תשובות
אני לא יודעת למה התכוונת בשאלה הראשונה שנשאלה,אני מניחה שהתכוונת לג'יהד:אם אני טועה תקני אותי ואני אענה כרגע לפי מה שאני חושבת,כלומר מה זה ג'יהד: ג'יהאד ,בערבית:جهاد, היא מילה בערבית שמקורה בשורש ג' ה ד בערבית:جهد פירוש השורש הוא השקעת מאמץ, המילה בדרך כלל מתורגמת כמלחמת קודש! אך יתר נכון יהיה לומר שזוהי מלחמה דתית ולווא דווקא מלחמת קודש,חלק מהמוסלמים ובעיקר הפונדמליסטים רואים בג'יהד כעמוד השישי של האסלאם(אראכן אל איסלאם)אך רובם של המוסלמים אינם רואים זאת כך ומתנגדים להוספה של הג'יהד כעמוד השישי! יש כמה סוגים של ג'יהד:ג'יהד התקפי:שמגיע בכדיי לאסלם איזורים שנקראו"דאר אל חרב" יש האומרים שגם ג'הד זה נעשה לשם הגנה ג'הד הגנתי:כשמו כן הוא,הגנה על דת האיסלאם ועל המקומות הקדושים לו מפני "הכופרים" מוחמד הנביא עליו השלום,דיבר על ג'יהד גדול וג'יהד קטן,בהתייחסו לגיהד הגדול الجهاد الصغير הוא התכוון למלחמה על הכופרים ובניסיונות להביא את דת האסלאם לאנשים שלא היו מוסלמים.מכונה גם גי'הד חיצוני והג'יהד הגדול الجهاد الكبيرשמדבר על ג'יהד פנימי,חזרה לאמת ולמוסר,התנהגות ישרה ונקיית כפיים,הג'הד הפנימי נחשב רבות לחשוב יותר מהחיצוני,ואצלנו הוא גם ידוע כ"איזהו חכם הכובש את יצרו" המוסלמים מתפללים 5 פעמים ביום צום הראמדן: הראמדן הוא החודש ה9 בחודשי השנה ההיג'רית ונחשב באיסלאם לחודש קדוש, משום שבו על-פי המסורת, קיבל מוחמד עליו השלום את סורת אל פתחה שהיא הסורה הראשונה בקוראן. שיאו של הרמדאן הוא :ליל אל קדר (ליל הגורל) בלילה זה על פי האמונה המוסלמית המלאך גבריאל נגלה בפעם לראשונה לנביא עליו השלום. המוסלמים צמים במשך כל חודש הראמאדן כשהתפילה מתחילה מרגע זריחת החמה ועד לשקיעתה! אסור למאמינים לאכול, לשתות, לעשן ולקיים יחסי מין. אך יש לציין כי המוסלמי ממשיך את חייו ועבודתו כרגיל! קיימות אופציות הפוטרות נשים מניקות וחולים מהצום אך בהמשך יהיה עליהם להשלים את הצום! מטרת הצום היא לטהר את נפש המאמין. בסוף הראמאד נחגג איד אל פיטר,במהלך איד אל פיטר בו חוגגים את סוף חודש הראמדן בחג זה יכולים המוסלמים לשמוח ולהודות לאללה שאיפשר להם לקיים את מצוות הצום! איד אל פיטר נמשך ארבעה ימים ובמהלכו מבקרים המוסלמים את קרוביהם, נותנים מתנות ויש חובה על נתינת צדקה לעניים!