שאלו לגבי מועדונית לאחר שעות הלימוד

almog4

New member
את צודקת בהחלט

אכן, המדיניות הכלכלית חברתית של מדינת ישראל בשנים האחרונות מבישה. לצערי, אני מסכים איתך שהמדינה מסייעת כיום פחות מבעבר, באופן משמעותי. מבחינה חוקית - גביית תשלום מההורים היא חוקית, ומדובר בתקנות משרד הרווחה. מאחר שנבחרי הציבור הם שקובעים את החוק (החוקים והתקנות), הרי שתקנות שיצאו מטעם משרד הרווחה הן חוקיות. אבל מכל בחינה אחרת - זה לא בסדר. המדינה כיום (שכלל לא בטוח שניתן עוד לכנות אותה "מדינת רווחה") מתנערת מאחריותה המוסרית בתחומים רבים, ובתחום הספציפי של נכויות, פיגור ושיקום, בפרט. דני

dannyochy

New member
תשלום עבור מועדון

בננו הולך יום יום למועדון לאחר הלימודים וכן בחלק מן החופשות. אנחנו משלמים את חלקינו לרשות המקומית כדי שהמועדון יקבל את מלוא התקציב. מכיוון שתקציב המועדוניות מכסה חלק לא גדול מן העלות בפועל (הרב ממומן מתרומות), אנחנו לא מרגישים שהתשלום אינו צודק. האם אתם מקבלים קיצבת ביטוח לאומי עבור ילדכם? זוהי אינה קצבת נכות "של הילד" אלא קצבת סיוע למשפחה כנגד ההוצאות המיוחדות שנגרמות לה.

peri101

New member
שאלו לגבי מועדונית לאחר שעות הלימוד

אמרו לנו שלפי המשכורת של בעלי (6500 נטו לחודש) אנחנו צפויים לשלם כ-500 שקלים בחודש על המועדונית. רציתי לשאול עד איזו שעה בית הספר חייב להחזיק את הילדים ללא תשלום נוסף, ואיזה גורם משתתף במימון של המועדונית? האם יכולים לחייב גם את ההורים במימון המועדונית, ועד איזה סכום מדובר? מה ניתן לעשות כדי להקטין את גובה התשלום? תודה, פרי

רונאסטל

New member
קצבת נכות?

אין לי מושג מה מצבו של הילד שלך,אבל הילדה שלי זקוקה לפיזיותרפיה פרטית, כבר יש לה עיוותים בכפות הרגליים והיא רק בת 9.5, מכרתי ורכשתי דירה פעמיים "בזכותה" יש לי צורך בדירה גדולה מאד בשביל שכל האביזרים שלה יכנסו- ארנונה 1000 ש"ח אחרי ההנחה, אני מממנת אופר כי היא לא קשישה אבל היא זקוקה לסיעוד צמוד, אה וכן בשביל הכייף היא רוכבת ברכיבה טיפולית, קלינאית תקשורת- אין תקציב ואין התקדמות- בהתאם, כסא גלגלים- 6000 ש"ח סדים- 3000 ש"ח (נכון יש החזרים וגם הפסד ימי עבודה בשביל לרוץ ולהחתים כל פעם מחדש- כאילו שמצבה משתנה). ואחרי כל אלה מחזירים לי אותה היתה בשתיים כדי שתשב לבד עם עצמה ולרוב תבהה בטלויזיה (ואלפי תודות למקים ערוץ הופ), במקום להשאר בחברת בני גילה כמו שילדים לרוב צריכים בגילה. שלא לדבר על עוד מיליון דברים שהייתי שמחה להשקיע בהם- כמו לצייד את המחשב עבורה וכולי וכולי. ושכחתי את הטיטולים...

almog4

New member
תשובה בעניין מועדונית

שלום לכולם. שמי דני, אני עובד סוציאלי בבי"ס לחינוך מיוחד (פיגור בינוני) בבאר-שבע, ועובד ביום-יום עם משפחות עם פיגור. ראשית, מזה כמה חודשים אני קורא את הפורום, אחרי שנתקלתי בו במקרה. הפורום מעניין, מרגש ותומך, ונעים לגלוש בו. שנית, בעניין השאלה בעניין המועדונית : יום הלימודים הארוך בחינוך המיוחד (פיגור) הוא עד שעה 14:00 בערך (תלוי במסגרת). הרשויות המקומיות, באמצעות אגף הרווחה, מקיימות מסגרת משלימה של מועדונית לשעות אחה"צ. מי זכאי לקבל את השירות: הזכאות למועדונית היא לילדים שעברו אבחון + ועדת אבחון ומוכרים ב"שירות לטיפול באדם המפגר" במשרד הרווחה. הגורמים המשתתפים בתשלום: עלות למדינה של ילד במועדונית היא כ- 1000 ש"ח בערך (תלוי בנסיבות). את כל הסכום אמורה להעביר הרשות המקומית, כאשר משרד הרווחה (השירות לטיפול באדם הפגר) מעביר 75% אחוז מהסכום, והרשות המקומית אמורה להשלים את ה- 25% אחוז הנותרים. כמו במסגרות אחרות בתחום הרווחה שהרשות המקומית מממנת, יש השתתפות של המשפחה לפי אישורי הכנסה. דרגות ההשתתפות מעודכנות אחת לשנה ע"י משרד הרווחה, אחידות לכל מדינת ישראל לפי ההכנסה הממוצעת לנפש במשפחה. הסכום המקסימלי הוא בין 500 ל- 600 ש"ח לחודש, אם אינני טועה. בעניין ההנחה בתשלום - יש אפשרות לפנות ל"ועדת חריגים| מחוזית, באמצעות העובדת הסוציאלית במחלקת הרווחה שבמקום מגוריך, ולבקש הנחה, עקב נסיבות מיוחדות. על העובדת הסוציאלית לצרף דו"ח סוציאלי, ובו המלצה (או אי המלצה), ולכן עליך לשכנע את העו"ס. לא תמיד התשובה של וועדת החריגים היא חיובית, אמורות להיות נסיבות מיוחדות שבגללן תינתן ההנחה. הוועדה מתחשבת בגורמים רבים, כולל במצב הכללי במשק, שבו חוג לילד רגיל (מס' שעות אחת לשבוע) יכול לעלות כ- 1000 ש"ח. דני

עמיקםרז

New member
../images/Emo51.gif

דני שלום, ברוך בואך לפורום. תודה על הפירגון. נראה לי שיש לך הרבה מה לתרום לפורום, ואשמח אם תמשיך להשתתף בו באופן פעיל. ב ב ר כ ה , עמיקם

למעלה