שאלת אדמה

ofirgaon

New member
שאלת אדמה

אוקיי אז ככה כזכור יש לי עץ אורן שמחטיו הפכו את האדמה שמתחתיו לחומצית ועל כן כמעט שום דבר לא גדל שם. שאלתי היא כזו- אם אני מחליף את האדמה ושותל שם, למשל, פיקוס. האם אני יכול לפזר סביב שורשיו חצץ וזה יגרום למחטים לא לזהם את האדמה, או שצריך שכל חלקת האדמה שם תהיה נקייה ממחטים? ועוד שאלה- האם הפיקוס / ברוש לימוני / כל צמח אחר שאמור לשמש "גדר חיה" יסתדר עם המחסור הקל בשמש שנגרם עקב צילו של האורן? עוד שאלה- עלה לי רעיון להוציא קצת אדמה ולשים במקום זה בערך 5-6 סנטימטרים של חול ים, על מנת שיהיה אפשר לשכב/לשחק שם. האם זה ריאלי? האם מישהו עשה את זה? האם נהוג לעשות כאלה דברים? האם צמחים יכולים לגדול ככה בעזרת האדמה הרגילה שיש מתחת לחול הים, או שהפתרון היחידי שלי הוא צמחים בכדים? אני מעוניין מאוד לעשות שם גדר חיה.. זהו לעת-עתה, אשמח לקבל תשובות אופיר

yosefrat

New member
המחטים של האורן

יזיקו גם לצמחים שגדלים מלמטה הנזק מהמחטים הוא לא מאדמה אלא גם מהמחטים עצמם שנוגעים בעלוה של צמח וצורבים אותו

galiltalil

New member
ניסיון 1 2 3....

גם טייס וגם גנן, - אולי יש לך אחות..? ועכשיו לעניין. אורן- רע. אם המחשבה שלך על פיזור חצץ נובעת מהרעיון לנטרל את חומציות האורן, זה לא יעזור, יש שלל חומרים רעילים אחרים שנובעים , ישירות או בעקיפין מהמחטים של האורן ולראיה - אורנים בארץ חיים על סלעי גיר למיניהם בהרי ירושליים , ועדיין שום דבר לא צומח מתחתיהם, אם הרעיון הוא למנוע מגע - האדמה כבר מזוהמת על ידי האורן, אבל אפשר לנסות. ברוש לימוני ופיקוס יסבלו ממחסור בשמש, ויראו קיפחים וחיוורים, צמחים אחרים יהיו יותר טובים למטרה הזאת,תשאל,אני אברר,הם יענו.
חול- ריאלי, אני הייתי מסלק אותו אם הייתי רוצה לשתול שם משהו, אבל זה רק אני. עזרתי?.

ofirgaon

New member
עוד לא טייס ולא מתקרב ללהיות גנן../images/Emo8.gif

אבל נגיד. אמממממ אז ככה מי שענה לי לפניך אמר שהמחטים לא רק מזהמים את האדמה אלא אפילו המגע שלהם בעלי הצמחים צורבים את העלים, ככה שזה לא טוב. בקשר לחול, זה בעצם אותו פיתרון כמו עם החצץ- על מנת למנוע את חומציות האדמה אבל אם המחטים הורסים גם את העלים אז אין לזה בכלל טעם.. בעצם אין בכלל טעם אפילו לשים צמחים בכדים אם המחטים הורסות גם את העלים.. והחול בעצם זה פתרון פשוט ל-למה לא לרצף... פשוט אין זמן/כוח לרצף שם אז חשבתי על חול ים בתור פתרון.. יודע מה אניאעשה ניסוי.... יש לי פיקוס בתוך אדנית.. אני אשתול אותו מתחת לאורן ונראה מה קורה. אבל הבעיה שהפיקוס הזה זה ה"בייבי" שלי זה הצמח היחידי שאני משקה ידנית.. אז אני מפחד עליו.. טוב נו... למען המדע. אופיר

galiltalil

New member
מגע בעלים..

לא נראה לי שמגע בעלים ימית את הצמח - לכן מיכלים הם פיתרון מצוין. בבית קברות בעירי הקטנה יש כמה עציצים שגרים וחיים כבר כמה שנים מתחת לאורנים. לא נראה שהמחטים הורגות אותם. אני לא נקרופיל, זה הקבר של סבא שלי.

ofirgaon

New member
אז אם אני עושה בור קטן,

ממלא אותו באדמה טובה ובריאה, שותל שם משהו ושם מעליו חצץ על מנת שהמחטים לא יגעו באדמה.. האם העץ יגדל או שהאדמה תזדהם מהאדמה שמסביבה?

zimes

New member
נדמה של שגם השורשים של האורן

יוצרים סביבה חומצית (ככה גדלים אורנים על סלעי גיר: השורשים ממש מפוררים את הסלע, וחודרים אליו.) (זכרון ישן מקורס ב"מדעי הקרקע")

מוטי בר

New member
למה אתה מסבך את עצמך? שתול צמחים

שמסתדרים ללא בעיה עם החומציות של אורנים ולא חסרים כאלו שגם מעדיפים ואף זקוקים לה. לדוגמא, הורטנזיות, קמליות, גרדניות, פוקסיות, יהודי הנודד, שרכים,רקפות, כלניות, נוריות, פרזיות, סביונים,(צינרריה), ועוד יש יש של צמחים הזקוקים לחומציות גבוהה של האורנים. עשה טיול בחיק הטבע ביערות ירושלים והכרמל בחורף וראה כמה מרבדי פריחה יש שם ממש בתוך מרבדי העלים של האורנים. אה, שכחתי עוד דבר חשוב. בתאבוןןןןןןןןןןןן אורניות! הפטריות הטעימות של האורנים....

מוטי בר

New member
פטריות מאכל שגדלות אך ורק עם אורנים

והן מאוד מאוד טעימות, האמן לי מניסיון.

ofirgaon

New member
תקן אותי אם אני טועה

אבל פרחים כמו הכלניות נוריות וכו וכו.. צריכים שמש.. ושמש אין מתחת לעצי אורן..

למעלה