שאלת אבהרה

predoc

New member
שאלת אבהרה

נניח שהזוג X ו Y בקנדה X עובד על פי אישור עבודה זמני אצל מעסיק מסויים XY הגישו יחד בקשה ל PR על שם X כראשי אבל יש עוד הרבה לחכות Y מקבל כידוע אישור עבודה פתוח ומתחיל לעבוד. המעסיק של Y רוצה להמשיך להעסיק אותו. מה יקדם את ה PR של XY ? האם המכתב מהמעסיק של Y שהוא מוכן להעסיק את Y על בסיס קבוע לאחר קבלת ה PR יספיק ? האם המעסיק צריך לבצע פעולה כלשהי ? ( LMO או כל אישור אחר להעסקת זר ? או שמאחר והוא כבר עובד על אישור עבודה פתוח אין צורך ) אשמח לקבל דוגמא של המכתב אם יש למישהו כזה ( נדמה לי שהמשלט אמר שיש לו איזה נוסח ) כמה מהר באמת אפשר להריץ את כל הסיפור אם באמת יש מכתב ואפשר על סמך המכתב לקבל זרוז תיק ? האם עד סוף השנה הקלנדרית זה משהו ראלי ? ( אז נגמר הרישיון עבודה הנוכחי של X) תודה

dannyk27

New member
המכתב שקיבל Y לא יספיק

אם הוא לא עומד במבחן הנקודות כולל כמובן הצעת העבודה. המכתב רק יזרז את התהליכים כל עוד כאמור יתאים מבחינת הניקוד.

predoc

New member
אין בעיה של נקודות

חוץ מאלו של הצרפתית ...נראה שכל היתר נאספו

predoc

New member
לא מדובר בהצעת עבודה

מדובר ב Y שעובד בפועל ...על בסיס האישור עבודה הפתוח השאלה אם המעסיק לא צריך לתת הסברים למה להעסיק מישהו זר ועוד לתת לו להגר על בסיס אותה העסקה ( הרי Y קיבל אישור עבודה רק בגלל X ) על פני מתן העבודה למישהו מקומי קנדי או כבר PR

dannyk27

New member
אם המעסיק חפץ בעיקרו של Y

לא מענין אותו באיזה אישור הוא עובד אצלו כל עוד הוא עובד חוקי ורוצה לתת לו אישור, עצם היותו בן זוג של X לא קשור לכאן.

predoc

New member
חושב שאתה טועה

כי Y עובד מתוקף רישיון העבודה שיש לו כנספח שלי X ולא בפני עצמו ברגע שרישיון העבודה של X נגמר מסתיים גם זה של Y ואז לא יוכל יותר לעבוד - אין על סמך מה לחדש את האישור עבודה גם עם המעסיק מאוד רוצה ומעוניין כדי ש Y יקבל רישיון עבודה משלו ללא תלות ב X הוא צריך לעמוד בכל התנאים של העסקת עובד זר יקבל אישור מוגבל למקום הספציפים וואז גם X יקבל אישור פתוח והיוצרות יתהפכו מבחינת מי תלוי במי אבל השאלה היתה לנושא ה PR האם זה יכול לקדם ובנתיים אין תשובה מסודרת

dannyk27

New member
כמו המושבניק גם אני חושב ולא טועה

שאם ברגע מסויים הפך Y "לבעל הסיכויים" הגבוהים ביותר לעבור את מבחן הניקוד, אין בעיה שיהפוך למגיש הראשי וזאת כפוף להמשך/אי המשך ניהול תיקו של X בשגרירות. בכל אופן בהצלחה

predoc

New member
עניין הניקוד ברור מאליו

אם לאחד הגורמים X או Y אין ניקוד מספיק כל השאלה לא רלוונטית בהנחה שלשניהם כמגישים ראשיים יש ניקוד מספיק עם עודף השאלה מה יתרום לקבלת ה PR מהר אני חושב שהתשובה של המשלט היא הנכונה או לפחות בכיוון שצריך שהעבודה של Y תהייה בקטגוריה מסויימת ולא כל עבודה למעשה מדובר באותם תנאים שמאפשרים קבלת אישור עבודה בקנדה בכל מקרה ואין קשר לעובדה ש Y כבר עובד. אם אני מבין נכון השאלה אם המעסיק צריך לבצע פעולה כלשהי מעבר למכתב. הרי ש X קיבל עבודה היה צריך לבקש אישור וזה תהליך . תמיד היו פה דיונים של לאחר ש X קיבל עבודה כלומר כבר עשו לו LMO או מה שצריך ...ועובד.... הוא מקבל גם את המכתב...ומשם הסוף הטוב... במקרה הזה Y התחיל לעבוד בכלל בגלל האישור הפתוח עדיין חסר לי משהו בתהליך ....הכולל ...אחרת עומדים במקום ואין שום תרומה לאותו מכתב שהמעסיק רוצה את Y מישהו יכול לסגור את הפאזל ? מה אני מפספס פה ? אגב למשלט ..דווקא רעיון ששווה לנסות ...X מגיש ראשי ומבקש זרוז על סמך המכתב של Y ...מעניין מה יגידו ... ועוד שאלה לאחרונה פירסמת משהו לגבי הנושא של 12 חודשים שהוא לא מחייב אלא מחייב שהגשת הבקשה לטיפול מהיר וקבלת האישור הסופי יהיו בעוד רישיון העבודה בתוקף ? יכול להבהיר את הנושא ? לינק ? תודה

dannyk27

New member
הוא שאמרתי עוד בהתחלה

אילו Y עומד בסף הניקוד כולל סעיף הנסיון (0,A,B) אין מניעה לדעתי שיגיש את הבקשה כמגיש ראשי. עוד לא נתקלנו בסיטואציה כזו לפחות בפורום כך שמוקדם לדעתי להסיק מסקנות ולחרוץ גורלות על סמך הנחות הגיוניות ככל שיהיו בלבד. בכל מקרה לדעתי שווה להפנות את השאלה אם ל CIC או לאחד מממשרדי העו"ד הקנדיים המתמחים בהגירה.

כששינו את הצורה של האתר, הטבלא החדשה

פשוט הופיעה בלי הדרישה של ה 12 חודש יתרה. תסתכל על השאלה מי זכאי להגיש תיק מלא, ויתברר לך שהדרישה ל LMO\AEO או עבודה קיימת בקנדה שהמעסיק החליט להפכה לקבועה, כאשר הדרישה ל 12 חודש יתרה בהיתר העבודה פשוט לא מופיעה יותר. נמחק וזהוא......הם הגיעו למסקנה שלא חשוב מה אורך היתרה שנשארה ברישיון אלא כוונת המעסיק ונגמר.

predoc

New member
משתמע ...ועוד שאלה

מהדברים שלך משתמע שהמעסיק של Y - ל Y יש כרגע אישור עבודה פתוח בגלל X - יהיה צריך עכשיו לעשות LMO או AEO ? לאיזו מטרה ? להאריך את אישור העבודה של Y או אולי זה למעשה להוציא חדש ובלתי תלוי ? כדי לתת ל Y אישור עבודה משלו (אם X לא מחדש חוזה ) רק כדי לאפשר את הזרוז של התיק ? אם זה נכון אז זה כמו כל זר שיושב שמדינתו ורוצה להגיע לעבוד בקנדה. ועוד שאלה באותו עניין מזווית אחרת נניח ש X שעל חוזה זמני בחברה C1 מקבל הצעת עבודה קבועה מ C2 הרי אם C1 ביצעו LMO/AEO זה לא תופס לגבי המשך חוזה ב C2 או קידום ה PR אם אני מבין נכון. מה צריכה לעשות C2 ? להתחיל את כל התהליך של עובד זר מההתחלה כדי להעסיק את X כדי לזרז ל X את ה PR? שני הדברים ? כל אחד לחוד ? אם מבין נכון , שוב מצב כמו כל עובד זר שנמצא בארצו ומבקש PR על סמך עבודה מסודרת ? אם הבנתי נכון העובדה ש Y עובד ..או X עובד בקנדה ...לא תורמת שום דבר לקידום ה PR. גם X וגם Y כמו כל אדם אחר צריכים לעמוד בכל התנאים של הצעת עבודה מאורגנת שמגיש PR עוד לפני שהגיע לקנדה. וזאת מאחר ו X לא ממשיך לעבוד ב C1 על בסיס קבוע שזה המקרה הקלאסי שדובר פה לא פעם. תקנו אותי אם אני טועה ( מקווה שאני טועה)

וואללה התבלבלתי

בוא נגיד את זה כך. אם מי שאינו המבקש הראשי, מקבל הצעת עבודה מחברה שאינה המעסיק שלו צריך לעשות LMO או AEO ולהגיש תיק הגירה חדש מבוסס על הצעת העבודה המוסדרת מראש. התיק יעובד במהירות אקספרס.

predoc

New member
מסביר לעצמי

לא משנה מי המגיש הראשי ומי המשני לא משנה מה עושים בקנדה מי עם אישור פתוח ומי עם אישור זמני למקום מסויים. כל זה לא מועיל בדבר. אם יש הצעת עבודה לא מוגבלת בזמן חוזרים למשבצת הראשונה כאילו לא בקנדה בכלל. הכל מחדש להגיש בקשה חדשה על שם זה שיש לו אישור עבודה לא מוגבל בזמן וזהו.

זה לא כאילו לא בקנדה בכלל, להיפך,

זה שאתה בקנדה ומעסיקך הציע עבודה קבועה מזרזת את התהליך, גם אם אתה מחוץ לקנדה תקבל עיבוד מהיר אם יש לך מעסיק. וכן אם יש לך הצעת עבודה קודמת העובדה שעמדת בתחר במפושט לא מעלה ולא מורידה, אתה רק יכול לקבל את הכסף חזרה או לחילופין לבקש להעביר את התיק לעיבוד מועדף. כבר דיברנו על זה הרבה. הטופס המפושט רק מעמיד אותך בתור, ממילא מגישים תיק מלא או כשמגיע תורך, או כשמצאת מעסיק למשרה קבועה.

אם המקצוע שבו בו הזוג מועסק

הוא רמה אפס או סיווג A או B . ומעסיקו מציע להעסיקו באופן קבוע, ויש לרישיון העבודה תוקף של יותר מ 12 חודש, ויש בקונסטלציה הזו 67 נקודות, ובן הזוג עשה IELTS , יש להכין תיק מלא, שבו המבקש הראשי הוא בן הזוג עם הצעת העבודה, לשלוח את התיק לשגרירות, ולבקש להחליף את המבקש הראשי בתיק ולהעביר את התיק לעיבוד מועדף, או לחילופין לפתוח תיק חדש בעיבוד מועדף, ולבקש לסגור את התיק הישן ולהעביר את הכסף לתיק החדש. בכל מקרה לא לבטל את התיק הותיק, לפני שמוודאים עם השגרירות שהתיק החדש זכאי לעיבוד מועדף. כדאי שקרוב משפחה שסומכים עליו ב 100 אחוז ושמבין עניין יביא את התיק המלא לחלון ויחכה שם לפסק הדין. לא הייתי עושה את זה בדואר. להדגיש שוב,אני לא חושב שאפשר להשתמש ב עבודה מוסדרת מראש של התלוי כדי לקדם עיבוד מהיר של תיק של המבקש הראשי אבל אולי אני טועה עוד לא נתקלנו בדיווח על קייס כזה למרות שזה מצב שבהחלט קורה שבן זוג בהעסקה פתוחה, מצליח לקבל הצעת עבודה קבועה בעוד זה עם הצעת העבודה המקורית תקועה ברישיון לפרוייקט מוגבל בזמן.......

אם היה מדובר על "מכסות"

אז לא היה טעם לדבר על גבול תחתון, הלא כן? "מכסה" תמיד מייצגת גבול עליון.

למעלה