שאלות

Gidon Belmaker

New member
שאלות

שלום לכולם, זו פעם ראשונה שלי כאן, וגם לא סביר שאחזור, אלא אם כן חיי ישתנו בצורה ניכרת. אני משוחרר כבר כחצי שנה ומחפש עבודה בתחום החינוכי. יש לי רקע נרחב בהדרכה מהתיכון, משנת השירות ומהצבא. האם אתם מכירים פנימיות/מוסדות מתאימים שצריכים עובדים? האם תוכלו לספר לי עלהמקומות השונים שקיימים. תודה גדעון

me991

New member
שלום גדעון, ברוך הבא!

תפרט קצת, איזה סוג של עבודה חינוכית אתה מחפש? רוב ה'פנימיות' שמדובר עליהן פה, הן פנימיות לידים ונוער במצבי סיכון כאלה או אחרים.. זאת אומרת עבודה אינטנסיבית, מסביב לשעון ולחיים,עם אוכלוסיה מאד קשה- משמעתיתי, חברתית, חינוכית.. אבל מ-ד-ה-י-מ-ה.. (תודה שעכשיו השתכנעת). חוץ מזה יש גם פנימיות נורמטיביות, לבני נוער שבחרו ללמוד בתנאי פנימיה, בגלל מרחק או התמקצעות מסוימת (חקלאי \ טכנולוגי \אומנותי..) ועבודה חינוכית אפשר גם למצוא בתנועות נוער, מועדוניות, בתי ספר (סייע \רכז פרוייקטים וכו'). כדאי לך להתחיל את החיפוש שלך באתר הבא : www.shatil.org.il בהצלחה רבה וכדאי לך כן לחזור אלינו עם כל המשמתע מכך..

מסכים ומוסיף

עבודה קשה ומאתגרת שעיקר התגמול בה הוא לא כספי (עם כל העצב שבעניין). אני יודע שבירושלים מחפשים מדריכים בנרות, לפחות בשני מקומות: "בית חנה" במרכז העיר - פנימייה לנוער (לא יודע מה בדיוק ההגדרה, אבל מגיעים לשם מקרים לא קלים בכלל). בבקעה (רחוב בית לחם) יש "בית אריאלה" (לא סגור על השם), שזה פנימייה לנערות מתבגרות (עבודה מעניינת בפני עצמה). בהצלחה. ואם יבוא לך, תבוא לספר מה לקחת בסופו של דבר...

../images/Emo207.gif

אילו כישורים או נסיון תעסוקתי צריך עבור משרת אם בית בפנימיה ללא חינוך מיוחד ??? תודה מראש לעונים .:)

me991

New member
תלוי מה בדיוק

הגדרת התפקיד, כי אם בית זה משתנה. דברים אוניברסלים ההם בדרך כלל סדר, ארגון, נקיון, הרבה הבנה בענייני אוכל, בישול ,תזונה. הרבה חום ואהבה, ואסרטיביות, יכולת להעמיד גבולות. בהצלחה רבה

למעלה