שאלתם מה המצע של מפלגת העבודה?

שאלתם מה המצע של מפלגת העבודה?

הנה המצע הכלכלי-חברתי של מפלגת העבודה המחודשת לפניכם: עקרונות הסוציאל דמוקרטיה הסוציאל דמוקרטים גורסים כי חירות ושוויון פוליטיים הם ריקים מתוכן בהיעדר חירות ושוויון בבית החרושת, במשרד, באוניברסיטה ואפילו בבית הספר ובמשפחה. החירות והשוויון בפוליטיקה אינם מבטיחים לאזרח חירות ממשית ושוויון משמעותי אם במקום העבודה, שם הוא נמצא חלק ניכר מחייו, הוא כפוף להיררכיה נוקשה וחשוף לדיכוי שרירותי, לפחד מתמיד מפיטורין ולתעלוליו של הבוס. רק "דמוקרטיה כלכלית", "חברתית" ו"קהילתית" מעניקה לאזרח את העצמאות והביטחון הדרושים להשתתפות בחיים הפוליטיים. יתרה מזאת, הדמוקרטיה החברתית מקנה לאזרח את הכללים ואת הנורמות של מסגרת דמוקרטית ובכך מבטיחה את יציבות השלטון הפוליטי. יסוד נוסף של הסוציאל דמוקרטיה מתייחס לאיזון בין חירות ושוויון; בעוד חסידי הליברליזם מדגישים את עקרון החירות ומפחיתים מחשיבותו של ערך השוויון, הרי שהסוציאל דמוקרטיה מבליטה את מרכזיות השוויון בכל תפיסה דמוקרטית. הסוציאל דמוקרטים - להבדיל מהקומוניסטים - השלימו עם התיזה הליברלית שאי אפשר להשיג שוויון מוחלט בהכנסות, ברמת החיים, בתנאי המגורים ובהשכלה מבלי לפגוע בחירויות האזרח ואולי אף אי אפשר להשיגם כלל. ואולם הם דורשים - בניגוד לליברלים - לצמצם באופן ניכר את הפערים החברתיים כדי ליצור לפחות שוויון הזדמנויות ממשי במשק ובמערכת החינוך. במאה ה-20 התפתח קונצנזוס בכמה נושאי מפתח בין כל תומכי הדמוקרטיה; כך מסכימים הכול על זכות בחירה כללית, על שוויון בפני החוק, על חירויות הפרט ועל חובת המדינה להבטיח רמת מחיה מינימלית.
ועכשיו, תור קדימה לחשוף את מצעה הכלכלי-חברתי...

אתה קורא לזה מצע? ../images/Emo2.gif

זה כמו שנוציא מהמילון את ערך המילה "בור" ונגיד "הנה המצע של ממתיק סוד1"....

תתפלא, הערך הזה תפוס כרגע על ידך.

והמצע של מפלגת העבודה המחודשת הוא מצע סוציאל דמוקרטי, כך שהבאתי לכם בראשי פרקים מה פירוש סוציאל דמוקרטיה, מה הן עקרונותיה ובעיקר מה מטרתה. וכן, על זה בדיוק יתבסס המצע של מפלגת העבודה המחודשת. על הסוציאל דמוקרטיה. כך שאני חוזר ושואל בפעם אני כבר לא יודע כמה... מה המצע הכלכלי-חברתי של מפלגת קדימה? מישהו מכם כבר יכול לענות לי על זה אולי? או שעדיין כולכם לא יודעים מהו?

bhnadav

New member
אני מעריך שנראה

שילוב בין תיאוריה קפיטליסטית בעיקרה, לדרישות החברתיות שיש בהחלט חובה לטפל בהן ולהרכיב את מדיניות הכלכלה על פיהן. עם כל הכבוד לדעותיו הספציפיות של עמיר פרץ, גם פרופ' ברוורמן, שהצהיר על כך מספר פעמים, לא יילך על קו נטו כזה, אלא יתייחס כפי שצריך לדרישות של השוק החופשי והכלכלה החופשית, וירסן את העניינים. גם ברוורמן מבין שהייתה חשיבות חזקה מאוד למדיניות הכלכלית שהתנהלה פה בשנים האחרונות, והוא עצמו לא מתלהב מהרעיון להעלאת שכר המינימום, מהראיונות ששמעתי וקראתי לגביו. אבישי ברוורמן הוא אדם ראוי, ואני מחכה לשמוע את השקפותיו הכלכליות המפורטות, מה-18 לחודש כמובן
אני באמת לא רוצה להתעסק בהשתחלויות והשמצות כי זה לא המקום (אפשר במסרים...). מפלגת העבודה לא פירסמה את מצעה בתחום זה ובכל שאר התחומים האחרים (אתה פירסמת מצע כלכלי-חברתי עצמי כרגע, אני לא בטוח עד כמה מפלגת העבודה תסכים לגביו), וכך גם קדימה ורוב שאר המפלגות. המצע יפורסם, ואז נוכל לדון בו בפרוטרופ. כעת אנחנו מתעסקיםב הערכות וספקולציות שלא מקובלות עליי, כי הן מובילות להשתלחויות, השמצות ודיבורים חסרי טעם.

צר לי לבשר לך

אבל אתה גם לא יודע מהו מצעה של העבודה, לא רק בתחום הכלכלי - חברתי אלא בשום תחום. להביא ערך מויקיפדיה של "סוציאל דמוקרטיה" ולהגיד "אולי על זה יתבסס המצע של העבודה" זה ממש ממש לא להראות מצע, ותכלס - אין לך שמץ של מושג איזה מצע תציג מפלגת העבודה בראשות עמיר פרץ ברגע שהוא יתגבש. אני מבטיח לך, לפי פעילותו של אמיר פרץ עד היום, שזה מצע שיהיה מאוד מאוד מאוד מושך לוועדים חזקים ומושחתים כמו חברת החשמל כי אלו הם שפרץ הוא עושה -דברם, ומצע שיהיה פוגע מאוד לחלשים. שלא לדבר על העובדה שאין לך אפסית המושג לגבי המצע המדיני והבטחוני, כי אפילו לאמיר פרץ אין מושג!!! ולהזכיר לך, שמפלגת העבודה זו מפלגה שקיימת כבר 60 שנה, ואין לה מצע ברור בכלל וכלל. קדימה היא מפלגה שקיימת שלושה חודשים וכבר יש לה מצע מדיני - בטחוני ברור, ויש לה קווי יסוד ברורים, ולגבי המצע החברתי - כלכלי - אני יכול להגיד לך שברגע שהוא ייכתב, הוא יהיה מצע שבמרכזו שוק חופשי וליברליזם תוך דאגה ברורה לשכבות החלשות ולדרישות חברתיות שונות, ובטח ובטח שהוא לא ימכור אשליות בשקל כמו "מהפכה חברתית" ובלה בלה בלה.

בוא אני אגיד לך משהו

למה אתה חושב שעדיין לא פרסמו בקדימה את המצע החברתי-כלכלי שלה? פשוט מאוד, כי בדיוק כפי שהם העתיקו מאיתנו את המצע המדיני-בטחוני, כך הם ממתינים עד שאנחנו נציג את המצע החברתי-כלכלי שלנו, כדי שהם יוכלו להעתיק גם אותו מאיתנו.

הופה

פתאום קדימה העתיקו את המצע המדיני - בטחוני של העבודה? תוכיח. וצר לי לבשר לך, אבל מפלגת העבודה קיימת כבר המון שנים, עם המצע ה"סוציאל דמוקרטי" העקום שלה שהם לא מימשו ולא יממשו לעולם. אם מישהו היה רוצה "להעתיק" אותו, זה לא היה כל כך קשה. תתבגר, אף אחד לא מנסה להעתיק ממפלגת העבודה. אף מפלגה היא לא עד-כדי-כך אובדנית.

ועוד איך העתיקו

האם כבר הספקת לשכוח שמצנע היה זה שקמפיין הבחירות שלו היה מבוסס כולו על ההתנתקות מעזה, ואילו שרון היה זה שיצא נגד הקמפיין שלו והודיע שדין נצרים כדין ת''א? אם כך ידידי, אחד מהשניים: או שאתה קצר זיכרון, וזה לכשעצמו כלל אינו מפליא אותי לגבי בוחר של קדימה, או שאתה פשוט בהכחשה מתמדת, והאמת שגם זה ממש לא מפליא אותי לגבי בוחר של קדימה, כך או כך שרון העתיק את המצע שלו מהעבודה ולא תעזור לך שום הכחשה, כי הכל רשום ידידי ומתועד. ולגבי המצע הסוציאל דמוקרטי של מפלגת העבודה, לגבי זה אתה דווקא צודק, זו הסיבה שהעפנו את פרס ושלחנו אותו אליכם, ובמקומו בחרנו בעמיר פרץ, שלדעתנו הוא ורק הוא רוצה ומסוגל להנהיג את השיטה הזאת במדינת ישראל. מפלגת העבודה המחודשת זו לא מפלגת העבודה של פרס ורמון ואיציק, זו מפלגה אחרת שאת דרכה ופעולותיה אתה וכולם תרגישו לאחר ה28 במרץ.

"העפתם" את פרס???

נכון ,העפתם את פרץ ויחד איתו העפתם לקדימה עוד 6-7 מנדטים - איך נאמר במחוזותינו: כל המרבה (במנדטים) ,הרי זה משובח !!

את פרס, לא את פרץ.

וזה גם בערך מספר המנדטים שתישארו איתם לאחר שהקרב האמיתי יתחיל.

למעלה