שאלות

Bisly

New member
שאלות

יש לי שאלה מצטער על הבורות אבל מה זה מיפוי לא כל כך הבנתי ... ועוד שאלה האם הפקודה הזאת בעצם אומרת mount /dev/cdrom /cdrom תפעיל את כונן הסידירום בכך שתיצור תקייה בשם Cdrom וברגע שאני יכנס אליה אני יראה את התוכן של הכונן? תודה רבה לכל העוזרים ורציתי להודות לכל מי שעזר לי להבין מה זה Mount & Umount בעמוד 4 הסברים מצויינים

maCr0T

New member
שמע...

mount /dev/cdrom /mnt/cd, תגרום להופעה של הסידי במנדרייק, בהפצות אחרות זה לפי ערוץ הIDE, אצלי זה HDD... maC

mavor

New member
תיקון קטן

קודם קול פקודת MOUNT לא יוצרת ספריות ולכו אתה צריך ליצור את הספריה לפני שאתה מפעיל את ה MOUNT רוב משתמשי ה LINUC יוצרים ספריה בשם MNT ותחתעה ספריה בשם CDROM ואז הפקודה היא mount /dev/cdrom /mnt/cdrom ובספריה mnt/cdrom יופיע כול התוכן של ה cdrom umount עובד פשות ההפך מ mount נדב

הראל

New member
תשובה פשוטה ../images/Emo61.gif

אם התקנת LINUX בצורה רגילה, יש לך מתחת ל- / ... מחיצה בשם MNT מתחת למחיצה זו אמורים להיות הכוננים "השליפים" כגון CDROM, כונן הדיסקטים ולפעמים גם כונני ה"חלונות" (אם קיים גם Windows המחשב) לרוב, ב- LINUX, לאחר שהכנסת CD לכונן, הוא אינו "מתחבר" בצורה אוטומטית. לכן, כדי "לחבר" אותו, כדי שהמערכת תדע שיש בכונן ה- CDROM איזה CD שאתה מעונין לראות, אתה צריך להפעיל את הפקודה : mount /mnt/cdrom אז, אתה יכול ללכת לאותו מקום במערכת (mnt/cdrom) ולראות מה יש בדיסק. יש גם מערכות LINUX שהוסיפו העלאה אוטומטית של הדיסק. בעקר דרך המעטים הגרפיים. עוד משהו שכדאי שתדע - ברגע "שחיברת" את כונן ה- CDROM למערכת, לא תוכל להוציא את הדיסק. המערכת לא תאפשר לך ! לכן, אם ברצונך להוציא את הדיסק, עליך "לנתק" אותו מהמערכת ע"י הפקודה: umount /mnt/cdrom בהצלחה

למעלה