר לשחק עם פחות אנשים ניראה לי שהמינימום זה 4-4. שיש לנו 4 על 4 אז יש lineman לכל קבוצה אין ריצות אין בליצים השאר recivers או blockers.

Yo-man

New member
ועוד תשובות בהרחבה

1. ה-QB מזהה בליץ או אפשרות לבליץ כשהוא סופר כמה אנשים נמצאים ב"קופסא", שזו הגדרה למתחם שמכיל בדר"כ את אנשי הקו ואנשי הקו האחורי (line beckers). אם הסייפטי יתקרב לליין בצורה משמעותית ה-QB ישים לב. מצד שני יש קורנר בליץ, שזה מי ששומר על הרסיבר עוזב את השחקן שלו ורץ ל-QB. זה מהלך מסוכן כי הוא יוצר פתח לאותו רסיבר לעשות מה שהוא רוצה, ולכן לרוב בליץ כזה יגיע מהצד העיוור של ה-QB (הצד אליו הוא מפנה את הגב בזריקה). נגד בליץ של הליין-בקרס אין איך להתכונן, רק להיפטר מהר מהכדור ולנסות לזהות את החור שנוצר בצד שתקף ולמסור לשם, או אם ה-QB מהיר (עיין ערך מייקל ויק) לרוץ בעצמו לכיוון החור, שם אין כרגע שחקן שמחקה לתקל את מי שרץ. 2. כבר נראו אירועים יותר ביזאריים כמו QB שנפל על הריצפה ומסר בישיבה (טום בריידי, העונה), השלים את המסירה והשיג first down. המגע עם הריצפה מותר כל עוד לא נגע בך שחקן של הקבוצה השניה (כמו שהסביר רועי), ולפי תאוריה זו שחקן יכול גם לזחול 99 יארד ל-TD בתנאי שלא נגעו בו. 3. 5 על 5 זה המינימום ששיחקנו. היו משחקים של 4 על 4, אבל זה לא ממש היה משחק... ב-8 על 8 משחקים ליין של 3 שחקנים, QB ו-4 בעלי תפקידים (2 רסיברים ורץ, רסיבר רץ ו-tight end או כל קונפיגורציה אחרת). ההגנה לרוב נערכת עם 2 אנשי ליין, 2 ליין בקרז סייפטי אחד והשאר קורנרים או צל של הרץ האחורי. ב-9 על 9 מתווסף עוד איש ללין וב-10 על 10 עוד אחד לבעלי התפקידים. 11 על 11 (לא היה מזמן) אומר 5 אנשי ליין, 4 ליין הגנה - כמו במשחק אמיתי. ב-5 על 5 משחקים 2 אנשי ליין התקפה, אחד בהגנה. 2 רסיברים/רצים ו-QB, 4 שומרים בהגנה, אסור לעשות בליץ ול-QB אסור לרוץ בעצמו. על אל דבר מראש

royassis

New member
יורם

אנחנו משחקים כל הזמן 4-4 ביום שלישי באת מתישהו ביום שלישי ? אתה עסוק באותו יום ?

Yo-man

New member
זה משחק באמת ?!

לא יוצא לי לבוא בימי שלישי כי יש לי אישה וילד שמאוד שמחים לראות אותי (עדין) באמצע השבוע, וגם ככה המשחקים ביום שישי לא תמיד מתקבלים בעין יפה... הייתי שמח לשחק גם בימי שלישי, אבל זה מעט בעייתי.

Pujols

New member
גם אני אשמח לבוא....

אף פעם לא שיחקתי פוטבול וזה נראה כיף ואגרסיבי, מה גם שאני מבין ומתעניין מאוד בספורט אמריקאי בכלל ובפוטבול בפרט. באיזה ימים ושעות אתם משחקים?

royassis

New member
מתי אנחנו משחקים

יום שלישי בשש יום שישי באחת עשרה בספורטק במגרש של הרוגבי איפה שהשערים ......

FootballFan1

New member
עוד 2 שאלות

תודה על ההסברים . הבנתי הכל רק : 1) מהם כל הדרכים לזהות בליץ ? מה בעצם קורה בבליץ שאפשר לראות ולזהות (אם אפשר את כל האפשרויות) . 2) אם משחקים 4 על 4 במשחק , מה יהיה ההרכב ב - 2 הקבוצות ? משהו כזה : התקפה : Center , QB , 2 WR .. ? הגנה : Takle , LB , 2 CB .. ? תודה שוב .

למעלה