שאלו על מד גובה, עכשיו גירוסקופים!

שאלו על מד גובה, עכשיו גירוסקופים!

או בעברית כמו שאוהב כאן משתתף מפולפל-"גירואים" זוכרים את ה"גירו" סביבון, פרצסיה, סחיפה, 30000 סלד, מסה, גירוסקופים או גירומטרים (ההבדל ביניהם למיטב זכרוני שגירוסקופ- מראה את זוית הסטיה והגירומטר מראה את האינטגרל של הסטיה לצורך חישוב הסטיה העתידית, בדכ"ל משמש במערכות ניהוג) במכשירים המתקדמים של היום והמחר משתמשים בגירומטרים סטטיים שגודלם כגודל רכיב אלקטרוני (ג'וק) מי מהמשתתפים מוכן לשפוך אור על התחום לתת הסבר להדיוטות. נראה כמה זה מענין אותכם

kennedy

New member
יאיר,בחייך שואלים פה איך מד גובה

עובד בים המלח....עזוב...

העיקר שהם יודעים כאן שים המלח

הוא המקור לדגים מלוחים. מד גובה זה כבר סיפור אחר. ראיתי שנתנו להם הסברים מפורטים. את האמת, התבלבלתי בפורום, מרוב פורומים אני כבר לא יודע להיכן אני "מקוטב".... ז"א אפשר כבר לשאול שאלה על מצפן (איך עובד למשל) ואם אתה באמת קנדי,אז אולי סוף סוף תגלה לנו את הכיוון של חדירת הקליע, מקדימה או מאחור?

kennedy

New member
אפילו אני ואתה,לא מצליחים להעלות

את ממוצע הגיל בפורום מעל גיל 12 אולי מכסימום 15..... הרמה די נמוכה,ההבנה ,לא משהו,מנהל הפורום הוא חסוי.. בקיצור נחמד,אבל לא הרבה יותר מזה...

דודי 32

New member
רכיבים כאלה קיימים היום גם

ברכבים החדשים עם מערכות בקרה ושליטה מתקדמות. לפי דעתי יש להפנות את השאלה לאנשים מתחום האלקטרוניקה.

למעשה, אפשר לרכוש

למעשה אפשר לרכוש מערת INS - מערכת ניווט מבוססת אינרציה, כבר היום, בפחות מ 2000 דולר. התענינתי בנושא בגלל סוג המטוס, אבל המערכות הללו עדין לא מספיק מדויקות לאופי הטיסה שלי. העקרון הוא פשוט: משתמשים באלמנטים של מתכת וסיליקון בכדי למדוד רגישות ברמה מיקרונית, עם תהליך יצור הדומה לג'וקים יש 3 רכיבים בסיסים: 1. מהירות זויתית - או פשוט תאוצה לכוון נתון 2. מגנטיות - זיהוי מצפני בכוון מסוים 3. תאוצה - זיהוי ה G של כדור הארץ. שמים שלושה כאלו אלמנטים בכל ציר תנועה (X Y Z) סה"כ 9 אלמנטים. תוכנה מתאימה מפיקה מזה מידע על מיקום, זוית הגוף יחסית לכדור הארץ, ומהירות וקטורית.... עם חיבור גם ל GPS, המערכת "מאפסת" את עצמה בכל נקודה שבא היא "רגועה" על בסיס המידע מה GPS (אם יש קליטה) - קרי כאשר אין תאוצות פראיות, המערכת "יודעת" שהיא בערך ישרה ואופקית במיקום הנתון ע"י ה GPS. בעתיד הלא רחוק זה יהיה מובנה בכל GPS, ואובדן הקשר הלוויני ימשיך להציג את המיקום שלך על בסיס ה INS.

funfly

New member
לא מבין את הגישה שלך...

מצטער שאני לא לרמה שלך...אמנם אני רק בן 18..טיפה מעלה את רמת הגיל בפורום לפי טענתך.. זה שהרמה נמוכה או ההבנה לא משהו לא אומר שאי אפשר לתרום או אי אפשר לכתוב דברים מעניינים. אני נהנה כל שניה מלקרא הודעה כמה שתהיה ארוכה, אבל כזאת שמעשירה את הידע שלי. נהניתי לקרא את השרשור על המד גובה ועל איך הוא עובד, על הלחץ ועל איך אנשים עושים הקפות. תאמין לי שעם גישה פחות מתנשאת, ועם יותר הבנה, אולי גם ילדים בני 12 יבינו איך ג'ירו עובד... חומר למחשבה.

noyfb

New member
..../images/Emo8.gif צריך להתחיל "הכנה" לנושא שלך

דרך עקרונות "לייזרג'ירו טבעתי. אוף....גדול עלי

למעלה