שאלו אותי: "למה גברים לא רוקמים?"

colibri

New member
גברים רוקמים

אולי פחות מנשים, אבל בהחלט.
דוגמה אחת - בקישור המצורף.
ולי, למשל, היה סטודנט בבי"ס לסיעוד, שרוקם מדהים

colibri

New member
ואם כבר תיכנסו לקישור -

תלכו ל Fine Cell Work ותראו פרויקט מיוחד ומרגש - שיקום אסירים בבתי סוהר בבריטניה באמצעות... רקמה.

maybesure

New member
הנה

גבר רוקם שצילמנו בשוויץ בשנה שעברה.
ולי יש בבית כרית שרקם חבר מתיכון, לפני מספר שנים במסגרת שיקום כלשהו. אמר שנהנה מאוד מליצור ברקמה.

איפשהו בדרום אמריקה, לא זוכרת באיזו ארץ (בוליביה אולי?) יש כפר שלם של גברים סורגים.
ובכלל ראשית מלאכת הסריגה הייתה מקצוע גברי, נדמה לי שהתחיל מסריגת גרביים לצבא.

אבל כשאני מנסה לדמיין את האישלי עם האצבעות הגדולות שלו רוקם משהו עדין כמו הרקמות שלי - לא מאמינה שהיה מסוגל.

לא מכירה גברים רוקמים-

אבל יש לי בבית אחד שכשהסתבכתי עם צמיד עשוי מחרוזים (קטנטנים!) הוא נכנס לעובי הקורה, עשה כמה נסיונות ופתר לי את הבעיה....

העבר הרחוק שלי כשהייתי בתנועת נוער בחיפה, היה לנו ילד שאהב לרקום באיקסים וכל החברות שלו (הוא היה חתיך ודון ז'ואן לא קטן...) התהדרו בחולצות עם ריקמת שני פסים מלפנים כמו שהלכנו אז...
מענין מה איתו היום...

דולי12

New member
אבא שלי רקם. אני זוכרת שהייתי ילדה קטנה

ראיתי אותו רוקם. הוא רקם רקמה תימנית ומכר את זה. אני לא הספקתי ללמוד ממנו.

אמאדובה

New member
אז קודם כל, יש גברים שרוקמים

יש את הגבר הברזילאי הזה http://embroiderland.blogspot.com.br/

אבל את יכולה לשאול את זה על כל סוג של עבודת יד - למה פחות גברים סורגים למשל? (במקרה הזה אני יכולה לספר שאבא שלי למשל דווקא סרג... אבל אסר לספר על זה מחוץ למשפחה
)
נראה לי שרקמה היא באופן מסורתי עיסוק נשי בגלל שהיא נעשתה בתוך הבית, לא נעשתה למטרות פרנסה בדרך כלל. אולי עבודות יד נחשבות ראויות לידיו של גבר כשאפשר להתפרנס מהן (תפירה למשל... אם אתה חייט, זה בסדר. אבל את רואה בעיני דמיונך גבר שתופר בובות גרב לילדים שלו, למשל?..)

יש לי הרגשה שהרקמה באה ליצור פינה אישית

של שקט ויופי, סובלימציה של רגשות. ומשום מה הגבריות יותר מתקשרת לי למלחמות, ולסובלימציה של זה שזה כדורגל....
מעניין היה להשוות את הריקמה שהכינו הגברים לעומת ריקמה מאותו סוג שהכינו נשים... מעניין אם רואים הבדל..

ענתא10

New member
לא הצלחתי להעלות הקישור. להקליד בגוגל - איתמר

שגיא - מוסקט.
להקליד ולהתעלף!!

האתר של איתמר שגיא

משום מה יש לי הרגשה שדברנו עליו בפורום ואני לא מוצאת את השם שלו.
מכאן עולה השאלה: האם יש עוד רוקם בסגנון שלו?

ענתא10

New member
אני משתתפת בקורס אצל איתמר

הקורס בן 22 מפגשים של שלוש שעות, כך שיש הרבה מקום למציאת הסגנון האישי ברקמה.
אני יודעת לרקום ורוקמת כבר שנים רבות, ואכן במפגשים לא לומדים לרקום, אלא ליצור משחק בצבע ובטקסטורות,
להגיע למקומות שונים מאלה שהייתי רגילה אליהם מבחינה צבעונית ועיצובית.
מרתק ומומלץ.

פיפה23

New member
מעניין ומרתק!

היכן מתקיים הקורס? אני גם מעוניינת, ובאתר לא מצאתי מידע על קורסים.

תקצרי לנו את הדרך היכן מתקיים בוקר/ערב

מהי העלות, אם יש לך דוגמאות של עבודות אשמח לראות- אכן באתר אין את הפרטים.. ואם מעדיפה במסר גם בסדר
מהי שיטת הלימוד ?ניכנסתי לעבודות שבאתר שלו ציבעוניות מדהימה

ענתא10

New member
כרגע בעיצומם שני קורסים. בוקר ראשון, וערב שני

הקורסים בני 22 מפגשים ומתקיימים בתל אביב בבית האומנים באלחריזי.
כדאי לפנות לאיתמר דרך האתר, הוא יחזור אלייך. אין לי את הטלפון בשל אלצהיימר של הנייד שלי.
יש רוקמת שמגיעה בכל יום שני מכפר סבא, אולי אפשר להצטרף באמצע הקורס....
בהצלחה

למעלה