שאלנות

orensany

New member
שאלנות

מה דעתכם לגביי סמים הזייתיים לחיבור יותר אינטנסיבי עם האלוה עצמו? כמו רבים מהשאמאנים בדרום אמריקה ואפריקה?...שכביכול מתארים חיבור חזק ביותר

גריני

New member
דעתי : ../images/Emo31.gif

בשום פנים ואופן - לא!!! לשמאנים יש אולי ידע ונסיון שאין לנו. סמים יוצרים, כנראה נזק, שלא תמיד אנחנו יודעים לצפות אותו מראש. בנוסף לכך - אין צורך בסמים לצורך חיבור שמיימי - יותר טוב לעשות מדיטציה

ש ו נ י

New member
תשאל מלא חסידי ברסלב שחזרו בתשובה

יגידו לך שאין היי יותר גדול שטריפ יכול לתת לך כמו הטריפ של להיות עם ה', לדבר אתו, להתחבר אליו סמים הורסים את הגוף והמוח הם מקלקלים את הכלי שלנו לקבלת אלוקות ולהתחברות אל האלוקי הם הפך הכוונה האלוקית (לפי אמונתי לפחות) אנשים צריכים סמים כשהם רוצים לברוח או כשהם רוצים ליצור אשלייה של חיבור עם האלוקי. זו רק אשלייה. אפשר לקבל את זה, את האמת, את המקור - בלי כל זה. אולי לפעמים עם יותר עבודה, אולי הדרך לא כ"כ קצרה, ואולי פה הקצ', אבל בכל זאת - לא כך ה' התכוון שנתחבר אליו. זו דעתי!

ש ו נ י

New member
הזכרתי אותם דווקא לא כדי להשמיץ ח"ו

אלא להפך רבים מהם היו בכל חור בעולם נשמו הריחו הזריקו עישנו ומה שתרצה, כל סם שיש ניסו להגיע אל ה"רוחני" וה"שמיימי" בדרכים שונות וכשהתעוררו מכל זה גילו שכואב להם בגוף ובנפש וריק ריק ריק והחליטו לנסות "סם" אחר, את דרך התורה והמצוות (גם מי שלא בחר דווקא בדרך של תורה ומצוות, אלא בעשייה חיובית אחרת, למרות שבעיני זה בכל זאת בכלל לא אותו הדבר; נוכח לדעת שהדרך הבריאה הטובה והחיובית הינה הדרך לה', שכן ה' הוא בריאות חיוביות ושמחה, ולא ריקנות חולי וניוון) תחושת "יש" של טוב אלוקי מתמשך באה מפעולות מודעות כדי להתחבר לאלוקי, ולפי אמונתי - מעשיית מצוות (מלשון צוותא וחיבור עם האלוקי, שכן - המצוות מחברות בינינו לבין ה') ולא מהזיות וחלומות בעננים {תזכירו לי להפסיק להריח את מה שאני רגילה להריח כל יום... זה לא עושה את העבודההההה
}

orensany

New member
שיהיה ברור

גם אני לא בעד זה רק רציתי לשמוע את דעתכן אומנם אני בעד נסיונות ואכן ניסיתי דברם אלה ואחרים אומנם לעולם לא היה הדבר בטוענת שווא שדבר זה יקרב אותי לאלוהים זה היה יותר בשביל להתנסות בדבר חדש

ש ו נ י

New member
התנסויות.... כל דבר שעובד בשבילך

עבורך זו התנסות חיובית כל דבר שלא, לא!!!! עכשיו, ישנן התנסויות שאתה לא יכול לדעת מראש מה תהיה התוצאה שלהן, ולכן אתה מתנסההההההההההה ישנן תוצאות שאתה יודע מראש שהן מזיקות ולכן - (איזהו חכם הרואה את הנולד) השכל הישר אומר - לא להתנסות כולנו עושים דברים לפעמים שאנחנו יודעים שהם לא מועילים ואף מזיקים לנו אבל עד לאן? תעשה את הבדיקה עם עצמך ממוש

orensany

New member
עשיתיה כבר ממזן

ואני יודע היכן הגבולות שלי למשל בדברים האלה אני כבר לא נוגע

למעלה