שאלות...

מיקמיק24

New member
שאלות...

1. התחלתי לעשות יוגה, כרגע פעם בשבוע. כמה פעמים בשבוע מומלץ לעשות יוגה ע"מ להשיג תוצאות מקסימליות? 2. האם יוגה (אני עושה אשטנגה) יכולה לשמש כתחליף לספורט כגון ספינינג והרמת משקולות? כי הייתי שמחה לעשות יוגה 3 פעמים בשבוע, אבל אני חוששת שהיא אינה מהווה תחליף ראוי למה שאני עושה עכשיו (4 פעמים בשבוע - פעמיים ספינינג, פעמיים אימון משקולות). תודה!

סטיוויה

New member
הי

אני יכולה לענות לך כמישהי שמתרגלת יוגה כבר 7 שנים וגם אוהבת להתעמל(פחות כושר וכ'ו.דברים אחרים). יוגה היא לא תחליף לספורט ולדעתי זו טעות לתפוס את התירגול כפעילות גופנית נטו. יש בדרך של היוגה עוד הרבה מעבר למימד הפיזי.התירגול מאד מחזק את מערכת החיסון,מערכת העצבים,מנקה את הגוף מרעלים ומחסימות,מחזק את מערכת העיכול,הבלוטות...משפר נשימה ובכלל,איכות חיים. חלק מהתוצאות של תרגול יוגה מסודר ולאורך זמן הוא בנייה של מסת שרירים.אבל לדעתי מישהו שמתרגל יוגה כדי לראות תוצאות במראה(ירדה לי הבטן?קטן לי התחת?)ממש מפספס ולא יצליח להתמיד ביוגה לאורך זמן.זה גם נכון לתירגול עצמו.אין תחרותיות,אין השוואה של עצמי מול האחרים.. לגבי תוצאות מקסימליות;זה דינאמי.יש תקופות שהמקסימום הוא פעם בשבוע ויש חמש.חלק ממה שלומדים ביוגה הוא להיות קשובה לעצמך,לנשמה ולגוף. אני מציעה לך לתרגל בינתים במקביל.ולהיות קשובה לצרכים שלך.אולי באיזשהו שלב תורידי אימון שניים ב"כושר" ותוסיפי תירגולי יוגה. ומנסיוני,תרגול ארוך והתמדה כן מביאים לתוצאות מדהימות בגוף. בהצלחה.

מיקמיק24

New member
זה לא בקטע של תחרות עם אחרים זה

עניין של שמירה על עצמי ועל הגוף שלי. בנוסף לזה שיש לי כולסטרול גבוה בדם, ואני צריכה להתאמן לשם הבריאות (סוגי התעמלות כמו ספינינג ומשקולות שמפחיתים כולסטרול), אני מתאמנת בין השאר בשביל לשמור על גזרה. אני מעוניינת לעשות יוגה בשביל הנפש, כי אני צריכה משהו שירגיע אותי, ולא בשביל לשרוף ולהפחית. השאלה האם במקרה הזה תרגול היוגה מכל סוג שהוא יכול לעזור לי להרוג 2 ציפורים במכה אחת.כי אם כן - אני אלך להרשם לסטודיו שבו עושים יוגה בתדירות גבוהה יותר. אגב, נהוג לתת בפורום חוות דעת על מורים ליוגה?

סטיוויה

New member
לדעתי ומנסיוני...

אני מתנצלת אם זה נשמע כאילו אני מבקרת אותך.כוונתי היתה להעביר את ההבדל בין תרגול ספורט לבין תרגול יוגה. אם את מתמידה ביוגה ומתרגלת שלוש פעמים בשבוע-את שומרת על הגיזרה ובגדול!את גם תמצאי את עצמך מתחילה לתרגל בבית. ואגב,התרגול יכול לעזור לך עם עניין הכולסטרול. אז אאחל לך בהנאה ובהצלחה

למעלה