שאללה כללית: מה הולך היום בפיתוח?

dino_din

New member
שאללה כללית: מה הולך היום בפיתוח?

אנסה להסביר את עצמי - נאמר ופיתחתי פעם ל WEB, לפני שלוש שנים למשל והפסקתי לתקופה.

אם הייתי רוצה לחזור לזה, איפה אפשר להתעדכן במה שהולך היום מבחינת סטנדרטים ומה מקובל?

למשל, פעם היו סתם זורקים אלמנטים מסך עם רווחים ושורות רווח, אחר כך הגיע עיצוב טבלאות, אחר כך הגיע עיצוב עם DIV ו SPAN. מה עכשיו?
יש אתרים מוכרים שיגידו לי מה נהוג עכשיו בעיצוב (אני מדבר על עיצוב פשוט, סתם להקים אתר קטן להשתפשף טיפה בקוד שוב).

יש תגים מסויימים שנהיו חובה בזמן האחרון?

'קיצר, מקווה שהובנתי, איזה שהוא מדריך פשוט to bring me up to speed לסטנדרטים של היום.

תודה

עבור צד לקוח - css, javascript,html

כאשר עליהם "מלבישים" ספריות שונות דוגמת bootstrap או jquery. גגל לך את מה שחדש בhtml5 (לא חובה להשתמש בהכל),
&nbsp

rj111

New member
ובנוסף

צד לקוח: angularjs
צד שרת: פייתון / PHP / node.js

N0

New member
אם הבנתי נכון

ואתה מדבר בעיקר על הצד העיצובי והבנייה של הלייאווט אז הדבר הבא זה flexbox
ממש לאחרונה ליאה וורו פרסמה את הספר הבא -
http://shop.oreilly.com/product/0636920031123.do
לא קראתי את הספר עצמו אבל היא אחת המומחיות הרציניות בתחום ויש עליו המלצות ממש טובות

קרמיט524

New member
זה הגיוני

שאותו ספר בדיוק עולה באמזון כמעט חצי מחיר? מה אני מפספסת פה?

http://www.amazon.com/CSS-Secrets-S...p/B0131MQ1NS/ref=mt_kindle?_encoding=UTF8&me=

N0

New member
לא סגור על זה

אבל נראה שבאמזון המחיר הוא לגירסה אלקטרונית שעובדת על הקינדל בלבד.
בכל מקרה הקישור הוא לתוצאה הראשונה שיצאה לי בגוגל יכול להיות שיש מקומות יותר זולים

noa_f

New member
flexbox הוא הדבר כעת, לא הבא...

ועוד דברים כעת:
Responsive design כמובן
שימוש ב- preprocessors - גם ל-css גם ל-JS, כאשר LESS מתחיל להזנח לטובת SASS (אפילו Bootstrap הבאה תכתב במקור ל-SASS)
postCSS
בניית אתרים סטטיים דוקא, אבל באמצעות מערכות כמו Middleman (כדי לאפשר אחסון קל יותר, מהירות קריאה, וכו׳)
מעבר מ-image sprites המסורבל ל-svg sprites או glyph fonts
אנימציות, מעברים, UX יותר מגניב ומגיב
&nbsp
זה על קצה המזלג...

noa_f

New member
אז? כמה שנים css2.1 היתה במצב הזה? ו-3?

ה-בעיה בפלקסבוקס היא שה-syntax שלו התחלף לאורך השנים שהוא ב-dfaft ושדפדפנים ישנים יותר תומכים בגרסאות סינטקסיות שונות. אבל כותבים את המעודכן ביותר ומריצים auto-prefixer ושוכחים. דפדפני מובייל במיוחד תומכים בו היטב.

Zurb הוציאו את foundation for apps שלהם, מבוססת על פלקסבוקס, כבר לפני כמעט שנה. וזו הפריימוורק הנפוצה השניה.
זו כרגע שיטת הבניה הנוחה והפשוטה ביותר עבור web apps.

N0

New member
כנראה שאת צודקת

flexbox עדיין מרגיש לי לא מספיק ותיק לפרודקשן אבל תחלס נראה שלמרבית הדפדפנים
בשוק כבר יש תמיכה מספיק טובה בו ולמרבית הפרויקטים אין מניע להשתמש בו כבר היום

noa_f

New member
אם הפרויקט שלך לא מתעקש על תמיכה ב-ie9 אז אין בעיה בכלל

כל השאר יעבדו ובמיוחד דפדפני המובייל.

למעלה