שאלתי את דבורית, אבל היא לא ענתה לי

שאלתי את דבורית, אבל היא לא ענתה לי

אולי מישהו פה יידע מה הסיבה לפער העצום שבין מדד הסטטיסטיקה לבין מדד התשלומים? אני מבין שמדד הסטטיסטיקה כבר לא מחשיב בוטים וכאלה, אז מה הסיבה?

goldy

New member
כניראה שתשלומים זה רק יחודיים

וסטטיסטיקה רגילה זה הכל (למרות שפעם אחת היחודי היה יותר מהסטטיסטיקה).

goldy

New member
עד 10 צפיות ליום לגולש

כאשר סטטיסטיקות זה יותר מ10. לדעתי.

לא עניתי?

היה נדמה לי שכן. בכל מקרה, הנה הכל, כפי שכתוב בכל התקנונים: הסינונים שמתבצעים בספירת הכניסות שבעמוד הסטטיסטיקות ובתחתית הבלוג: - סינון של כניסות בעל הבלוג - סינון של רובוטים הסינונים שמתבצעים בספירת הכניסות שבאזור התשלומים: - סינון של רובוטים (כל הסורקים של גוגל ושאר מנועי החיפוש) - סינון של מקסימום צפייה אחת באותה רשומה/ עמוד ראשי של בלוג כל 10 שניות (אם יש כמה כניסות באותה שניה לאותו עמוד מאותו IP, הן נספרות ככניסה אחת) - סינון של עד 10 צפיות באותו יום של אותו בן אדם (אם יש מעל ל 10 כניסות באותו יום לאותו עמוד מאותו IP, הן נספרות כ 10 כניסות) - סינון של גולשים מישראל בלבד (גולשים מ-IP חו"ל לא נספרים)

lulyK

New member
לי זה עדיין נראה מוזר.

איך ייתכן שעם 24 אלף כניסות, התשלום מגיע רק לכ-100 ש"ח? אם הפער הוא כזה, אני הייתי בודקת אם משהו לא בסדר בשיטה (למה לסנן חיפוש בגוגל? אם תסתכלי פה בהרבה שירשורים תריאי שהמון נכנסים כך לבלוגים באופן קבוע. לא ברור לי למה הם לא עושים מנוי אבל ככה הם פועלים. למה לא לתגמל את הכותבים?).

suki da yo

New member
זה לא מסנן חיפש בגוגל...

לגוגל ושאר מנועי חיפוש יש רובוטים שעוברים על עמודים ברשת כדי שידעו להציג אותם אח"כ כתוצאת חיפוש. הרובוטים של מנועי החיפוש לא נספרים לך, לא ככניסות, ולא לתשלומים. גולשים שמגיעי לבלוג מחיפוש בגוגל נספרים בהחלט.

suki da yo

New member
אני באמת לא יודעת...

אם יש לך בעיה ספציפית ואת רוצה הסברים ספציפיים, את יכולה לפנות לדבורית..

lulyK

New member
באופן ספציפי

הכסף לא ממש מעניין אותי, מעניין אותי העקרון. אין לי עניין להתעסק בזה, מטריד אותי שבתפוז לא לוקחים על עצמם לבדוק לעומק. תודה בכל מקרה.

suki da yo

New member
מה זאת אומרת תפוז לא לוקחים על עצמם

לבדוק לעומק? אני דיי בטוחה שתפוז יודעים בדיוק לעומק את החוקים, ואם תפני אליהם יוכלו להסביר לך אותם...

lulyK

New member
הסבירו לי את החוקים,

וממה שאני רואה (אצלי, וגם ממה שעולה מדי פעם בשירשורים כאן) הפער בין מה שמצויין בחוקים ומובטח לגולשים לבין מה שקורה במציאות, הוא רב. מכיון שלא נראה לי שזו בעיה פרטית שלי, אני לא רואה למה אני צריכה לקחת על עצמי לבדוק את זה. זה פוגע לתפוז באמינות.

זה ממכר

New member
לא ראיתי את הבלוג שלך

אבל הבלוג שלך קיים מתחילתו של זה שהם החליטו לשלם? למשל יש לי 30 אלף כניסות אבל בזמנו לא נרשמתי לתוכנית של זה ורק אחרי זה נרשמתי ככה שהמספר הזה לא תמיד נכון אלא גם צריך לבדוק עם התאריך

suki da yo

New member
אם את לא לוקחת על עצמך לבדוק

זו הבעיה שלך. כל מי שיש לו בעיה עם התשלומים, הוא חושב שמרמים, מחשבים לא נכון, עושים טעויות, מוזמן לפנות לתפוז ומכל מה שאני ראיתי בהתנהלות שלי מול תפוז- לקבל תשובה מלאה, מנומקת והגיונית. אם את לא מטריחה את עצמך לברר את התשובה לבעיה שלך איך את יכולה לדרוש תשובה? אפילו לא אמרת מה, בדיוק, הבעיה.

המלבישה

New member
הרגישות והאגרסיביות הן לכבודי,

או שככה זה בד"כ? שוב, לא בודקת כי אני לא פה בשביל הכסף. לו אני הייתי אחד מעבודי תפוז (אני לא, רק ניהלתי שני פורומים במשך שנתיים, בניק השני שלי) הייתי מוטרדת מהפערים.

../images/Emo41.gifובענייני באגים בבלוגיה... ועוד כמה דברים..

יש בעיה עם הסטטיסטיקות המוצגות לגולשים! עזבי תשלומים, לא באמת מטריד אותי, אני מתכוונת לכניסות שאני רואה. 1. אבל מופיעות כניסות, ורק מספר מועט של URL-ים מהן אותן הכניסות הגיעו - כך שמספר רב של כניסות אין לך מושג מהיכן הגיעו. ברור שחלק מגיעים מקוראי RSS, או מהקלדה ישירה של כתובת הבלוכ (או שימוש בסימניות). עדיין זה לא מסביר את הפערים. בעיקר בימים שבהם יש קידום של פוסט - לא רואים מהיכן הגיעו.. ומכיוון שקידום בדף הראשי לא מקנה ב"בול", אם לא ראית אין לך מושג מההיכן התווספו להן ערמת כניסות בלוג לפתע. 2. במדד הצפייה של רשומות - בעמוד הניהול הראשי לא בעמוד הסטטיסטיקות - מון עפמים המידע מתאפס. בואי נקח רשומה אצלי שקודמה לאחרונה, מופיעות 100 ומשהו צפיות של רשומה ביום שקודמה. למחרת 3. יום לאחר מכן כשיש קפיצה משמעותית יותר מהיום הקודם בכניסות בלוג פתאום יש לה מעל 150 כניסות. המון פעמים את רואה X צפיות ברשומה ולפעמים אפילו תגובה או "אהבתי" - ומאוחר יותר מצוינות 0 צפיות ברשומה. או שאת רואה בסטטיסטיקות גישות לאותה הרשומה אבל ברשומה עצמה: 0 צפיות. כך ששני מדדים שלכם סותרים זה את זה. אי אפשר לדעת כך כמה אנשים באמת צפו ברשומה כי המדד הזה מתאפס באופן לא צפוי. ולסיום: 1. הצעה קטנה - כרגע בכדי להגיב ניתן לבצע זאת מדף הבלוג הראשי מבלי להכנס לדף הצפייה ברשומה עצמה. אך כדי ללחוץ על "אהבתי" אין אפשרות לבצע את אותה הפעולה, חייבים להכנס לדף הרשומה. אני מעדיפה להקל על הגולשים ולהציג את הרשומה המלאה בדף הבלוג הראשי. אני לא הייתי נכנסת במצב כזה לרשומה של מישהו כדי להקליק "אהבתי" גם אם אחרת הייתי עושה זאת. כך שבלוגר שמציג רק את תחילת הרשומה גם "מרוויח" יותר כניסות לבלוג (וגם יותר תשלומים מתפוז) וגם הרבה יותר נח להקליק אצלו על "אהבתי". 2. עוד בתקופת נעמה, ואי שם נרהא לי בסביבות פסח שעבר הובטח שתכף, ממש מיד, אפשר יהיה לתרום את ההכנסות מהבלוג לעמותה לבחירתנו. בתגובה לרשומה שלי אז בנושא נעמה הגיבה שזה מיד קורה אוין צורך להפוך עולמות, שעקב החג זה התעקב קלות.. הרבה חגים כבר היו בסביבה, והיה נחמד אם זה היה פעיל. בנוסף נראה לי שכדאי לאפשר למי שרוצה לתרום לעמותה את האפשרות לא לחשוף בפניכם את פרטיו המלאים, למרות שנאי יכולה להבין את הרצון במצב הפוך מבחינתכם. שבת שלום! אפרת

shirleyrozental

New member
../images/Emo41.gif מצטרפת לשאלה ../images/Emo41.gif

אתמול נכנסו אליי לבלוג מעל 700 כניסות, והיה כתוב לי שהרווחתי רק 3.56, שלפי החישוב שלי אמור להגיע לי מעל 4 ש"ח (1000 = 8, 500 = 4, 700 = מעל 4, פחות מ - 8
). אם לא מחשיבים בתפוז כל מיני סוגים של כניסות, אז המראה של הסטטיסטיקות אינו נכון. צריך לסנן את זה גם שם ולא רק בתשלום וככה כולם יהיו מרוצים (באופן יחסי)...

למעלה