שאלות

שאלות

שלום ד"ר ברק, יש לי כמה שאלות שאולי את יכולה לעזור לי : 1. יש לי תאומות בנות שנה וחודשיים שתיהן הולכות אחת כחודשיים רצוף, והשנייה כבר שלושה חודשים רצוף לקחתי אותם לבדיקת רופא אורתופד והוא אמר ששתיהן בסדר והן יכולות לקנות נעל שהיא צעד ראשון. וכשהלכתי לחנות המוכרים שיגעו אותי בחנות אחת אמרו לנעול סנדל שמאחורה סגור ומקדימה פתוח לאחת שיש לה רגל עם עימום רחב ואצבע שפונה החוצה או נעל סגורה לגמרי אבל זה קייץ.ולשניה אמרו לשים סנדל שמקדימה סגור ומאחורה גם סגור אני מבולבלת נורא ולא יודעת מה לעשות כי זו גם הוצאה לתווך קצר כי ידוע לי שבערך כל שלושה חודשים מחליפים נעליים. 2. השאלה השנייה שלי זה שלאחת הבנות כשהיא נולדה בזמן בדיקה ראשונית של הרופא הוא בדק לה את הציצים ולחץ ליראות עם יוצא לה חלב והוא אמר שיכול להיות לה אבל לא היה אח"כ אני ראיתי שאותה פיתמה שהוא לחץ אליה נעשה בו מן שקע כזה רציתי לדעת עם זה נורמלי או שתהייה לה בעיה יותר מאוחר כשהיא תיגדל עם כן מה צריך לעשות? 3. שאלתי השלישית זה האם מים באוזניים ודלקות נגרמים ע"י נזלת בלבד או גם יכול להיות בגלל אמבטיות או בריכה ביחוד בקייץ מדובר בגיל שנה וחודשיים האם גם מים באוזניים מעלים חום גבוהה? והאם כשיש מים באוזניים הילד מושך באוזן והוא לא שקט? 4. שאלתי הרביעית היא מאיזה משקל של ילד אפשר לתת נר של 250 מ"ג של אקמולי ? ומאיזה מעלות חום מותר ? 5. והשאלה החמישית היא: אחת מהבנות נושמת מהפה רוב הזמן כאילו שיש לה נזלת פנימית כזאת שלא יוצאת החוצה יש לציין שבחודש שעבר היא הייתה מנוזלת מאוד וקיבלה גם סידלין וגם תרחיף של רספרים כי הייתה לה נזלת שלא נגמרה והיה לה קצת מים באוזן אחת ,וזהו אחרי הטיפול זה עבר אבל אני עדיין מרגישה שהנזלת קיימת בה ביפנים כאילו היא לא התייבשה לגמרי מה עושים במצב כזה? 6. השאלה האחרונה היא עשיתי לשתיהן לפני שלושה שבועות חיסון לאבעבועות האם תופעות הלוואי יכולות עוד להופיא עד שישה שבועות מיום החיסון ובמה זה יכול להתבטא. והאם אני יכולה להכניס אותם לבריכה שהם כבר שלושה שבועות לאחר החיסון ? אני מודה לך מראש על כל התשובות ואת תמיד עוזרת לי ומרגיעה אותי וסליחה על כל השאלות הרבות.

תשובות

1. אני סומכת על הרופא האורטופד שלא אבחן כל פגם. אי לכך למרות שכעת קיץ יש להתחיל בנעל סגורה שמבטיחה יציבות טובה יותר. 2.לא חושבת שהשקע בפיטמה נובעת מלחיצת הרופא לאחר הלידה.פטמות ושדיים בכלל לא תמיד סימטרים, כך שיכולים לפעמים להתפתח הבדלים בין שני הצדדים. לא ניתן לדעת כעת אם לדבר השלחות לעתיד או לא. בכל מיקרה אם השקע החד צדדי או ההבדל בין הפטמות הולך ומתעמק יש להתייעץ עם רופא. 3.מיים באוזנים מהאמבטיה או מהברכה אינם מעלים את חום התינוק. אין צורך לחשוש מחדירת מים לאוזן כל עוד עור התוף סגור. אם נוצר פתח בעור התוף עקב דלקת אוזנים או לאחר נתוח החכנסת כפתורים , אז יש למנוע חדירת מים לאוזן. גם אין צורך לייבש את האוזנים אצל תינוק בריא אחר אמבטיה מפני שהחיטוטים באוזן מזיקים יותר מאשר המים. 4.נר שלם של 250 אפשר לתת מעל 15 קג'.מומלץ לתת אקמול רק אם החום מעל 38 5.אם התינוקת ממשיכה לנשום דרך הפה חודש- חודשים לאחר גמר המחלה יש לקחת אותה לרופא אף אוזן גרון שיבדוק אם לא מדובר בהגדלה של השקד השלישי. 6.תופעות לאחר חיסון אבעבועות לא מופיעות מאוחר מאשר 2-3 שבועות. כן אפשר להכניסם לבריכה כעת. דר' מילה ברק

לד"ר מילה ברק

תודה רבה לך על ההתיחסות לשאלות הרבות. את מאוד עוזרת לי לגבש דעה.

למעלה