שאלת אדם בים
(חידוד 10
)

lizard

New member
שאלת אדם בים ../images/Emo13.gif (חידוד 10../images/Emo35.gif)

האם אפשר להגיע לאדם מתחת לרוח ולעשות HEAVE TO ? מיכה

לא במבחן המעשי

בכל מקרה מגיעים מתחת לרוח, וחשוב שהמפרש לא יעבור צד. ככה אני למדתי בכל אופן.

viamaris

New member
אדם בים../images/Emo36.gif

היי מיכה הכל אפשרי,ובלתי אפשרי !! אדם בים משול לעוגה, יש עוגה חמה,ויש עוגה קרה, ויש גם קפואה,יש עם חור באמצע,ויש עם קרם, יש עם שכבות ויש בתבניות שונות מצורות שונות. אבל נסכים כי לכל אלו ועוד הרבה נקרא "עוגות". אמהמה,? כמו כן אדם בים. יש סוגים שונים לגישת אדם בים. כל סקיפר שחווה מצב אמיתי של אדם בים,והצליח בו,יכול לכתוב ספר בעניין ולהגיד כי זו הגישה האולטימטיבית. אבל יש להתאים את סוג הגישה הנבחר,לסוג הספינה וליכולות הסקיפר,ולמצב הים, ולנתוני המקרה הספציפי. בכל אופן משרד התחבורה בוחן על סוג גישה אחת בלבד. במפרשים ויש לאסוף את האדם בדופן שמעל הרוח. בהצלחה

בת ים

New member
כשמישהו קופץ לך למים../images/Emo26.gif

ואתה צופה בו מתרחק במהירות מהעין, האינסטינקט הראשוני (אצלי בכל אופן) הוא להתניע מנוע ולטוס לכוון שלו בחזרה, עם דגש את שמירת קשר עין. הגישה כמובן, איטית כמובן ומתחת לרוח (על מנת שהאדם המטומטם שקפץ לפתע למים, יפול על הדופן). לא נראה לי שבמצב הנתון, הייתי מתחילה לעשות "אדם בים" לפי כללי המבחן המעשי.

סקיפר1

New member
אי אפשר טכנית.../images/Emo26.gif

אם מגיעים לאדם, מתחת לרוח אזי בשלב ההגעה וקצת לפניה החלוץ כבר מתנפנף מתחת לרוח, ומייד הראשי ישוחרר. האדם כבר בדופן שמעל לרוח. כדי להגיע ל heave to, צריך ראשי מתוח מעל הרוח. ומהמצב בשורה הראשונה לא ניתן טכנית לסובב את הספינה מבלי לדרוס את האדם בים. בניגוד לכולם אני כן ממליץ לך לבדוק את זה פעם ראשונה בבחינה. או שתצליח, או שלא. ספר לנו.

soso_sami

New member
דווקא לא

heave to הראשי מתוח רגיל והחלוץ מתוח מעל הרוח ולכן השאלה של מיכה רלוונטית ועניינית אלא מאי... יש בעיה אכן שאתה מגיע מתחת לאדם ותעלה לheave to מייד תתחיל להתקדם ולא תוכל לאסוף אותו. אתה יכול לנסות את זה ותיווכח שהמנוורה הזו הרבה יותר מסובכת ממה שלמדו אותך בקורס. מנסיוני שלא בקורס מייד כשנופל האדם שמור על קשר עיין וסע מהר ככל שתוכל ובבטחה כשהדגש על הבטחה לאסוף אותו בכל דרך אפשרית. במהלך שנותי כמדריך ראיתי גם בוחנים שמעבירים תלמידים שנקטו בדרך זו ובלבד שנהגו בתבונה, בבטחון, שמרו על בטיחות הספינה הצוות והאדם, נהגו על פי כללי הימאות הנכונה ובכל עת ידעו מה מצבם ומה מצב האדם.

למעלה