שאלות

Yaldooonet

New member
שאלות

קצת מטומטמות, אני מניחה, אבל זו הפעם הראשונה שאני נתקלת בקישוטים מסוג זה, אז תתחשבו.. :) מה זה בצק סוכר? כלומר, איך מכינים אותו? מה זה CMC? האם אפשר לצפות כל עוגה בבצק סוכר? אם לא, איזה כן? (ואם אפשר מתכון) האם אפשר "לצבוע" בצבע מאכל רגיל או שצריך משהו מיוחד בשביל זה? וזהו בינתים. תודה לעונות/ים
 
תשובות

1.בצק סוכר או RFM הוא חומר שניתן לעיצוב ורידוד, העשוי בעיקר מסוכר וג'לטין. החומר מתייבש לאט, ולאחר הייבוש הוא שומר על צורתו. לפני הייבוש הוא מקבל את צורת המשטח עליו הוא מונח. כאשר לשים את ה RFM, הוא מתרכך. לפיכך קשה לרדד אותו. כדאי לפזר קורנפלור או אבקת סוכר על משטח העבודה, כדי שהוא לא יידבק. אפשר לקנות מוכן, ואפשר גם להכין לבד בבית: חומרים: ½ ק"ג אבקת סוכר מנופה 5 כפיות מים 3 כפיות אבקת ג'לטין 1 כף חמאה רכה 2 כפיות סירופ תירס הכנה: 1. מערבבים את הג'לטין והמים, ומחממים מספר שניות במיקרוגל עד שהג'לטין נמס. 2. מחממים את קערת המיקסר (ע"י מיבש שיער, או מעל אדים, למשל) ומעבירים לתוכה את כל החומרים. מערבבים היטב עד שמתקבל בצק אחיד. 3. מאחסנים במקרר עטוף בניילון למשך 12 שעות לפחות לפני השימוש. 2. CMC הוא חומר כימי אותו מוסיפים לבצק הסוכר על מנת שיהי גמיש יותר ויתקשה לאחר הייבוש 3. העוגות המתאימות לציבוי הן עוגות יציבות - "בחושות". העוגה חייבת להיות כזו צפני שלבצר הסוכר יש משקל לא קטן והיא צריכה לתמול בו.
 
למעלה