שאלת אבחון

שאלת אבחון

בגיל 2 לקחנו את הקטן לבית מילמן שמתמחה בגילאים האלה ובאוטיזם, אמרו שאין אוטיזם. לקחנו כי לא תמיד הגיב, והם אמרו שבאמת הוא מגיב קצת באיחור, ושזה לא קיצוני. גם לא ידענו שהוא לא שומע טוב. אחרי הניתוח הרגשנו הכל ממש ממש טוב. התחיל לדבר ולתקשר וכד'.
היום, בגיל 4, הוא מתנהג נורא - אם לא מקבל את מה שרוצה או שנעלב, ישר אלימות. ואלימות קשה, כולל כלפי המבוגרים.
אני לא חושבת שיש לו אוטיזם, כי חוץ מזה הכל ממש ממש תקין. אנחנו רוצים לקחת אותו לאבחון חוזר, אבל לא יודעים לאן. פסיכולוגית הגן חושבת שנכון יותר לפנות לרופא התפתחותי ולא לחזור לבית מילמן. מצד שני, אולי נכון דווקא להתייעץ עם פסיכולוג.

ותוספת לשאלה - איך להתמודד עם הצוות החינוכח?

היו לו מדי פעם ההתפרצויות קלות בגן ופעם אחת רצינית יותר. עכשיו הוא בקייטנה בגן עם צוות אחר והמצב ממש רע. התקשרו אלי 3 פעמים תוך שבוע ודרשו שאקח אותו הביתה. אתמול כבר רבתי איתם ואמרתי שגם אם ההתנהגות שלו לא טובה, גם הם כאנשי חינוך אמורים לדעת להתמודד עם מקרים כאלה.
בתגובה היא אמרה שאנשי צוות לא יכולים לעבוד כשנושכים אותם. וברור שהיא צודקת. בכל מקרה, היא אמרה שהוא צריך סייעת, כי היא לא יכולה להתמודד איתו.
השאלה שלי היא יותר לגבי השנה הבאה. הוא נשאר באותו הגן, עם גננת שלרוב ידעה להרגיע אותו. אבל אז לא היו הרבה מקרים. ובכל מקרה, הוא סתם מעמסה עליה. אני מצד אחד דואגת לטובת הילד שלי, אבל מצד שני מאד מבינה את הצוות. איך עלי להתנהל מולה? "את צודקת, אנחנו מלמדים אותו שככה לא מתנהגים" או דרך אחרת נכונה יותר?

schlomitsmile

Member
מנהל
זה אותו צד
וזה גם מתקשר לשאלה הראשונה שלך
אם הוא "מעמסה עליה" זה רע לא רק עבורה, אלא גם ובעיקר עבורו.
זה אומר שאין זרימה של תקשורת חיובית, משמעותית, מצמיחה ביניהם.
כנראה שאכן כדאי מאד לקבל הכוונה יותר מדוייקת לגבי הצרכים, הרגישויות, היכולות והקשיים שלו ומקורותיהם (ובמילים אחרות: אבחון)
כדי לאפשר לצוות החינוכי להערך טוב יותר למתן מענים נכונים עבור הילד.

מילמן/רופא התפתחותי/ פסיכולוג - נראה לי שחשוב שהגורם המאבחן
יידע לענות על שאלת אבחנה מבדלת, כלומר לא יהיה מומחה רק לתחום אחד (רגשי או נוירולוגי)
אלא בעל כלים כלים מקצועיים להבחין ביניהם.
לכן נדמה לי שאולי עדיף מילמן או רופא התפתחותי (אבל רק כזה שיש לך עליו המלצות ראויות)

schlomitsmile

Member
מנהל
בחיפוש בפורום מצאתי 3 המלצות (אולי יש יותר)
&nbsp
ד"ר גרומן בתל מונד (שרון)
https://www.doctorim.co.il/doctor-39069/דר-אהרון-גרומן/מומחה-ילדים
&nbsp
פרופ' תירוש בחיפה
https://www.b144.co.il/b144_sip/4D1404134470665D4C1D0C13.aspx
&nbsp
מכון קדם בחיפה
http://kedem.org.il/
&nbsp
אין לי הכרות איתם, לכן גם לא דעה עליהם, רק מביאה מה שמצאתי בחיפוש

&nbsp

תודה

לא יודעת עד כמה ההמלצות אמינות. לפרופ' תירוש לקחתי את הגדול כי התעכב מאד מוטורית לפני 13 שנה. כבר אז היה ממש זקן. ולא נראה לי אחד שמבין במה שאני צריכה.
את האחרים לא מכירה. כשחיפשתי לפני שנתיים, המליצו לי מאד על מישהי מנתניה או הרצליה, אבל אני לא מצליחה להיזכר בשמה.

schlomitsmile

Member
מנהל
גם אני לא מכירה אותם
אבל הרי הסיבה שביקשת המלצות
היא שאינך מכירה, אז ברור שלא תכירי את המומלצים

&nbsp
אולי יגיעו המלצות נוספות, בכל מקרה, את יכולה לחפש עוד מידע עליהם
ברשת- בזהירות הראויה כמובן,
ויש גם מידע מטעם הגורם המאבחן עצמו, למשל למכון קדם יש אתר
או אצל אנשים שאת מכירה וסומכת על שיקול דעתם.
אם יש לך תהיות ספציפיות, אפשר גם להתקשר/לכתוב לגורם המאבחן ולשאול.
בסופו של דבר, ממש לדעת אפשר רק אחרי שמתנסים...

למעלה