שאלתי את זה בפורום ספרים והפנו אותי לפה אז...

Miss Lavet

New member
שאלתי את זה בפורום ספרים והפנו אותי לפה אז...

אז ככה: אני כבר הרבה זמן מחפשת ספר שיש בו קשר בין מכשפה לנסיך (או כל מעמד אחר שנחשב "דם כחול") ואני לא מוצאת... אז האם יש בכלל ספרים בנושא? ואם כן איך קוראים להם?

תודה רבה

הייזל

New member
לא הבנתי

את מחפשת ספר אגדות? או פנטסיה מודרנית, מה שנקרא פנטסיה אורבנית?

יש הרבה סוגים של פנטסיה:
- "פנטסיה אורבנית" שמתרחשת בעולם המודרני. כל היצורים הידועים כמו מכשפות, ערפדים, אלפים, טרולים, גמדים, פיות וכו' בעולם שלנו אם בגלוי או בנסתר. דוגמאות: ריצ'ל מורגן, תיקי דרזדן, סדרת צ'ארלי דווידסון, אניטה בלייק ועד רבים. זה תת-ז'אנר מאוד פופלרי בימינו.
- "פנטסיה אפלה" שיכולה להתרחש בכל זמן שהוא ועוסקת בעיקר באפלה, באימה, החלק היותר אפל של הפנטסיה.
- "פנטסיה אפית" שמתרחשת בעיקר בימי הביניים או בימי קדם לאו דווקא במימד שלנו ונמשכת על עמודים על גבי עמודים. יש שם מכשפות, בני מלוכה, קוסמים, נבואות, יצורים קסומים, דרקונים. דוגמאות: שיר של אש ושל קרח [משחקי הכס], סדרת חרב האמת, כישור הזמן, שר הטבעות.
- "פנטסיה נוסחתית" העובדת על פי נוסחה: עולם ימי ביניימי, חבורה של יצורים שונים שחוברים יחדיו במסע כדי למצוא חפץ קסום שיוכל למנוע את סוף העולם. אלו בדרך כלל סדרות אינסופיות. דוגמאות: רשומות רומח הדרקון, הבלגריאד והמלוריאן.

יש כמובן סוגים נוספים שאני לא זוכרת כרגע.

השאלות שלי הן מה בדיוק את מחפשת? באיזו שפה את קוראת?

Miss Lavet

New member
לא כתבתי מה אני מחפשת

כי לא אכפת לי מה יביאו לי (אני אוהבת את כל סוגי הפנטזיה), העיקר שיביאו לי... (כי אני כבר התייאשתי מזמן)
ואם חייב איזשהו ז'אנר של פנטזיה אז אפית ו-או אפלה.

אני קוראת בעברית ובאנגלית (אבל כמובן שיש עדיפות לעברית)

g l o r y

New member
טוב, זה לא בדיוק תפור

לדרישה.... אבל יש את chronicles of the necromancer ששכחתי את שם המחבר כרגע. זו סדרה של 4 ספרים כרגע. יש בה נסיך שהוא גם מכשף (סוג של) ונסיכה שהיא גם מכשפה (סוג של) בקיצור, תגגל ותראה אם זה מעניין אותך.

NomadSoul

New member
לא בדיוק, אבל אולי בכל זאת:

בסדרת "The Edge" של Ilona Andrews, לפחות בשניים שקראתי, יש קשר בין בחורה "פשוטה" עם כוחות כישוף לבין דם כחול.

pix37

New member
פראצ'ט עוסק בזה מידי פעם

הסדרה של טיפני עוסקת הרבה בקשר בין המכשפה לשליט (האם יכול להיות קשר רומנטי בינהם) הסדרה מתחילה בבני החורין הקטנים ומסתיימת באלבש חצות ליל העוסק כמעט כולו רק בשאלה הזו.

בנוסף בסדרת המכשפות שלו (הבוגרות) - יש חלק שעוסק בזה - תתחילי באחיות הגורל ותתקדמי משם

הדבר שהכי מיידית עולה בראש זה

הסיפורים (אגדות) סביב הסיפור (אגדה) על המלך ארתור
ואבירי השולחן העגול.....!!

יש שם גם את המכשפה מורגנה עם קשר ישיר(או אחר בהתאם לגירסא)
למלך ארתור עוד כשהיה נסיכון....
וגם את המכשף הידוע מרלין - כך שהחגיגה גדולה.....

את יכולה למצוא על זה המון ספרים, כי יש לסיפור הזה המון גירסאות.
כולל עם דרקונים, וכו'.

הממ, משחכס?

אם הייתי צריכה לתכנת כפילה שיכולה להגיד רק שלושה משפטים, כמו הכפילות ב'סברינה המכשפה הצעירה', היא הייתה יודעת לומר, "סתמו שניה אני לומדת", "באיזה קטע?" ו"משחכס". אני חושבת ששלושת המשפטים האלה מכסים בערך את כל האפשרויות שעשויות לצוץ בשיחה.
את מחפשת ספר טוב שיש בו תככים והפתעות?
משחכס.
את מחפשת ספר שבו יש נסיכים, מכשפים ועולם ימי ביניימי מגניב בטירוף?
משחכס.
יש לך בעיה עם פנטזיה כבדה מדי, את רוצה שכל הקטע של הפנטזיה יהיה בקטנה?
משחכס.
אבל שעדיין יהיה שם, כן?
משחכס.
מחפשת ספר ראוי להישבע עליו בבית משפט?
משחכס, משחכס, משחכס!
סתמו שניה אני לומדת.

למעלה