שאלת אוכל לחתולה

herouth

New member
שאלת אוכל לחתולה

טוב, סיפור קצת ארוך בשביל להסביר את הבעיה.

יש לי שתי חתולות - סקאזי בת 14 וג'יזיפ בת 11, שמנות. כבר שנים שאני שומרת להן על דיאטה - לא משאירה אוכל זמין אלא נותנת שלוש פעמים ביום כמות מוגבלת של מזון דיאטטי.

במשך זמן רב האכלתי אותן בפרופלן לייט. באיזשהו שלב הרמה שלו די ירדה, והחתולות לא אהבו אותו, אז ניסיתי להחליף להן ל־Natural Balance על פי המלצת המוכר בחנות. סקאזי קיבלה את זה טוב, אבל ג'יזיפ, מקץ יומיים, התחילה הקאות. כשהיא במצב רגיל היא כמעט לא מקיאה - לעתים רחוקות איזה כדור שיער וגם זה רק אם במשך זמן רב לא נתתי להן משחה. מכיוון שכך, ביקשתי המלצה אחרת בחנות, נתנו לי משהו שנקרא Regal Light. את זה שתי החתולות אכלו ולא היו בעיות, עד לאחרונה.

מה שקרה לאחרונה זה שהתברר שלסקאזי יש בעיה בכליות, ונצטוויתי להאכיל אותה במזון וטרינרי מיוחד בלבד. מאותו רגע שהיא התחילה לקבל את המזון הוטרינרי, ג'יזיפ התחילה לסרב לאכול (את ה־Regal הרגיל שלה, ולנסות כל הזמן לחטוף מהצלחת של סקאזי). ולא פלא - למזון הוטרינרי יש ריח די עז.

איכשהו ניסיתי לשכנע אותה לאכול עם כל מיני רמאויות (שמתי לה כמה גרגרים של המזון השני בתוך האוכל שלה, אז יצא שהיא אכלה גם חלק ממנו). אבל בינתיים שמתי לב גם שהיא מנערת את הראש כשהיא אוכלת. כאן התחילה סאגה אצל הוטרינר. הוא אומר שאין לה בעיות בפה, ובדק במקום זאת את האוזניים שלה. גם שם לא נמצאו בעיות שאמורות לגרום לזה, ובין בדיקה אחת לשניה נחלשו הניעורים, אז לא התייחסתי כל כך. אבל עדיין - היא אוכלת מעט מאוד, ורק כשהיא נורא רעבה (וזה, תזכרו, כשאני נותנת להן אוכל רק שלוש פעמים ביום!)

כל הקטע הזה התחיל לפני חודשיים שלושה - כל הזמן מאבקים על האוכל. אז בתחילת ספטמבר חשבתי להחליף לה אוכל. קשה למצוא מזון דיאט טוב. ניסיתי Science Plan, והיא די התלהבה ממנו. נתתי לה מעורב 50-50 עם האוכל הישן לצורך התרגלות. למשך יומיים שלושה היה סבבה. ואז היא התחילה להקיא. חזרתי במהירות לאוכל הישן, ונראה היה שזה נרגע, אם כי שוב קשה היה לשכנע אותה לאכול. ומדי פעם - נניח אחת לכמה ימים - הקיאה או הוציאה כדור שיער.

ואז הגיע יום כיפור, שבו אני תמיד נעדרת מהבית. במקרה כזה אני משאירה להן אוכל זמין, ומכיוון שסקאזי חייבת לאכול רק את האוכל הרפואי, ואסור לי להשאיר שום אוכל אחר זמין שמא היא תאכל, אז השארתי רק את האוכל הרפואי.

כשחזרתי, היו סימני הקאה בבית. אני לא יכולה לומר בוודאות שזה של ג'יזיפ, אבל אני מאמינה שכן. ובכן, אמרתי לעצמי, גם האוכל הרפואי לא טוב לה.

נתתי להן באותו ערב אוכל רטוב, ולמחרת החזרתי אותן להאכלה הרגילה.

כלומר, ניסיתי. מאז יום כיפור, על אף שהמזון הוא המזון הוותיק שלה, ג'יזיפ התחילה להקיא לעיתים קרובות, לפעמים כדורי שיער, אבל הרבה פעמים אוכל. זה הגיע לשיא בערב שמחת תורה, כשהיא הקיאה חמש פעמים במהלך הלילה, אכלה מעט בבוקר, הלכה לישון, קמה אחרי הצהריים, אכלה מעט ושתתה הרבה - ומיד הקיאה שוב, שלוש פעמים ברצף. בשלב הזה כבר התקשרתי לוטרינר.

הוא נתן לי הוראות להאכיל אותה באופן הדרגתי אוכל רטוב, פעם בשעה, ובאמת לאורך החג עשיתי זאת והיא לא הקיאה והכל היה בסדר.

עכשיו אני מנסה להחזיר אותה לאוכל היבש והיא שוב - מנערת את הראש, מסרבת לאכול יותר מכמה גרגרים. בינתיים לא הקיאה שוב. אם תעשה זאת כמובן שארוץ לוטרינר. ובכל מקרה יש לי תור אליו השבוע.

עכשיו, אחרי כל הרקע הזה, מישהו עם ניסיון יכול לנסות להבין מה קורה פה? נראה שהאוכל שהיא אכלה במשך שנים אולי מציק לה, יבש לה מדי, דוקר לה בגרון או משהו כזה (אם כי שוב, הוטרינר אמר שאין לה שום בעיה בפה). ניסיתי לשבור לה אותו לחתיכות קטנות יותר, אבל זה נראה רק יותר גרוע. ואני לא יכולה לתת לה את ה־Science Plan או את המזון של סקאזי, כי גם להם היא הגיבה גרוע, על אף שאכלה בהתלהבות יחסית. ואוכל רטוב פשוט לא מסתדר לי לוגיסטית, בטח לא בימי עבודה.

מישהו מכיר מזון יבש טוב, שיש לו ריח מושך וצורה חלקה, ומתאים לחתולים בעלי קיבה רגישה? למישהו היה סיפור דומה והצליח לפתור את הבעיה?

dimitrygo

Active member
מנהל
כמה דברים שאפשר לנסות:

1. להרטיב את המזון היבש, יותר נכון להשאיר אותו במים מספיק זמן כדי שיתרכך, ולראות איך היא אוכלת אותו. אם היא עדיין מנערת את הראש אז כניראה בכל זאת מפריע לה משהו בפה.
2. גם לרויאל קנין יש מזון שמיועד לבעיות בכליות וגם מזון דיאט. את יכולה לנסות להעביר את שתי החתולות למזונות של רויאל קנין ולראות איך הן מגיבות.
3. לא קשור למזון אלא להקאות. זה לא תקין שהיא מקיאה כדורי שער בתדירות גבוהה. את צריכה לסרק את החתולות לפחות פעם בשבוע ולתת להן משחה נגד כדורי שער.

herouth

New member
אני נותנת משחה. בוודאי. ובזמן האחרון אפילו כל יום.

לסרק זו בעיה כי ג׳יזיפ לא ממש נותנת. היא נורא מתרגשת מהמברשת ונראה שהיא אוהבת אותה, אבל לא בקטע של הברשה אלא להתחככות בפנים בלבד. היא פשוט קופצת לרצפה ומתחמקת כל פעם אבל מייללת שאני אבריש לה את הלחיים.
ובכל מקרה, גם עניין כדורי השיער לא אופייני לה, ונראה לי קשור למה שמפריע לה.
&nbsp
עם המזון הכלייתי (לסקאזי) אין לי בעיה - היא אוכלת את זה, ואני ממילא מעדיפה שג׳יזיפ לא תאכל מזה אם יש ברירה, בגלל המחיר ובגלל שזה לא דיאט. המצב היחידי שנתתי לה לאכול את זה היה ביום כיפור.
&nbsp
אני אנסה להרטיב את האוכל. ניסיתי קודם עם קצת מרק עוף, אבל באמת לא נתתי לזה לחכות מספיק זמן. תודה.

dimitrygo

Active member
מנהל
אני מבין שלסקאזי אין בעיה עם מזון שלה אבל לדעתי יהיה לך יותר

קל אם שני המזונות יהיו מאותו היצרן. אולי בכל זאת יש להם ריח דומה ואז האחת לא תרצה לגנוב מהשניה.
&nbsp
אם בכל זאת את רוצה המלצה על מזון לייט אחר אז לדעתי כדאי לנסות סימיאו לייט.

herouth

New member
תודה, זה מעניין

כי לפני כמה שנים באמת היתה לה בעיה שהמעיים שלה פשוט עצרו מלכת. ברמה כזו שהיא באמת הקיאה תוך רבע שעה כל מה שאכלה או שתתה ולא נתנה צואה. לא ראו כלום בצילומים ורק כשהגיעה לניתוח לבירור חסימות במעיים התבררה הבעיה. התגברנו על זה רק באמצעות תרופות ש"העירו" לה בחזרה את המעיים.
&nbsp
כבר כשדיברתי עם הוטרינר בחג הזכרתי לו את האפיזודה הזו. יכול להיות באמת שכל הסאגה מתחילה מזה ששוב המעיים שלה התחילו להתעצל. כמובן שבשיחת חרום לא היה לו התיק שלה מול העיניים, אבל מחר אני בהחלט אדבר איתו על העניין הזה ואשאל אותו לגבי אוכל מיוחד. תודה!

למעלה