שאלות

siftach

New member
שאלות

רבותי הנכבדים, מספר שאלות לי אליכם: 1. הורדתי ISO של RedHat 7.2. מישהו הצליח לצרוב את הדבר הזה? להתקין מה-ISO? כי זה לא עובד (שניהם). ניסיתי עם נירו ו-WinON CD, שתיהן יצרו דיסק לא קריא. ההתקנה מדיסקט אתחול מסרבת להכיר בקובץ כקובץ תקין. דווקא WinISO הצליחה לקרוא אותו בשלמותו. מה המלכוד? בנתיים התקנתי 6.2. 2. אני צריך סביבת פיתוח ל-c++. אני מכיר את Visual C של החברה מרדמונד, וזה מספק את צרכי, שהם: עורך, קומפיילר ודיבגר שיודעים לדבר אחד עם השני. יש דברים כאלה בלינוקס? 3. שאלה למתקדמים: Multithreading בלינוקס - הכיצד? איפה אפשר לקבל הסבר על יצירת והפעלת נימים? 4. יש פה מישהו עם נסיון בחומרת דיאלוג´יק? אשמח לקבל עצות. בברכה, יפתח

זש

New member
כן

בקשר ל- iso, סביר שזו בעיה שלך. זיליון אנשים בעולם (פחות או יותר) התקינו RedHat, אני חושב שאם היו בעיות היינו שומעים על זה. סביבית פיתוח גרפית ל- ++c/c ועוד היא kdevelop (אותה תמצא ב- kdevelop.org). יש לה הכל פחות או יותר. כמובן שכל ה- editors הטובים תומכים גם בכתיבת ++c/c, למשל vi, emacs וחבריהם אבל אם אתה רוצה סביבת דומה ככל האפשר ל- visual, לך על kdevelop. לגבי multithreading, יש כמה רמות. הבסיסית ביותר היא רמת ה- fork (נסה man fork או man 3 fork) שיוצרת process חדש. על מנת לעבוד עם threads יותר קלים (טוב, זה לא בדיוק ככה כי הם ממומשים באמצעות fork אבל הם נותנים הרגשה של threads) ניתן להשתמש ב- pthreads (כלומר posix threads, חפש pthreads במנוע חיפוש או שתנסה man -k pthread ותראה אם דפי העזרה מותקנים אצלך). כדי לקבל הסבר על... כל דבר בערך פשוט הקש man thing כאשר thing הוא הערך שאתה מחפש. אם אתה רוצה לדעת כיצד לנצל את man בצורת יותר תועלתנית, אתה מקיש (כמה מפתיע): man man. עוד מערכות עזרה ואינפורמציה כתובות בפורמט infoTex והפורמט שלהן הוא info thing אבל במקרה כזה זה יהיה כתוב ב- man. מה זה דיאלוג´יק?

siftach

New member
כן?

ה-ISO הוד מ-IGLU, כנראה הוא דפוק, אני אוריד אותו מחדש ישיר מהמקור. אני לא אתפלא אם הבעיה אצלי, כי גם ב-ISO של Slackware 8 נתגלו בעיות נצרב אבל כמה קבצים יצאו דפוקים. אני אבדוק את KDevelop ועוד כמה דברים שמצאתי. לגבי man - נחמד מאוד, אבל man זה לא תיעוד. man נראה בדיוק כמו התיעוד שאני כותב לתוכנות שלי - כלומר: רק מי שכתב את זה מבין משהו. אני צריך טקסט שמסביר מההתחלה ועד הסוף איך בונים, איך מפעילים, איך סוגרים וממה צריך להיזהר. דיאלוג´יק היא חברה המייצרת כרטיסים, שמקבלים שיחות טלפון ובצעים עיבוד אותות עליהם - השמעת קבצי קול, קבלת DTMF ועוד. את הוראות ההתקנה והתכנות ללינוקס שלהם כתב מי שכתב את התיעוד ב-man. יפתח

זש

New member
עם כל הכבוד, man זה כן תיעוד

בדרך כלל אפשר להבין מה- man טוב מאוד מה הפקודה עושה ומה האפשרויות שלה. לגבי fork, על מנת לעבוד נכון עם מערכת של multitasking צריך לדעת פחות או יותר איך המערכת בנויה. וזה נכון כמעט לכל מערכת. אני יכול להבין למה תהיה לך בעיה להבין איך מתכנתים עם fork רק מקריאת ה- manual. מה שאתה צריך זה איזשהו tutorial שמדבר על processes ב- unix ובין היתר מדבר על fork.

siftach

New member
fork

אוקיי, הקישור הסביר בצורה יפה מאוד מה עושה fork. החסרון בפקודה: היא מייצרת נימים זהים לתוכנית עצמה. אין פקודה אחרת, שמאפשרת לי לקבוע את התחלת הביצוע של הנים? אני מחפש פקודה מקבילה ל-CreateThread ב-Win32. יפתח.

זש

New member
כמו שאמרתי, pthreads

תומכים בכל הפונקציונליות של threads. חפש באינטרנט tutorial מתאים.

bsdfireball

New member
iso´s

the iso´s may not have joliet support, so windows won´t see long file names, so the burned iso might look invalid from windows. have you tryed booting from the CDs?

siftach

New member
iso

The problem is in the ISO file. RH7.1 can install directly from the ISO file itself, and it failed. In addition, WinISO could read it and extracted all the files from it successfully. When I burned the ISO, the CD came up empty, and did not boot at all. The other three RH7.1 ISOs burned fine.

למעלה