שאלתי כבר אבל שוב ... אם מצפים עוגה

2יאיא

New member
שאלתי כבר אבל שוב ... אם מצפים עוגה

בשוקולד אפשר לצפות אותה מעל בבצק סוכר? אני פשוט רוצה להיות בטוחה
 

net the jet

New member
נהפוך הוא, בשביל לצפות עוגה בבצק

סוכר, חייבים לצפות את העוגה עם משהו- גנאש שוקולד, נוטלה, ריבה, ממרח חלב...בצק הסוכר חייב להצמד למשהו.
 

net the jet

New member
לא ! אני בד"כ מצפה עוגות בגנאש,

אם זה עוגת תפוזים אז אני מדללת ריבה עם קצת מים.
 
למה בעצם לצפות?

כדי שיהיה *בסיס* לבצק הסוכר, משהו שיחזיק אותו במקום, וגם כי בצק הסוכר שואב אליו לחות. ז"א מכיוון שהוא מתייבש באויר הוא לוקח אליו נוזלים, כך שאם מדובר בעוגה הוא ייבש את חלקה העליון במידה ולא תהיה מצופה בקרם.
 

לילית462

New member
איזה הסבר מקצועי ../images/Emo132.gif תודה

זה כייף לדעת ולהבין למה עושים דברים כמו שעושים אותם. עד כה תמיד שמתי קרם , מהידיעה ונסיון העבר (הלא מוצלח) שזה הכרחי לצורה היפה והחלקה של הבצק.... אבל מהיום אני שמה קרם בגאווה !!! (מתוך ידע !) תודה איילת ! נ.ב בהקשר להודעה בפורם המתקדם, באמת מתחיל לזוז כאן וזה נהדר ! הבאת עמך רוח חדשה ומרעננת, כל הכבוד ! תודה !
 
למעלה