שאלות

talsada

New member
שאלות

הי יעל, בתי אוטוטו בת חצי שנה, לא אוהבת לשכב על הבטן אלא אם כן ביבי מוצרט מתנגן להנאתה. כבר 3 חודשים נדמה שהיא "עוד מעט מתהפכת" אבל עדיין לא. האם זה שלב נורמלי? שנית, מה בדבר ישיבה, האם להתחיל "לאמנה" לשבת, ואם כן כיצד עושים זאת? ולבסוף, אני מעוניינת לדעת איזה צעצועים מתאימים לגילה(יש לה אוניברסיטה, רעשנים, נשכנים, בובות, אקטיביטי סנטר). עלי לציין שאני מתגוררת בארה"ב, ואשמח לשמות מדויקים של המוצרים בכדי שאוכל לרכשם.(אין לי מושג איך אומרים גליל מתנפח למשל...) מודה לך מאוד, טל.

יעל כץ

New member
תשובות

טל שלום, 1. לגבי התהפכות - את יכולה לעזור לה בכך שתגלגלי אותה בעדינות, כשאת עוברת איתה את שלבי ההתהפכות. עשי זא מהבטן לגב - לשני הצדדים. 2. ישיבה - לא, לא מאמנים לקראת ישיבה. נותנים לה להתיישב בעצמה. היא תתיישב כאשר עמוד השדרה שלה יתחזק במידה הנכונה שתאפשר לו לשאת את משקל גופה. אפשר לשים אותה לפרקי זמן לא אורכים בתנוחת ישיבה עם תמיכה, אבל כדי לחשוף אותה לפרספקטיבה אחרת ולא לשם אימון. 3. לגבי צעצועים מתאימים - את יכולה להיכנס לאתר של שילב כדי לראות איך נראה הגליל המתנפח. בארה"ב יש אותו למגוון חברות: שלקור, צ'יקו, אינפנטינו, מנצ'קין ועוד... תיכנסי ותראי גם את 'מצע פעילות עם מים' באתר של שילב, יש את הצעצוע גם למנצ'קין, אינפנטינו ואולי גם לססי בארה"ב. חפשי צעצועים תלת ממדיים, מפלסטיק, שהיא יכולה לטלטל. למשל spin ball של טייני לאב, 'סקוויש' של מנהטן טויס, מגוון צעצועים של ססי, פישר פרייס או חברות אחרות. העקרון הוא כאמור, שהיא יכולה להחזיק ביד אחת, להעביר מיד ליד, לטלטל ולהקשיב לרעשים שונים ולחקור דרך הפה. קוביות - שתוכל להחזיק ביד אחת ולהעביר מיד ליד (לפישר פרייס יש מגוון גדול של קוביות וכדורים עם תחושות והפעלות). בנוסף, צעצועים שאפשר לשים על הרצפה והיא יכולה לחבוט ביד אחת והם מייצרים פידבק אטרקטיבי כמו אורות, צלילים, תנועה. המגוון בארה"ב עצום. בסביבו 8-9 חודשים עשויה להיות קפיצה ביכולת המשחק ואז מתאימים צעצועים אחרים.

למעלה