שאלתי לגבי ה"חוויה הסטודנטיאלית"

top12345

New member
שאלתי לגבי ה"חוויה הסטודנטיאלית"

שלום לכולם,
התחלתי ללמוד השנה בבן גוריון ו-וואלה ההתאקלמות החברתית איטית מאוד(הכוונה ללמצוא את ה"חבורה" או החברים הקרובים) ושמתי לב שאצלי במחלקה זה לא רק אני. אני לומד שני חוגים במדעי החברה ככה שהיום שלי לא עמוס בטירוף אבל איכשהו נראה לי כרגע לפחות שהלימודים הם בעיקר בסדר העדיפויות של אנשים בכלל(זאת אומרת בסופשים, באמצע השבוע ולא משנה מתי) ולהכיר אנשים אחרים הרבה פחות. עכשיו, בדקתי את העניין בהשוואה לפקולטות אחרות שחלקן אפילו יותר עמוסות וממי ששאלתי אצלם כבר התחילו להתגבש קבוצות פחות או יותר.
זה לא שאני לבד כל הזמן ואין לי עם מי להיות, פשוט אני נע מקבוצה לקבוצה לפי היציאות שמזמינים אותי אליהן ואין לי איזשהי קבוצה שאני מרגיש שייך אליה או נוח איתה.
הייתי שמח לשמוע את דעתכם ואיך אצלכם הייתה השנה הראשונה וההתאקלמות בה

התחלת רק השנה

תחכה לשנה ב'
אז כבר תתגבש ותהיה חלק מקבוצה אחת או כמה קבוצות.
&nbsp
כרגע כולכם מגששים
לומדים הרגלי למידה חדשים
בקיצור מן סוג של טראומה... הרגשת מעבר למקום חדש
&nbsp
תחכה לסמסטר ב' אז כבר תרגיש מגובש.
אל תדאג בקטע הזה
אם אתה אדם חברותי אתה תמצא עם מי להתגבש ולהיות חלק מהקבוצה.
ויש מצב שתהיה חלק מכמה קבוצות וגם זה בסדר

&nbsp

spaysi8

New member
גם אצלי זה ככה

אני לומדת בחיפה.
הרבה פעמים זה תלוי שכבה, ותלוי תואר.. למשל במקצועות העיצוב כמו אצלי לרוב יש הרבה אגו ותחרותיות אז קשה להתחבר.. אני עכשיו בשנה שניה ורק עכשיו מתחילה להתגבש שכבה וגם- לא כמו שהייתי רוצה, עדיין כולם חושבים בעיקר על עצמם..
אני מאמינה שבסוף זה עובר וכן מתחברים ונוצרים קשרים שהם יותר עמוקים.. מקווה שגם אצלך (ואצלי) זה יגיע בקרוב..
בהצלחה!

Any991

New member
אני

כבר בשנתי האחרונה לתואר. זה משהו שהולך ונבנה ובטח שלי אישית לוקח זמן לבנות את זה.
בשנה א' זה היה שליש מגובש אבל לא באמת ומשנה ב' מצאתי את הנישה שלי (ואתה תמצא את שלך)-סך הכל סמסטר א' ועוד לא חוויתם תקופת בחינות אז הכל בסדר

למעלה