../images/Emo41.gifובענייני באגים בבלוגיה... ועוד כמה דברים..
יש בעיה עם הסטטיסטיקות המוצגות לגולשים! עזבי תשלומים, לא באמת מטריד אותי, אני מתכוונת לכניסות שאני רואה. 1. אבל מופיעות כניסות, ורק מספר מועט של URL-ים מהן אותן הכניסות הגיעו - כך שמספר רב של כניסות אין לך מושג מהיכן הגיעו. ברור שחלק מגיעים מקוראי RSS, או מהקלדה ישירה של כתובת הבלוכ (או שימוש בסימניות). עדיין זה לא מסביר את הפערים. בעיקר בימים שבהם יש קידום של פוסט - לא רואים מהיכן הגיעו.. ומכיוון שקידום בדף הראשי לא מקנה ב"בול", אם לא ראית אין לך מושג מההיכן התווספו להן ערמת כניסות בלוג לפתע. 2. במדד הצפייה של רשומות - בעמוד הניהול הראשי לא בעמוד הסטטיסטיקות - מון עפמים המידע מתאפס. בואי נקח רשומה אצלי שקודמה לאחרונה, מופיעות 100 ומשהו צפיות של רשומה ביום שקודמה. למחרת 3. יום לאחר מכן כשיש קפיצה משמעותית יותר מהיום הקודם בכניסות בלוג פתאום יש לה מעל 150 כניסות. המון פעמים את רואה X צפיות ברשומה ולפעמים אפילו תגובה או "אהבתי" - ומאוחר יותר מצוינות 0 צפיות ברשומה. או שאת רואה בסטטיסטיקות גישות לאותה הרשומה אבל ברשומה עצמה: 0 צפיות. כך ששני מדדים שלכם סותרים זה את זה. אי אפשר לדעת כך כמה אנשים באמת צפו ברשומה כי המדד הזה מתאפס באופן לא צפוי. ולסיום: 1. הצעה קטנה - כרגע בכדי להגיב ניתן לבצע זאת מדף הבלוג הראשי מבלי להכנס לדף הצפייה ברשומה עצמה. אך כדי ללחוץ על "אהבתי" אין אפשרות לבצע את אותה הפעולה, חייבים להכנס לדף הרשומה. אני מעדיפה להקל על הגולשים ולהציג את הרשומה המלאה בדף הבלוג הראשי. אני לא הייתי נכנסת במצב כזה לרשומה של מישהו כדי להקליק "אהבתי" גם אם אחרת הייתי עושה זאת. כך שבלוגר שמציג רק את תחילת הרשומה גם "מרוויח" יותר כניסות לבלוג (וגם יותר תשלומים מתפוז) וגם הרבה יותר נח להקליק אצלו על "אהבתי". 2. עוד בתקופת נעמה, ואי שם נרהא לי בסביבות פסח שעבר הובטח שתכף, ממש מיד, אפשר יהיה לתרום את ההכנסות מהבלוג לעמותה לבחירתנו. בתגובה לרשומה שלי אז בנושא נעמה הגיבה שזה מיד קורה אוין צורך להפוך עולמות, שעקב החג זה התעקב קלות.. הרבה חגים כבר היו בסביבה, והיה נחמד אם זה היה פעיל. בנוסף נראה לי שכדאי לאפשר למי שרוצה לתרום לעמותה את האפשרות לא לחשוף בפניכם את פרטיו המלאים, למרות שנאי יכולה להבין את הרצון במצב הפוך מבחינתכם. שבת שלום! אפרת