שאלו אותי ולא ידעתי לענות

נאוה שפ

New member
שאלו אותי ולא ידעתי לענות

לגבי הוספת ברזל לתינוקות ויטמין A+D למה בעצם צריך לתת תוסף ברזל לתינוקות יונקים?

מעתיקה את תשובתה של מיכל מור לגבי

ברזל אנמיה מחוסר בברזל מהווה גורם סיכון בלתי הפיך לפיגור בהתפתחות ותפקוד קוגנטיבי ירוד בתינוקות. לתינוקות בריאים ובשלים יש מחסני ברזל מספיקים עד גיל ארבעה – שישה חודשים. בגיל זה, ברזל בעל זמינות גבוהה מחלב אם לא יספק את הדרישה ליצירת כדוריות דם אדומות. ברזל שמקורו במזון אינו משמש לצורך ייצור המוגלובין בחודשים הראשונים לחיים, אולם השימוש המוקדם בתמ"ל המכיל ברזל תורם לאגירת ברזל במחסנים בגוף ועוזר למנוע התפתחות מחסור בברזל בגיל מאוחר יותר. לאחר גיל שנה, אם הפעוט אוכל מזון מגוון ועשיר בברזל, ניתן להוסיף חלב פרה לתפריט. המלצת משרד הבריאות הישראלי הינה מתן ברזל עד גיל שנה. בגיל זה מבצעים ספירת דם לבדיקת רמת ההמוגלובין בדם.

רווי1

New member
מתן ברזל

מתי בעצם עדיף לתת את הברזל? לפי מה שהבנתי לא מומלץ קרוב לחלב, אבל הקטנה שלי אוכלת את הארוחות שלה בשלבים, כך שכמעט אין מרווחים... והאם ה"הרחקה" מחלב היא גם מחלב אם או רק מתמ"לים שמכילים חלב? צמחיים?

אומי 3

New member
איך נותנים ברזל?

זה נשמע דבילי אבל, של איזה חברות רצוי לקנות כמה נותנים האם תוכלו לפרט?

hiraש

New member
אני לא זוכרת את הסוג הלכתי

לפי המלצת הרופאה ודודה שלי שהיא אחות טיפת חלב בתחילה נתתי בכפית אבל אחרי שקראתי את העלון ראיתי שהכי נח וקל לתת בתוך האוכל. שמתי את הטיפות בתוך החלב בארוחה לפני השינה כך הייתי בטוחה שהכל יאכל לא יודעת למה את אומרת שלא לתת בצמוד לאוכל אני לא שמעתי על כך

שלום לנאוה שפ

אתחיל מזה שמהלצות משרד הבריאות הן לקהל הרחב. מסיבה זו נוקט המשרד אמצעי זהירות ואינו יכול להרשות לעצמו לקבוע נהלים בנושאים עדינים אלו שמשתמעים ל2 פנים. אכן תינוקות יונקים מקבלים מחלב האם ברזל בעל כושר ספיגה טוב. כל זה מתקיים הודות ללקטופרין (חלבון הקושר ברזל ומזרז את ספיגתו דרך קולטנים במעי התינוק).לכן יונקים אינם זקוקים לתוספת אך חשוב שתזונת האם תהיה עשירה בברזל.הורי ניזוני תמ"ל יעשו טוב בבחירת תמ"ל עשיר בברזל. מגיל 6 חו' מוסיפים מזונות מוצקים המועשרים בברזל זמין. בנוסף,עקב החשש מזמינות נמוכה וחוסר הוודאות לגבי הצריכה היומית, התקבלה ההחלטה לתת תוסף ברזל עד גיל שנה. בנוגע לA+D : ויטמין A חשוב מאוד להתפתחות מערכת החיסון,תקינות הראיה,העור ,ריפוי פצעים ועוד. תינוקות נולדים עם כמות נמוכה של ויטמין זה. בחודשים הראשונים,קיים צורך רב בויטמין עקב הגדילה הנמרצת ואי יכולתו של התינוק לעכל שומנים,המסייעים לעיכול הויטמין. לכן ממליצים ליטול ויטמין זה כתוסף קבוע מגיל חודש ועד גיל שנה. תינוקות יונקים מקבלים מחלב האם כמות ויטמין גבוהה מההמלצה היומית. ויטמין D חשוב לבניית העצם ושמירה על איזון המינרלים בגוף.חשוב לחילוף החומרים של הסידן,פעילות שרירים,העור והשיניים. הגוף מייצר מכולסטרול חומר ההופך לויטמין פעילבכליות ובעור בעזרת קרני השמש.[ גם כאן ההמלצה כללית וגורפת.

אני אישית..

הנקתי את בני עד גיל מאוחר יחסית. הקפדתי על מתן ברזל למרות שידעתי שמקבל מההנקה אך לא רציתי ליצור לו חלילה חסרים ונזקים הפיכים ובלתי הפיכים. לעומת זאת לא הקפדתי על מתן A+D. החלטתי לא להקפיד כיוון שהנקתי (מכסה את הצורך בויט' A) ולדעתי במדינה שטופת שמש כמו ישראל ,הגוף מייצר מספיק ויטמין D. לדעתי ההנחיה הזו נשארה עדיין מימי המנדט (שם נולדה..) שחוקי אנגליה היו חוקי מדינת ישראל... שוב זו דעתי האישית וכאן בפורום ממליצה להקפיד על הנחיות משרד הבריאות.

למעלה