שאלתי בפורום הנקה ואני שואלת גם פה

vashti72

New member
שאלתי בפורום הנקה ואני שואלת גם פה

אחות טיפת חלב שלי טוענת שתינוקות לא מקבלים מספיק ויטמין A בהנקה (זה אחרי שאמרתי לה שבארץ שטופת שמש כמו שלנו מגוחך לתת תוספת ויטמין D). קשה לי להאמין שאין בחלב שלי כל מה שהיא צריכה! שמעתן משהו כזה? כי אני ממש לא מתלהבת לתת לה תוספת ויטמינים סתם.

טלימה

New member
כמה קישורים

אנחנו לא נתנו. אבל דואגים שתהיה לי תזונה טובה. עד מתי אמורים לתת?

טלימה

New member
עוד משהו.

ד"ר מירה ליבוביץ', מהפורום שלה: אין בארץ למעשה כל צורך בתןספת ויטמין D. בארה"ב יצאה בימים אלה (כן, רק בימים אלה) המלצה לתת לכל הילדים תוספת ויטמין D, ויש על כך פולמוס גדול מאד. למעשה היחידים שזקוקים לתוספת ויטמין D הם תינוקות כההי עור (שחורים), או כאלה שאינם נחשפים כלל לשמש מסיבות תרבותיות (מוסלמים שעטפים את הילדים שלהם, ולא מוציאים אותם לשמש) או כאלה שמכל סיבה שהיא לא רואים אור שמש. מאחר ומבחינת תקינות פוליטית בארה"ב אי אפשר להגיד שרק תינוקות שחורים ומוסלמים יקבלו ויטמין D, הרי שההמלצות ניתנו לכולם. על כך קמה צעקה גדולה בארה"ב, מאחר ורוב התינוקות לא זקוקים כלל לויטמין D. בודאי בארץ שטופת שמש כמו שלנו אין כל צורך בויטמין D. מספיקה חשיפת פנים וידיים לאור החזק בחוץ, אפילו לא שמש ישירה, כדי לספק את כל תצרוכת ויטמין D של התינוק. לאחר שקראתי את כל הדיונים הנושא ויטמין D המתנהלים בימים אלה אני מרשה לעצמי לומר באופן חד משמעי שאין כל צורך למתן ויטמין D לתינוק הממוצע בארץ. יתכן ויש יוצאים מן הכלל גם בארץ, אך זה דיון לגופו של עניין. ויטמין A בכלל לא צריך - הוא פשוט מגיע עם ויטמין D זכר לימים שהפיקו את זה משמן דגים - ובעצם אולי גם היום זה מופק משם. חלב אם מכיל די והותר ויטמין A. ובפורמולות כבר מוסיפים את הויטמינים האלה, כך שילד שמקבל תזןנה מלאה בפורמולה מקבל כבר תוספת של ויטמינים אלה.

אחות ט"ח שלך טועה בגדול

חלב אם מכיל דווקא הרבה ויטמין A, מספיק ואפילו יותר בשביל התינוקת שלך. ויטמין D לא קיים בחלב אם בכמויות גדולות, אבל את צודקת שזה מיותר בשל החשיפה לשמש (אם התינוקת אכן נחשפת לשמש באופן מבוקר, למשל בטיול יומי בגינה... לא צריך לעשות אמבטיות שמש ולהיחרך. אנחנו לא נותנים ויטמינים סתם, גם לא ברזל באופן גורף. אם עולה הצורך ולר מצליחים לאזן את זה ע"י תזונה מתאימה אז שוקלים להוסיף (למשל אצלנו בגיל 9 חודשים התגלה המוג' נמוך ליובל. עד גיל שנה ניסינו להעשיר את תזונתה במזונות עתירי ברזל - לא עבד. נתנו לה תוסף ברזל כחצי שנה לאחר מכן ואז הכל התאזן לה).

למעלה