שאלתם על מה כותבים היום? 21 בפברואר

זה ממכר

New member
שאלתם על מה כותבים היום? 21 בפברואר

1437 - נפטר ג'יימס הראשון, מלך סקוטלנד (נולד ב-1394) 1513 - נפטר האפיפיור יוליוס השני (נולד ב-1443) 1558 - נפטר קרל החמישי, קיסר האימפריה הרומית הקדושה (נולד ב-1500) 1728 - נולד פיוטר השלישי, צאר האימפריה הרוסית (נפטר ב-1762) 1794 - נולד סנטה אנה, שליט מקסיקו (נפטר ב-1876) 1875 - נולדה ז'אן לואיז קלמנט, האישה המבוגרת ביותר מאז ומעולם (נפטרה ב-1997) 1804 - נסיעה ראשונה של קטר 1842 - נרשם פטנט על מכונת התפירה 1848 - קרל מרקס מפרסם את המניפסט הקומוניסטי 1878 - ספר הטלפונים הראשון מתפרסם בניו הייבן, קונטיקט 1902 - נולד דב סדן, חוקר ספרות, חתן פרס ישראל וחבר כנסת מטעם המערך (נפטר ב-1989) 1903 - נולדה דורותיאה נף, שחקנית וחסידת אומות העולם (נפטרה ב-1986) 1916 - תחילתו של קרב ורדן במלחמת העולם הראשונה 1924 - נולד רוברט מוגאבה, נשיא זימבבואה 1937 - נולד האראלד החמישי, מלך נורבגיה 1946 - כוחות בריטים מגיעים ליפן על מנת לפקח על פירוק הצבא ותעשיית הנשק 1953 - פרנסיס קריק וג'יימס ווטסון מגלים את מבנה ה-DNA 1958 - מצרים וסוריה כרפובליקה הערבית המאוחדת בוחרות את גמאל עבד אל נאצר לנשיא המדינה המאוחדת 1960 - העסקים הפרטיים בקובה מולאמים 1965 - נפטר מלקולם אקס, מנהיג אפרו אמריקאי ולוחם למען זכויות השחורים (נרצח) (נולד ב-1925) 1970 - פיגוע בטיסת סוויסאייר 330 משווייץ לישראל. המטוס מתרסק ו-47 איש נהרגים, מהם 15 ישראלים 1973 - חיל האוויר מפיל מטוס לובי שחדר לתחומי מדינת ישראל ולא הזדהה 1984 - נפטר מיכאיל שולוחוב, סופר רוסי, חתן פרס נובל לספרות (נולד ב-1905) 1995 - סטיב פוסט הוא האדם הראשון שחוצה את האוקיינוס השקט בכדור פורח 2008 - ליקוי ירח מלא צפוי מעל צפון ודרום אמריקה, אירופה, אפריקה, ומערב אסיה חגים ואירועים החלים ביום זה אונסק"ו מציינת את יום שפת האם

זה ממכר

New member
אגב משהו 'נחמד' שמצאתי מפה

היה מעניין אותי לראות מי זאת ובת כמה הבן אדם, וכמובן יש לך ערך בויקיפדיה נכנסתי וזה מה שמצאתי "ז'אן לואיז קלמנט (Jeanne Louise Calment) היא האדם המבוגר ביותר שגילו ידוע בוודאות. קלמנט נפטרה כשהייתה בת 122 שנים ו-164 ימים. היא נולדה ב-21 בפברואר 1875 בעיר ארל שבצרפת ונפטרה ב-4 באוגוסט 1997. לפי הספר "Investigating Me" החזיק לפניה בשיא שיגצ'יגו איזומי (Shigechigo Izumi) מיפן, אשר נולד ב-29 במאי 1865 (תאריך לידתו אינו ודאי) ונפטר ב-21 בפברואר 1986" 21 בפברואר היא נולדה, ואילו הוא, נפטר. אומנם לא באותה שנה אך בהחלט ביום הזה.

suki da yo

New member
הם לא גנבו אותו

תן לי להגיד לך מה: הם חקרו עליו. והיתה את הבחורה ההיא שעשתה צילומים רדיואקטיבים של מבנה DNA. כן, הם הסתכלו לה התצלומים ומזה הם הבינו איך זה באמת נראה, וגם היו נבלות לא לתת לה קרדיט בכלל כשהם זכו בפרס נובל, אבל היא לא הצליחה להבין את זה בעצמה. ההיא (ששכחתי את שמה, כמה לא נעים) מתה, כמו כל מי שעבד עם חומרים רדיואקטיביים, מסרטן קצת לפני שהם קיבלו את הנובל שלהם. אז כן, הם יצאו נבלות. אבל זה לא שהם לא גילו את זה. על החתום, סוקי שבדיוק למדה את זה בשבוע שעבר בשיעור ביולוגיה מולקולרית

עוד מישהו היה מספיק דביל

בשביל להתעורר ב5:00 בבוקר ולצאת החוצה בתחתונים בשביל לראות את הירח?

דנטל

New member
אה, ראיתי אותו פעם אדום, מפחידדדדד

לא יודעת מה זה היה צריך להיות ואם לא היו איתי אז חברים שאני בקשר איתם עד היום (כמו חצישני שלי), יש מצב שבשלב כלשהו בחיים שלי הייתי מחליטה שכנראה דמיינתי או חלמתי. התכוונתי לכתוב פה עוד, אבל נראה לי שפשוט אכתוב על זה פוסט.

suki da yo

New member
ליקוי ירח

זה אחד הדברים שפחות מלהיבים אותי זה קורה כמעט 3 פעמים בשנה, וזה סתם הירח, מתמעט ומתמלא בהילוך מהיר...

suki da yo

New member
כבר אמרתי לך שזה נורא נורא מרגש אותי?

לא? כנראה כי זה לא.

למעלה