שאלתי את chatgpt אם ביביזם זה כת. אחרי הסברים ארוכים, הנה הסיכום. יש דעות בענייו?

boriska1

Well-known member

אז זה באמת כת?

לא בדיוק. תנועות פוליטיות סביב דמויות כריזמטיות לא חייבות להיות כתות. למשל, דמויות כמו טראמפ בארה"ב, ארדואן בטורקיה או פוטין ברוסיה יצרו סביבן פולחן דומה, וזה פשוט חלק מתופעה פוליטית של מנהיגים חזקים במאה ה-21.

אבל כן, כשמנהיג הופך ל"דמות מקודשת" שאי אפשר לבקר בלי להיחשב אויב, ויש התעלמות מהמציאות כדי לשמר את הנרטיב שלו—אלה בהחלט אלמנטים שמזכירים מבנה של כת.

ואז שאלתי אותו
במילה אחת: כת או לא כת

ChatGPT said:​

כמעט.

נערך לאחרונה ב:

lemner40

Well-known member

אז זה באמת כת?

לא בדיוק. תנועות פוליטיות סביב דמויות כריזמטיות לא חייבות להיות כתות. למשל, דמויות כמו טראמפ בארה"ב, ארדואן בטורקיה או פוטין ברוסיה יצרו סביבן פולחן דומה, וזה פשוט חלק מתופעה פוליטית של מנהיגים חזקים במאה ה-21.

אבל כן, כשמנהיג הופך ל"דמות מקודשת" שאי אפשר לבקר בלי להיחשב אויב, ויש התעלמות מהמציאות כדי לשמר את הנרטיב שלו—אלה בהחלט אלמנטים שמזכירים מבנה של כת.

ואז שאלתי אותו
במילה אחת: כת או לא כת

ChatGPT said:​

כמעט.
הביביזם כמו הליכוד היום זה ארגון פשיעה.
שכל מטרתו זה כח כבוד וכסף לחבריו

Harrington

Well-known member
מנהל
רדיפת הליכוד , הינה פשע שכל מטרתו לפגוע בדמוקרטיה.
זאת לא רדיפה. כלומר זה כן. אבל זה נובע מקנאה בדרך כלל. גם בורות כמובן, חוסר היכרות ממשית עם הליכוד ומאפייניה. אבל במידה רבה גם ממקום של קנאה. תחשבי על בן אדם שכל חייו הצביע למפלגת העבודה למשל. לפני כמה עשורים מפלגתו האהובה שינתה פניה והלכה על כיוונים אחרים. עם הזמן היא הלכה והקצינה את אותם כיוונים ובמקביל הפסיקה להתייחס לסוגיות שאיפיינו אותה מיום הקמתה. כאילו כל זה לא מספיק, כל יומיים מחליפים שם יו"ר, לאחרונה בכלל פירקו את המפלגה כדי לאחד אותה להקמת משהו חדש וכל זה רק בגלל שזה נצרך כדי לעבור את אחוז החסימה ולא מתוך בחירה. בנוסף לכל הצרות, את (לא אישית כמובן) תקועה עם יו"ר שיש לו כריזמה של תרנגול צולע, ששום דבר ממנו לא מזכיר את מפלגת העבודה בה בחרת כל חייך.

ואז את רואה ממול תנועה לתפארת שמחזיקה באותן עמדות שהחזיקה תמיד, ששומרת על אותם ערכים לרבות אי-פיטורי יו"ר רק בגלל שהוא לא ניצח את הבחירות הכלליות, תנועה שעל אף אותיות פ.ל.ג. שמרכיבות את היותה מפלגה, היא מאוחדת כמעט לחלוטין בין רוב אם לא כל חברותיה וחבריה וזאת על אף שהיא דווקא מאפשרת ריבוי דעות והשמעת קול אחר בכל דבר ועניין שעולה על הפרק.

אפשר שלא לקנא במצב כזה? כמובן שהמקנא לעולם לא יודה בכך שהוא מקנא. אבל זה כמעט מתבקש. ומה עושה בן אדם שמקנא אבל אין לו מה לעשות עם קנאתו זו? תוקף את מושא קנאתו כמובן :). תוקף, משמיץ, מקטין, משפיל, מעליב, וחוזר חלילה.

דרכו של עולם.

נערך לאחרונה ב:

boriska1

Well-known member
זאת לא רדיפה. כלומר זה כן. אבל זה נובע מקנאה בדרך כלל. גם בורות כמובן, חוסר היכרות ממשית עם הליכוד ומאפייניה. אבל במידה רבה גם ממקום של קנאה. תחשבי על בן אדם שכל חייו הצביע למפלגת העבודה למשל. לפני כמה עשורים מפלגתו האהובה שינתה פניה והלכה על כיוונים אחרים. עם הזמן היא הלכה והקצינה את אותם כיוונים ובמקביל הפסיקה להתייחס לסוגיות שאיפיינו אותה מיום הקמתה. כאילו כל זה לא מספיק, כל יומיים מחליפים שם יו"ר, לאחרונה בכלל פירקו את המפלגה כדי לאחד אותה להקמת משהו חדש וכל זה רק בגלל שזה נצרך כדי לעבור את אחוז החסימה ולא מתוך בחירה. בנוסף לכל הצרות, את (לא אישית כמובן) תקועה עם יו"ר שיש לו כריזמה של תרנגול צולע, ששום דבר ממנו לא מזכיר את מפלגת העבודה בה בחרת כל חייך.

ואז את רואה ממול תנועה לתפארת שמחזיקה באותן עמדות שהחזיקה תמיד, ששומרת על אותם ערכים לרבות אי-פיטורי יו"ר רק בגלל שהוא לא ניצח את הבחירות הכלליות, תנועה של אף אותיות פ.ל.ג. שמרכיבות את היותה מפלגה, היא מאוחדת כמעט לחלוטין בין רוב אם לא כל חברותיה וחבריה וזאת על אף שהיא דווקא מאפשרת ריבוי דעות והשמעת קול אחר בכל דבר ועניין שעולה על הפרק.

אפשר שלא לקנא במצב כזה? כמובן שהמקנא לעולם לא יודה בכך שהוא מקנא. אבל זה כמעט מתבקש. ומה עושה בן אדם שמקנא אבל אין לו מה לעשות עם קנאתו זו? תוקף את מושא קנאתו כמובן :). תוקף, משמיץ, מקטין, משפיל, מעליב, וחוזר חלילה.

דרכו של עולם.
אכן תגובת החורזת ותגובתך, מחזקים את הסברה שביביזם זו כת. ראה מעלה. מצא חן בעיניי המשפט שלך : " ששומרת על אותם ערכים לרבות אי-פיטורי יו"ר רק בגלל שהוא לא ניצח את הבחירות הכלליות,"
מפלגתה עבודה , מר"צ ודומיהם זמנם עבר. אתם, הביביסטים ניצחתם. זה רצון העם. הסיבה העיקרחת לכך, שינוי דמוגרפי, אימוץ תרבות המזרח, ועוד גורמים. הציונות פסה. ביביזם , ביביזם. אבל זה ניצחון פירוס. בעוד 20 שנה, לא יהיה מי שיפרנס את הבטלנים. אבל, בשעור הראשון בסטטיסטיקה, מלמדים אותך
"הכל צפוי והרשות נתונה".
אני בהחלט רואה אפשרות שהנכדים שלי לא יוכלו לחיות פה. איפה כן? לא יודע. אבל זה אחרי הקדנציה שלי.
היידה שרה. היידה ביבי.

נערך לאחרונה ב:

Harrington

Well-known member
מנהל
אכן תגובת החורזת ותגובתך, מחזקים את הסברה שביביזם זו כת.
אין לי מושג איך הגעת מדברי למסקנה זו, אבל לפחות אשמח ואברך שהגעת אליה לבד בלי לשאול את הAI :). מאומה מדברי לא היה קשור לא לביביזם ולא לביבי.
ראה מעלה. מצא חן בעיניי המשפט שלך : " ששומרת על אותם ערכים לרבות אי-פיטורי יו"ר רק בגלל שהוא לא ניצח את הבחירות הכלליות,"
כי זה מלמד על ערכים שאני מברך על קיומם ומזדהה איתם. אבל גם אם דעתי האישית לא הייתה נוטה לנאמנות וכו', עצם קיומו של הערך הזה ברמת חשיבות כל כך גבוהה בתנועה הזאת, אני מצדיע לליכוד על כך. בוודאי אם אני מגיע ממפלגת העבודה בה לא רק שהערך הזה לא קיים, אלא שנוהגים בדיוק בהיפך המוחלט כמפורט מעלה.

מפלגתה עבודה , מר"צ ודומיהם זמנם עבר.
אישית אני לא סבור כך.
אתם, הביביסטים ניצחתם.
לא יודע לדבר בשם חורזת, אבל אישית לא רואה את עצמי כביביסט. אז אשרי הביביסטים אם ניצחו, אבל אני לא יודע היכן זה ממקם אותי (מבחינת נצחון-הפסד) :).
זה רצון העם.
זו פרשנות שלך. אישית אני לא רואה שום קשר בין רצון העם לביביזם. בעיני זה (רצון העם והכיוון אליו הוא הולך) מגיע ממקומות אחרים לחלוטין. לא קידוש האדם (אך גם לא שלילתו!) אלא קידוש הדרך.
הסיבה העיקרחת לכך, שינוי דמוגרפי, אימוץ תרבות המזרח, ועוד גורמים. הציונות פסה.
שוב טעות בפרשנות שלך, להשקפתי בכל אופן. אין שום דבר לא ציוני ב"רצון העם". להיפך, היא היא הציונות וזו לא נופלת ברמתה מזו שהתקיימה כאן מאז קום המדינה, גם אם חלו בה שינויים (שאת רובם אינני אוהב) לאורך הדרך. מה ש"פסה" פה כהגדרתך, זה דווקא הפוסט-ציונות. כלומר העם חוזר לדרך הציונות או נשאר עליה ודוחה את הפוסט ציונות שהשמאל של ימינו מבקש לקדם. זה לא "ציונות פסה", זה 'הלאה הציונות!'.
זה ניצחון פירוס. בעוד 20 שנה, לא יהיה מי שיפרנס את הבטלנים. אבל, בשעור הראשון בסטטיסטיקה, מלמדים אותך
"הכל צפוי והרשות נתונה".
אה זה סתם חוסר הבנה של העולם הדתי :). אני צוחק על זה הרבה, כי זה מרגיש כמו משהו שבא מהלב, לא סתם הצגה רל"בית. אבל זה כל כך שגוי שקשה שלא לחייך כשקוראים את זה. גם בגלל שהאקסיומה המשתמעת שגויה (החילונים לא מפרנסים את הדתיים) וגם בגלל שגם אם כולם יהיו דתיים תהיה פרנסה והכל יהיה בסדר.
אני בהחלט רואה אפשרות שהנכדים שלי לא יוכלו לחיות פה.
זה חשש שאין לי אלא לכאוב על עצם קיומו. אבל הוא נובע לחלוטין מאותה בורות. מאי-הבנת העולם הדתי ודרך מחשבתו. גם משגיאה עובדתית ביחס לנתונים כאמור קודם, אבל נגד זה אין הרבה מה לעשות מלמדת המציאות.
איפה כן? לא יודע. אבל זה אחרי הקדנציה שלי.
היידה שרה. היידה ביבי.
היידה עם ישראל.

Harrington

Well-known member
מנהל
אז אסביר: זה העם, זה מה שהוא רוצה ובוחר באןפן דמוקרטי. וזה מה יש.
כל זה ברור. אבל זה אתה שמתעקש לכנות את רצון העם ביביזם. זאת מבלי שהגדרת כאן (תקן אותי אם אני טועה) מהו בכלל ביביזם. אתה מייחס (לא זוכר אם זה בשרשור הזה או אחר) לחורזת ולי ביביזם למשל, בעוד שאני כשלעצמי ממש לא רואה את עצמי כך.

boriska1

Well-known member
כל זה ברור. אבל זה אתה שמתעקש לכנות את רצון העם ביביזם. זאת מבלי שהגדרת כאן (תקן אותי אם אני טועה) מהו בכלל ביביזם. אתה מייחס (לא זוכר אם זה בשרשור הזה או אחר) לחורזת ולי ביביזם למשל, בעוד שאני כשלעצמי ממש לא רואה את עצמי כך.
וואו !!! רק עכשיו הבנתי אותך. ביביזם זה לא שם גנאי. זה כמו סוציאליזם, קפיטליזם, קומוניזם. אידאולוגיה. הגדרתי לך פעם מה זה ביביזם: באופן גס, כל מפלגות הקואליציה הנוכחית, תומכות בביביזם.

Harrington

Well-known member
מנהל
וואו !!! רק עכשיו הבנתי אותך. ביביזם זה לא שם גנאי. זה כמו סוציאליזם, קפיטליזם, קומוניזם. אידאולוגיה. הגדרתי לך פעם מה זה ביביזם: באופן גס, כל מפלגות הקואליציה הנוכחית, תומכות בביביזם.
זאת לא הגדרה (ואם הגדרת בעבר, אינני זוכר את הדברים, מתנצל). כלומר לציין מי תומך ומי לא לא מספר לנו מהו הביביזם לשיטתך. בלי הכרת ההגדרה הזאת (שלענ"ד כל אחד מגדיר אותה אחרת על אף שכולם משתמשים באותו מונח), לא לבחון לדעת מה נכון בטענתך לגבי עמדת רוב העם וכו'.

Harrington

Well-known member
מנהל

שאלתי את chatgpt אם ביביזם זה כת.​

שאלה קודמת צריכה להיות מה זה ביביזם בכלל :). כל רל"ביסט שתשאל ייתן לך תשובה מעט שונה. אם פעם זה היה רק כאלה שבכל מחיר ומקרה היו תומכים בנתניהו, כיום יש כאלה שמגדירים כביביסט כל מי שלא יורק על תמונה של ראש הממשלה הנבחר 3 פעמים ביום מעבר לכתפו תוך צעקות קוקוריקו קוקוריקו.

רק לאחר שתיישר קו (עם עצמך, עם מתדיינים אחרים, עם chatgpt) מה זה ביביזם, תוכל לעבור לשאלה המצחיקה אם זה כת, שאלה ששוב, בפעם המי יודע כמה בשרשורים האלה שאתה פותח, מלמדת אותי כמה השימוש בכלי הזה נעשה באופן לא חכם לעתים (וזה מבלי שקראתי את תשובת התוכנה :)).

boriska1

Well-known member
שאלה קודמת צריכה להיות מה זה ביביזם בכלל :). כל רל"ביסט שתשאל ייתן לך תשובה מעט שונה. אם פעם זה היה רק כאלה שבכל מחיר ומקרה היו תומכים בנתניהו, כיום יש כאלה שמגדירים כביביסט כל מי שלא יורק על תמונה של ראש הממשלה הנבחר 3 פעמים ביום מעבר לכתפו תוך צעקות קוקוריקו קוקוריקו.

רק לאחר שתיישר קו (עם עצמך, עם מתדיינים אחרים, עם chatgpt) מה זה ביביזם, תוכל לעבור לשאלה המצחיקה אם זה כת, שאלה ששוב, בפעם המי יודע כמה בשרשורים האלה שאתה פותח, מלמדת אותי כמה השימוש בכלי הזה נעשה באופן לא חכם לעתים (וזה מבלי שקראתי את תשובת התוכנה :)).
כן חכם, לא חכם... אני לא אומר שכל מה ש AI נותן לך, לא צריך לבחון. השאלה של הגדרה כבר שאלת, נתתי לך בזמנו הגדרה, ללא עזרת CAT GPT. CHAT GPT קרא כל מה שיש ברשת, כולל התגובות שלך ושלי ושל עוד מאות מיליונים, כולל ספרים ועבודות על הגדרות כת. המערכת הניורונית שלו מפותחת מספיק כדי לקשור הכל בכל.
לא הבאתי את כל התשובה שלו ובהחלט יש שם הגדרות. במקרה זה לא הבאתי את כל התשובה, פשוט לא נכנס לפה. אביא לך עוד פיסקא:
  • רדיפת אמת אלטרנטיבית – כמו בכתות שבהן יש גרסה משלהן לאמת, גם פה יש נטייה לראות כל מידע נגדי כ"תעמולה" של התקשורת או "תפירת תיקים". המידע הרשמי ממקורות כמו מערכת המשפט, הפרקליטות או התקשורת נתפס כמזויף, בעוד ש"אמיתות" מופצות דרך ערוצים אלטרנטיביים כמו רשתות חברתיות וערוצי תקשורת מזוהים עם נתניהו.

Harrington

Well-known member
מנהל
כן חכם, לא חכם... אני לא אומר שכל מה ש AI נותן לך, לא צריך לבחון. השאלה של הגדרה כבר שאלת, נתתי לך בזמנו הגדרה, ללא עזרת CAT GPT. CHAT GPT קרא כל מה שיש ברשת, כולל התגובות שלך ושלי ושל עוד מאות מיליונים, כולל ספרים ועבודות על הגדרות כת. המערכת הניורונית שלו מפותחת מספיק כדי לקשור הכל בכל.
לא הבאתי את כל התשובה שלו ובהחלט יש שם הגדרות. במקרה זה לא הבאתי את כל התשובה, פשוט לא נכנס לפה. אביא לך עוד פיסקא:
  • רדיפת אמת אלטרנטיבית – כמו בכתות שבהן יש גרסה משלהן לאמת, גם פה יש נטייה לראות כל מידע נגדי כ"תעמולה" של התקשורת או "תפירת תיקים". המידע הרשמי ממקורות כמו מערכת המשפט, הפרקליטות או התקשורת נתפס כמזויף, בעוד ש"אמיתות" מופצות דרך ערוצים אלטרנטיביים כמו רשתות חברתיות וערוצי תקשורת מזוהים עם נתניהו.
לא התווכחתי בשום שלב עם מה שכתבת כאן ועם הפלוסים שאפשר להוציא מהתוכנות האלו. אני כן מתעקש שחלק גדול מהשימושים המוצעים אינם לעניין ועדיף להימנע מהם. בתוך כך חלק מהשימושים שאתה עושה ומציג כאן והסברתי בעבר (אם שכחת ותרצה שאחזור תגיד) מדוע אני סבור כך.

לענייננו, המידע המקסימלי שתוכל לקבל מתוכנה (כלשהי) היא מה הם בדיוק מאפייני הכת. מתוך כך התוכנה תנסה להסיק מסקנות לגבי הביביזם שכן זה מה שביקשת ממנה. אבל בשלב הזה כבר אין לך צורך בכך וכל שאתה צריך בשביל להסיק מסקנות זה להפעיל את המוח שלך שקיבלת במתנה מבורא עולם בלידתך.

כל זאת כאמור, רק לאחר שיישרת קו (עם עצמך, עם מתדיינים אחרים, או עם התוכנה הרלוונטית) בהגדרת המושג ביביזם שכן אם לא תעשה זאת, גם התשובה היפה והחכמה ביותר של תוכנת בינה מלאכותית לא באמת תוכל לענות על שאלתך ברצינות ובאופן יעיל שיהיה לך מה לעשות איתו.

boriska1

Well-known member
לא התווכחתי בשום שלב עם מה שכתבת כאן ועם הפלוסים שאפשר להוציא מהתוכנות האלו. אני כן מתעקש שחלק גדול מהשימושים המוצעים אינם לעניין ועדיף להימנע מהם. בתוך כך חלק מהשימושים שאתה עושה ומציג כאן והסברתי בעבר (אם שכחת ותרצה שאחזור תגיד) מדוע אני סבור כך.

לענייננו, המידע המקסימלי שתוכל לקבל מתוכנה (כלשהי) היא מה הם בדיוק מאפייני הכת. מתוך כך התוכנה תנסה להסיק מסקנות לגבי הביביזם שכן זה מה שביקשת ממנה. אבל בשלב הזה כבר אין לך צורך בכך וכל שאתה צריך בשביל להסיק מסקנות זה להפעיל את המוח שלך שקיבלת במתנה מבורא עולם בלידתך.

כל זאת כאמור, רק לאחר שיישרת קו (עם עצמך, עם מתדיינים אחרים, או עם התוכנה הרלוונטית) בהגדרת המושג ביביזם שכן אם לא תעשה זאת, גם התשובה היפה והחכמה ביותר של תוכנת בינה מלאכותית לא באמת תוכל לענות על שאלתך ברצינות ובאופן יעיל שיהיה לך מה לעשות איתו.
זה כל העניין, AI אינה עוד תוכנה, כמו וורד או אקסל. זה גם לא מנוע חיפוש. זה משהו אחר, ובהחלט לכולם, כולל עבדך הנאמן, קשה לצאת ממה שהתרגלנו הרבה מאוד שנים. ואכן, יש בעיה. גם לי. אבל אני לפחות מנסה להבין. CHAT GPT הוא המשך המוח שלי, בהחלט. הוא נותן לי תוך שניות, מידע שאפילו במנוע חיפוש כמו גוגל,צריך שעות. הבעיה היחידה, הקשרים הניורונים לש AI עדיין לא משוכללים. לכן יש לבקש מקורות והוא נותן.
לו הייתי שליט העולם, אולי הייתי אוסר פיתוח מעבר שיש כבר היום. אולי לא....

למעלה